Het wordt lente!

Wat was het vandaag lekker weer. 18 graden, voelt als 20… Heerlijk. Klein briesje, zonneschijn… heel, heel fijn. En daarmee is de lente officieel begonnen! Afgelopen week vroor het soms nog ’s nachts – maar nu niet meer. We kunnen dus de tuin in!

Bloemen en zaden 

Vorig weekend hadden we al een voorschotje genomen: we zijn naar de Home Depot geweest voor wat tomaten en paprikaplantjes. En basilicum. En 3 aardbeienplantjes. Ook twee potentiele fruitstruiken: blauwe bes en een framboos. En hebben we wat overblijvende tuinplanten gehaald, zoals een gebroken hartje en een clematis. Ook hebben we een zaaikasje gekocht, waar ik allemaal zaadjes voor kruiden als onder andere peterselie, dille, oregano, roosmarijn en nog meer basilicum heb gezaaid. Ben benieuwd of het wat wordt.

Mijn kruidenzaaibakje

Mijn kruidenzaaibakje

Michiel heeft ook een ‘zakje’ zaad besteld voor wilde bloemen. Maar liefst 5 pond bloemenzaad… daarmee kan hij een dikke 1000 vierkante meter grond in een bloemenzee veranderen. Nu hebben wij best een groot perceel, maar zo groot nou ook weer niet. Denk ik. Ook wat dat betreft, ik ben benieuwd wat het wordt!

Michiel's 2.5 kilo (!) aan bloemenzaad

Michiel’s 2.5 kilo (!) aan zaadjes voor wilde bloemen

In de tuin zitten

En natuurlijk hebben we ook in de tuin gezeten. De eerste krokus hebben we ontdekt; de eerste narcis komt eraan… En, heel belangrijk, het “plattie” is weer geopend! Dat laatste vereist enige toelichting: toen mijn ouders hier waren in oktober, was dat hun plekje om de indrukken in Amerika te overdenken, onder het genot van een bakje koffie/thee/biertje/etc. Ik ben dat ook maar eens gaan proberen. Even lekker zitten, even lekker niets. Vogeltjes kijken, eekhoorns kijken, dat werk. Heerlijk.

De eerste krokus... he, wat fijn!

De eerste krokus… he, wat fijn!

Het "plattie" is weer geopend!

Het “plattie” is weer geopend!

Ook hebben we zondagavond de barbecue weer tevoorschijn gehaald. En meteen aangezet: ik heb meteen mijn speciale lamsvlees-geitenkaas-burgers gemaakt, met mijn zure room met lente-ui smeerseltje… heerlijk. Amerikaanse hotdog erbij… genieten. We zetten hem later deze week nog wel een keertje aan!

Barbecue voorbereidingen

Barbecue voorbereidingen

3 gedachtes over “Het wordt lente!

  1. lekker lekker, zowel het weer als de bbq,
    het wordt een mooie bloemenzee, ben benieuwd welke soorten erin zitten, zie wel klaprozen en fluitekruid. succes en veel liefs.

    • Er zitten vooral heel veel soorten in die ik niet van naam ken… degene die ik wel herken of kon vinden via de latijnse namen van de bloemen zijn blauwe flox, lupine, margriet, duizendschoon, vingerhoedskruid, rode zonnehoed, brandende liefde… en nog zo’n tien andere soorten waarvan ik niet zo snel de Nederlandse naam kon vinden. Klaprozen zitten er geloof ik niet bij, ook geen fluitekruid (plaatje klopt vast niet). Het ziet er wel allemaal bont en vrolijk uit.

  2. Pingback: Vogels en andere natuur! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s