Sociale visites en werkbezoeken 2 van 3: familie en vriendenbezoek!

De dagen in Nederland zijn voorbij gevlogen. We wilden zoveel mogelijk mensen zien, en het was allemaal erg gezellig, ondertussen hadden we nog andere afspraken…. Een korte samenvatting:

  • We wilden absoluut even langs Opa Blauw. We misten, door de bruiloft van Klaas en Linda, zijn 95-jarig verjaardagsfeest waar heel de familie aanwezig zou zijn. We zijn een dagje eerder geweest. Helaas was opa die week ervoor een paar keer gevallen waardoor hij heel erg veel pijn had. Dat kreeg ook allemaal nog een staartje, bleek in de dagen daarna. Gelukkig hebben wij opa nog kunnen zien deze keer.
  • Michiel (en ik ook even kort) zijn nog wezen barbecuen bij Jeroen en Gera thuis. Gera en ik zijn die avond nog even gaan borrelen met Sanne en Annet. Dat was erg gezellig – zo konden we even bijpraten over het afgelopen half jaar, en alle plannen voor het komende half jaar. Drukke tijden!
  • Michiel is ook nog een weekend weggeweest met de mannen van de Keet: hij is naar Haarlem geweest waar ze met bootjes in de branding hebben gesurfd (dit is vast niet helemaal correct, maar zoiets leek het), gevolgd door borrels. Die avond zijn Sanne, Arieke en ik naar Noppop geweest – een festival met allerlei leuke bandjes – waar ook Anne ten haar zus Sieta waren, Sharon (zij moest zingen) en ook Marjolijn. Ik kwam daar ook nog Corriena tegen, de schoonzus van Diana – en zo klets je een heel eind weg op zo’n avond.
  • Michiel is ook nog een avond wezen varen met collega’s op de Eem, met collega’s van Intergamma. Ook dat was supergezellig, en het was ook supermooi weer. Helaas kon ik daar niet bij zijn – toen was ik alweer in State College…
  • Natuurlijk besteed je veel tijd aan je familie, en zijn we veel aan de Oosterringweg (ouders van Michiel – daar sliepen we ook meestal), Kloosterweg (mijn ouders), in Emmeloord (bij Luke en Diana), in Kolderveen (bij Klaas en Linda) en in Giethoorn (bij Albertine en co) geweest. Ik ben blij dat ik nog even wat tijd had met Hendrieke en Robin – om o.a. hun bezoek aan Amerika door te nemen; bij Klaas en Linda om daar het huis te bekijken en bij te kletsen; en met Albertine, om wat tijd te besteden met de kids daar, om de verbouwing te bekijken, en eigenlijk vond ik het stiekem ook wel leuk om een middag onverhoopt behang van een muur af te steken – zo heb ik toch nog wat kunnen helpen!
  • Het is ook fijn om met (schoon)ouders, vrienden en familie bij te praten over wat grotere dingen. Bijvoorbeeld Mchiel’s nieuwe bedrijf. Het is allemaal erg spannend. Gelukkig zijn veel vrienden ondernemers, en kunnen zij meepraten over de dingen die dan op je pad komen. Ook zwager Luke, die een enorm groot en succesvol hoveniersbedrijf heeft, weet een hoop. En dan (schoon)ouders, die je soms een spiegel voorzetten waardoor je dingen anders gaat zien dan voorheen. Dat soort dingen krijg je toch wat lastiger voor elkaar met Skype.
  • Aan de Kloosterweg heb ik overigens ook nog gezellig bijgekletst met Martine – en later, alsof het lot ermee speelde, kwamen wij in Marknesse ook nog Margot tegen! Mijn buurmeiden van vroeger, helemaal fantastisch. Zoiets plan je niet, maar is wel heel erg leuk!

Ik weet nog niet wanneer we de volgende keer weer in de buurt zijn, maar we vonden het allemaal erg gezellig!

Een gedachte over “Sociale visites en werkbezoeken 2 van 3: familie en vriendenbezoek!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s