Girl scout cookie seizoen – en ook wij doen mee

Het jis een jaarlijks terugkerend gebeuren: girl scout cookies. Je komt ze overal tegen: op straat, bij de kapper, bij het U-Haul afhaalpunt, en er zijn altijd een paar collega’s die ze (namens hun dochter) verkopen.

Girl scouts

‘Girl scouts’ zijn meisjes-padvinders. Vrij veel schoolmeisjes zijn lid van de scoutingvereniging. Daar leren ze allerlei vaardigheden, zoals ethiek, leiderschap, en communicatie. Ze krijgen voor verschillende opdrachten medailles, badges en oorkondes. Voor veel Amerikaanse meiden is het een ontzettend belangrijke aanvulling op hun opvoeding.

Girl scout cookies

Girl scout cookies

Koekjesprogramma 

Elk jaar verkopen de meisjes-padvinders dozen en dozen en dozen vol met koekjes. Daarmee zamelen die meisjes geld in voor hun scouting vereniging. Het idee is ook dat de meisjes daarmee verschillende vaardigheden leren, zoals het omgaan met geld, besluitvorming en doelstellingen behalen. Die koekjes zijn wereldberoemd in Amerika – de Do-si-dos, de Savannah-smiles, de Tag-a-longs en de Thin mints kent iedereen hier (ze zijn ook wel eens in de trivia-vragen langsgekomen – toen kende ik ze dus nog niet).

Ik heb een paar dozen girl scout cookies gekocht via de dochter van John Howell. Vaak worden de ouders van dochters ook voor het karretje gespannen om de verkoop te verhogen – immers, wie de hoogste verkoop heeft van de groep krijgt een medaille. De koekjes zijn vorige week binnengekomen, en inderdaad, de Savannah-smiles zijn erg lekker.

6 gedachtes over “Girl scout cookie seizoen – en ook wij doen mee

    • Nee, ik heb geen padvinders met karretjes aan de deur gehad. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook niet gebeurt… maar hier met die sneeuw was dat de afgelopen weken ook gewoon niet te doen!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s