Tegelavonturen

Ik heb al een tijdje geen badkamerupdate gegeven. De reden daarvoor is dat we een tijdje hebben moeten wachten op de levering van de tegels die we besteld hadden. Sindsdien is Michiel echter heel hard opgeschoten met de (guest) badkamer: inmiddels zitten alle tegels alweer aan de muur!

Tegelaanbod

Het aanbod van tegels in Amerika is wat ondoorzichtig. Er is een hoop verkrijgbaar – maar het is wat moeilijk te vinden. Een klein (en vooral spuuglelijk) deel van het standaardassortiment ligt op voorraad bij de Home Depot en de Lowes. Dat is een best triest assortiment (uitzondering: de vloertegels die wij in onze woonkamer+keuken+sunroom hebben liggen, komen wel uit het voorraadassortiment, maar die waren in de aanbieding omdat ze totaal niet liepen in het traditionele Amerika). Voor de badkamer wilden we absoluut wat mooiers dan de standaard tuttige tegel.

De Home Depot en de Lowes hebben veel meer assortiment online staan, misschien wel 4 keer meer. Dat kun je dan bestellen en dan wordt het thuis of in de winkel afgeleverd. Dat assortiment wordt gewoon rechtstreeks bij de fabrikant besteld, en als dat A-merk fabrikanten betreft, betaal je ook hoge prijzen, te vergelijken met de prijzen van detailhandel zaken. We hebben uren de websites afgezocht, maar niets naar onze wens gevonden. Wel kwamen we een paar fabrikanten tegen waarvan de kwaliteit en de stijl ons aanstond.

De fabrikant was dus gevonden, de tegel in kwestie ook – nu nog een verkoper vinden. Uiteraard zat onze tegel niet in het assortiment van Home Depot of Lowes… dat zou maar al te makkelijk zijn (Michiel als ex-category manager van o.a. tegels vreet zich op op zo’n moment). Ze waren wel verkrijgbaar bij verschillende online winkels en ook bij de plaatselijke vloerenspeciaalzaak.

Prijsdiscriminatie

Uiteraard hebben we een prijsopgave bij de online winkels gedaan. Dat viel nog niet mee: de leveringskosten voor de tegels kwamen uit boven de 500 dollar! Dat was nogal wat. Dat moest goedkoper kunnen. Michiel is ook nog naar de plaatselijke vloerenspeciaalzaak gegaan. Niet alleen moest hij dan vervolgens orderkosten betalen (in plaats van leveringskosten), en moest hij zelf de tegels ophalen (dikke twintig minuten verderop, en wij hebben geen vrachtauto), ook waren de tegels zelf drie keer zo duur!! Naderhand had de eigenaar Michiel nog een keer teruggebeld om hem ‘korting’ aan te bieden, maar het verschil was veel te groot…

Uiteindelijk hebben we de tegels besteld bij de webshop. Eerst hebben we een proeftegel besteld (wachttijd: 2 weken). Vervolgens hebben we de hele order besteld. Omdat de fabrikant de plaatselijke vloerspeciaalzaken beschermd door niet direct bij de klant thuis te leveren, moest dit eerst naar het magazijn van de webshop gestuurd worden, waarna de webshop de boel dan doorstuurde naar ons. De levertijd was weer 2 weken… dus Michiel heeft even rust gehad. Vlak voordat ik naar Tampa vertrok vorig weekend zijn de tegels geleverd.

Tegelkeuze

We hebben een combinatie van drie tegels gekozen: een grijzige tegel met een streepje van 30*60 cm voor op de vloeren en de muren, dezelfde grijze tegel maar dan in mozaiekmatjes maar dan in tegeltjes van 5*5 centimeter voor op de vloer van de douche van de master bathroom, en een witte tegel met dezelfde streep uit dezelfde serie van ook weer 30*60 zodat we accentwanden kunnen plaatsen in een andere kleur. De tegels passen goed bij de badmeubels die we hebben gehaald.

De proeftegels voor onze badkamers

De proeftegels voor onze badkamers (verkeerde maat, maar dat maakt niet uit)

Berg tegels!

Een berg tegels!

2 gedachtes over “Tegelavonturen

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s