Pints for Pets – bierproeverij

Afgelopen zaterdag hadden wij nog een sociaal dingetje in Altoona, zo’n 45 minuten van State College vandaan: een bierproeverij. Daar ben ik vorig jaar ook geweest: in het baseball stadion van Altoona, waar een heleboel lokale en ook landelijke bierbrouwers een standje hadden en hun bieren lieten proeven. Nu ben ik niet echt een bierdrinker, maar ik lust (inmiddels) wel graag cider, en dat was er ook genoeg. Ook waren er weer een paar bandjes, en het was heerlijk weer.

Vooraf: dansje oefenen

Voordat we naar de bierproeverij gingen, zijn we eerst naar Emma’s ouders gegaan, waar ook Emma en haar zus Amanda waren. Ik heb daar eerst nog een uurtje het Indiase dansje met Emma geoefend. Dat ging op zich wel goed, we hebben dat straks wel in orde voordat we naar India gaan.

Pints for Pets

Vervolgens zijn we naar het baseball stadion van de Altoona Curve gegaan voor het bierfestival. Ik reed ’s avonds terug, dus Michiel kon z’n gang gaan… Met 75 veelal kleine, plaatselijke brouwers, en met ongeveer drie bieren per brouwer, is dit Pints for Pets festival een feest voor bierliefhebbers.

Welkom bierdrinkers!

Welkom bierdrinkers!

 

Vreemde biertjes

Lokale biertjes van lokale brouwerijen

Michiel's eerste biertje. Kleintje pils hoor... kleintje pils...

Michiel’s eerste biertje. Kleintje pils hoor… een kleintje pils…

Nu houd ik niet zo van bier… soms lust ik wel een witbiertje (gelukkig hebben ze hier de ‘Belgian White’ ook ontdekt) maar ze hebben hier ook ciders. Veel meer dan in Nederland – volgens mij heb ik die in Nederland nog nooit gehad. En die ciders, een soort veredelde appelsap, lekker fris, is echt lekker. Soms zelfs gemaakt van peren – dat was dan ook mijn nieuwe favoriet.

Heerlijk weer

En wat was het heerlijk weer. Een graad of 28, volledige zon, straalblauwe lucht… en ja, dan gaat zo’n biertje er wel in! Of een cider. Dat kan ook.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s