Onze reis naar India (deel 2 in een serie): de heenreis

Hierbij deel 2 van het reisverslag van onze reis naar India. Deel 1 vind je hier….

De heenreis

Een deel van de groep zou samen reizen: Emma, Jess, Peter, en Michiel en ik zouden samen reizen. Charlie en Betsy kwamen twee dagen na ons in Delhi; Chris zou al een paar dagen eerder naar India vertrekken voor zijn onderzoek, en zou samen met Christy de dag voor de bruiloft invliegen. De dag van ons vertrek (maandag) naar India zouden we met onze groep rond een uur of tien ‘s ochtends verzamelen op de campus: Jess had namelijk geregeld dat wij mochten meerijden met een koor van de universiteit, die met z’n allen naar Australie zouden gaan, en daarvoor precies rond ons tijdstip van vertrek met de bus naar het JFK vliegveld in New York zouden gaan. Wij konden mee. Dat scheelde ons weer een huurauto – en zo hadden we ineens genoeg bagageruimte!

Met de bus naar JFK

Met de bus naar JFK

De skyline van Manhattan - we komen er nog wel eens!

De skyline van Manhattan, vanuit de bus – we komen er nog wel eens!

Eenmaal in New York aangekomen hebben we ingecheckt, hebben we nog wat gegeten (een burger met VLEES, want we zouden ontzettend veel vegetarisch eten krijgen in India, was de verwachting), en zijn we op weg gegaan naar India. Overstappen was op Charles de Gaulle in Parijs – helaas hadden we maar een dik uur de tijd, dat was slechts voldoende om even op te frissen. De vlucht van Parijs naar Delhi was niet vol, slechts 50% of zo, en dat betekende dat veel van ons twee stoelen hadden. Zo konden we even slapen… Echt een luxe. Want met twee vluchten van elk 8 uur, en daarvoor 4 uur rijden en 3 uur wachten op het vliegveld, is reizen naar India best een hele opgave.

Selfie in het vliegtuig

Selfie in het vliegtuig

De eerste indrukken

Aangekomen op het vliegveld (elf uur plaatselijke tijd dinsdagavond) moesten na de visumcontrole we eerst nog even in opdracht langs de duty-free om wat flessen drank op te halen voor Pranav (drank is niet heel gangbaar verkrijgbaar in India en werd dus ook niet zomaar geserveerd op de bruiloft, daarover later meer). Daarna zagen we Pranav al snel – hij kwam ons ophalen van het vliegveld en bracht ons naar het hotel. De eerste indrukken:

 • Verkeer in India is een heel ander concept dan wat wij gewend zijn…. Het duurde best lang voordat wij in het hotel waren, wellicht wel een uur. Dit kwam o.a. door de afstand, maar ook door het vele verkeer;
 • Het verkeer houdt zich niet aan de regels: witte strepen op de weg staan er voor niets, iedereen rijdt waar hij wil; iedereen toetert; er rijdt geen auto zonder krassen of deuken rond in heel Delhi;
 • We kwamen vrij veel loslopende honden tegen. Later zou blijken dat er ook veel loslopende koeien in Delhi rondlopen. Die honden blaffen ‘s nachts – tot het niveau dat ze je uit je slaap houden;
 • Er is veel ongelijkheid in India. We zagen onderweg huizen achter hekken maar ook regelrechte sloppenwijken waar mensen in huisjes van golfplaat wonen;
 • Hoe dan ook, je krijgt een klap in je gezicht van de warmte: het was ‘s avonds 35 graden en dat was best warm. Wij wisten toen nog niet dat het nog veel en veel erger zou worden.

Eenmaal in het hotel aangekomen deden we eerst nog een drankje – water, vooral veel water – en Pranav vertelde ons de do’s en don’ts: geen streetfood (alleen uit restaurants), geen water uit de kraan drinken (alleen mineraalwater uit flessen), we zouden auto’s met chauffeur hebben, maar alles zou via Pranav gaan, niet in je uppie rond het hotel lopen (als vrouw)…. Dan nog het toeristische programma doornemen. En rond half drie ‘s nachts was het ook wel mooi geweest en wilde ik maar wat graag slapen…

11 gedachtes over “Onze reis naar India (deel 2 in een serie): de heenreis

 1. Pingback: Onze reis naar India (deel 3 in een serie): Tempel-dag in Delhi! | Johanna goes USA!

 2. Pingback: Onze reis naar India (deel 4 in een serie): Nog meer Delhi! | Johanna goes USA!

 3. Pingback: Onze reis naar India (deel 5 in een serie): Jaipur! | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Onze reis naar India (deel 6 in een serie): Naar de Taj Mahal! | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Onze reis naar India (deel 7 in een serie): De verlovingsdag! | Johanna goes USA!

 6. Pingback: Onze reis naar India (deel 8 in een serie): Mehandi dag! | Johanna goes USA!

 7. Pingback: Onze reis naar India (deel 8 in een serie): de trouwdag! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s