Sociale visites en werkbezoeken 3 van 3: naar leveranciers!

Een paar weken geleden heeft Michiel z’n plannen voor z’n eigen bedrijf gepresenteerd. In het kort, hij wil de lokale agent en distributeur zijn voor een aantal Europese merken, en die hier in Amerika verkopen via zijn eigen website en ook via sites als Amazon en eBay.

Opzet

Dat is een goed idee om heel veel redenen:

  • Er is markt voor Europees design in Amerika;
  • Online is een groeiend kanaal, en is groter dan in Europa;
  • Michiel heeft jarenlange ervaring in retail, met name in de doe-het-zelf;
  • Bedrijven die beginnend willen exporteren hebben eigenlijk een lokale man nodig – en dat kan Michiel zijn, iemand met vakkennis, die ze ook nog eens kennen;
  • En voor Michiel zelf is dit een mooie uitdaging om zijn eigen ervaring, expertise, en netwerk in te zetten in zijn eigen bedijf

Stap twee: Europese merken binnenhalen

Michiel heeft een hoop contacten uit zijn tijd bij Intergamma: hij heeft daar lang gewerkt, en heeft lange relaties met veel leveranciers onderhouden. Best een aantal van die leveranciers die Michiel heeft aangeschreven hebben geinteresseerd gereageerd, en wilden wel met Michiel afspreken. En zo kwam het dat Michiel heel, heel veel tijd kwijt was met het afgaan van al die afspraken, van het uitwerken van vragen en de follow-up van die afspraken. Terwijl ik op dat moment zelf aan het werk was, van afstand, of sociaal in de weer was (of aan het behangsteken). Michiel is overigens ook een dikke week langer in Nederland gebleven, juist om al die afspraken te kunnen doen. Ik ben eerder weer naar State College vertrokken.

Voortgang

Het is allemaal nog wat onzeker, maar voortgang is er absoluut. Michiel weet nu ongeveer welke partijen geinteresseerd zijn (en dat zijn er best een aantal!), welke verwachtingen zij hebben, en wat de volgende stappen zijn. Hij zal nu, in samenspraak met de leveranciers artikelen gaan selecteren, en de logistieke details gaan uitzoeken. Dat zal vooral voor de eerste keer heel veel werk zijn. Allemaal heel erg spannend, en Michiel gaat het heel erg druk krijgen.

Bouwen aan je eigen bedrijf – het is weer wat anders dan (ver)bouwen aan je huis!

Een gedachte over “Sociale visites en werkbezoeken 3 van 3: naar leveranciers!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s