Onze brievenbus doet ook aan uitgaande post

Post. Het fenomeen werkt ook zo in Nederland aan de buitenwegen: het is een ongeschreven regel dat post die je als postbode in de brievenbus vindt, meeneemt en verwerkt als uitgaande post. Dat is niet officieel zo, maar het gebeurt wel, en is wel zo fijn voor degenen die kilometers van een officiele TNT-brievenbus af wonen.

Vlaggetje!

Onze brievenbus is zo’n typisch Amerikaanse brievenbus, met een vlaggetje. Ik wist eerst niet waar dat vlaggetje voor was. Het vlaggetje gaat niet omhoog als we post hebben. Sterker nog, dat vlagje ging nooit omhoog bij onze brievenbus – maar bij sommige brievenbussen zag ik dat ding wel omhoog staan. Een paar weken geleden zag ik een buurvrouw een brief IN haar eigen brievenbus doen, deed het vlaggetje omhoog en liep daarna weer weg.

Een gevulde brievenbus

Een gevulde brievenbus

Experiment

Ik moest laatst (voor de zoveelste keer) een brief posten naar de ABN AMRO… en om zeker te zijn heb ik hem maar in onze eigen brievenbus gedaan. En jawel, nadat de postbode was geweest, was ie leeg! Dat is makkelijk… dat scheelt heel wat blokjes lopen – want we hebben hier niet bepaald een brievenbus in de straat!

5 gedachtes over “Onze brievenbus doet ook aan uitgaande post

  1. Hmmm… Dan heb ik de postbode eerder vaak op t verkeerde been gezet! Ik deed met kranten lopen altijd dat vlaggetje omhoog zodat de mensen in huis juist wisten dat er post in zat.. Foutje!

      • Ik denk dat de meeste mensen in Nederland de brievenbus gebruiken als jullie het deden: vlaggetje omhoog als je wat bezorgd hebt (zo dacht ik ook eerst dat het werkte). Ik denk ook niet dat Nederlandse postbodes zich er wat van aantrekken…

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s