Huisupdate: IKEA bouwen en meubels schilderen

Nadat wij naar de IKEA zijn geweest, hebben we een aantal dingetjes in elkaar gezet. Van makkelijk (bijzettafeltjes) tot iets ingewikkelder (sommige lampen) en van gedetailleerd (badkamermeubeltjes) tot lomp groot (slaapbank). Op dit moment hebben we nog niet alles in elkaar gezet: we hebben nog wat gordijnen die we nog moeten ophangen, en we hebben nog wat spullen voor de badkamers niet helemaal klaar.

De family room is ingericht! 

Hoogtepunt: onze family room in ingericht. Met paneelgordijnen, lampen, een kleed, en een grote loungebank die tevens als slaapbank dienst kan doen. Kussens erbij… bijzettafeltje ervoor… Die ruimte ziet er nu een stuk gezelliger uit. Die paneelgordijnen monteren was trouwens weer lastig: de muren zijn hier gemaakt van gipsplaat, en de gordijnrails moest natuurlijk in de muur geschroefd worden… Michiel heeft er tig pluggen moeten gebruiken (die hier niet heel veel te verkrijgen zijn, overigens).

Paneelgordijnen in de family room voor de tuindeuren

Paneelgordijnen in de family room voor de tuindeuren

De tuinkamer is ingericht

De tuinkamer is ingericht

De loungebank doet ook dienst als slaapbank

De loungebank doet ook dienst als slaapbank

De badkamer beneden heeft een badmeubeltje! 

En eindelijk heeft de wc beneden een badmeubel, met wasbak en kraan, en een spiegel (de lamp komt nog). Dat meubel in elkaar schroeven ging heel makkelijk, maar de montage op de muur was weer een uitdaging: IKEA had een oude (en verkeerde) afvoerset bijgevoegd, die simpelweg niet pastte.

Je vraagt je af: hoe kan dit? De verpakking was al open geweest, ik vermoed na een retour, en vervolgens is het mis gegaan. Omdat wij meerdere van die badmeubels hebben, heeft Michiel uiteindelijk een andere afvoerset gebruikt en was het probleem opgelost. Een belletje naar IKEA om het probleem te melden was voldoende om binnen een paar dagen een nieuwe afvoerset te hebben voor de meubeltjes boven.

Ook moest Michiel een stukje hout wegfresen uit de achterkant van de lades zodat de hoekstopkraantjes van de afvoer achter de lades pasten. Kortom, heel wat gepriegel, maar uiteindelijk is het wel gelukt.

De kraan die je hieronder ziet, komt uit Nederland (Grohe) en hebben in de container meegenomen. Kranen hier zijn typisch veel te ouderwets. Nu past een Nederlande kraan natuurlijk weer niet meteen op het Amerikaanse systeem en moesten daar weer diverse verloopstukjes en verbindingsslangen tussen – maar die exercitie hadden we met de keukenkranen ook al gehad, niets nieuws onder de zon dus…

Het monteren van het badmeubel in de badkamer beneden

Het monteren van het badmeubel in de badkamer beneden

Klaar!

Klaar!

Tussenproject is ook af

Omdat Michiel zo lang op het bad moest wachten en later ook nog eens op de tegels moest wachten, kon Michiel ondertussen werken aan een tussenproject: kastjes schilderen. In de zomer heb ik een stel meubels overgenomen van een collega van mij: bureaus, boekenkasten, en een bed. Die meubels hebben Michiel en ik geschilderd (nou ja, ik… ik heb twee nachtkastjes geschilderd die Michiel later weer heeft overgeschilderd), met als gevolg dat ze nu allemaal uniform grijs zijn. En dat past goed bij de rest van het huis.

Kastjes schilderen...

Kastjes schilderen…

Bedombouw - vers geschilderd

Bedombouw – vers geschilderd (en ook de lampen zijn van goudkleurig naar grijs gegaan)

Dressoir bij het bed

Dressoir bij het bed

Bureaus vers overgeschilderd (met een paneelgordijn van IKEA)

Bureaus vers overgeschilderd (met een paneelgordijn van IKEA)

Aan de andere kant van het paneelgordijn

Aan de andere kant van het paneelgordijn

6 gedachtes over “Huisupdate: IKEA bouwen en meubels schilderen

    • And by that time you’ll also be able to take a long hot bath in our new tub as the guest bathroom will be done!! You guys are totally welcome as always! And for once, we’ll have curtains in the guestroom!! 🙂

  1. Mooi! Toevallig hebben we hier ook die bank vorige week in elkaar gezet (maar dan voor boven) en dan in het grijs. Hij zit heerlijk!!! Jullie hebben het al echt gezellig gemaakt!

  2. Pingback: Achterstallig onderhoud | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s