De garage moet er ook aan geloven…

Er is geen vierkante ‘foot’ in ons huis te vinden die niet onder handen is genomen: er zijn zeer weinig plekken in huis die niet geschilderd, getegeld, vervangen of compleet weggehaald zijn. En Michiel is ook al druk bezig geweest met de tuin. Er is dus niet heel veel over dat Michiel nog niet had aangeraakt. Behalve dan de garage. En die moest er dus ook aan geloven…

Stap 1: Garage leegmaken 

En dat betekende heel veel dingetjes en restantjes opruimen en organiseren, en ook weggooien. Daarna ging vervolgens alle spul naar het ‘solarium’ (de entree bij de voordeur). Toen ik het huis overgenomen had, zaten er behalve een nog prima vakkenkast ook nog een paar losse en niet zo handige vakken en planken. Die had Michiel ook zo van de muur, en hup, gaatjes gevuld en muren hersteld.

Stap 2: Muren schilderen

Voordat ik het doorhad, had Michiel de kwast al op de muur gezet en ging de muur van wit naar lichtgrijs (is ook weer wat minder smettelijk). Waarom? Moest dat nou? Nee, niet per se, maar het kon, en het is een stuk netter, en Michiel wilde graag zijn eigen garage inrichten op zijn eigen manier.

Achter de kachel het eerste lichtgrijs op de muur...

Achter de kachel het eerste lichtgrijs op de muur…

Stap 3: Vloer schilderen

En als je de muren schildert, kan de vloer niet achterblijven. En die ging dus ook in de verf. Binnen twee dagen had Michiel er zo twee lagen coating op. En de hangende lamp is ook weer overgespoten met nieuwe spuitbus-verf (net als de baseboard verwarmingen in de rest van het huis). En ja, ook dat ziet er nu een stuk mooier uit.

Een grijze vloer. Netjes!

Een grijze vloer. Netjes!

Stap 4: Werkbank maken

Nu de rest van het huis klaar is, heeft Michiel eindelijk een werkbank voor zichzelf geregeld. Dat klinkt een beetje als ‘het paard achter de wagen spannen’ want er hoeft niet zoveel meer in huis te gebeuren, en op zich had Michiel meer aan die werkbank gehad voor de verbouwing uit. Maar dat had geen prioriteit he… De werkbank is wel netjes geschilderd (natuurlijk).

Michiel's nieuwe werkbank

Michiel’s nieuwe werkbank

Stap 5: Garage inrichten

En nu helemaal volgens zijn eigen zin: de garage inrichten! Hij is helemaal klaar voor de verbouwing! 🙂

Zo. Het gereedschapsbord is ingericht!

Zo. Het gereedschapsbord is ingericht! Alles netjes.

 

4 gedachtes over “De garage moet er ook aan geloven…

  1. netjes hoor, als wij weer een keer die kant opkomen kunnen wij daar ook wel slapen en ook wakker wezen natuurlijk. het ziet er gelikt uit.

    ik weet iemand die jaloers is op die werkbank, zo netjes en alles op volgorde, haha.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s