Spring Break is coming!

Spring Break komt eraan! De zogeheten ‘voorjaarsvakantie’! Jawel. Het vriest hier nog dat het kraakt (vannacht weer eens min 17 – en het voelt als min 23 – koud!!), en buiten ligt er nog steeds heel veel sneeuw… maar volgens de academische kalender krijgen we de voorjaarsvakantie.

Voorjaarsvakantie, ben je dan vrij?

Nou eh… nee. Mijn studenten zijn vrij, is heb geen onderwijsverplichtingen volgende week. Jippie! Dan kan ik voor lange tijd geconcentreerd aan mijn onderzoek werken. En daar kijk ik echt naar uit!

Vorig jaar was ik rond deze tijd niet heel druk met onderzoek: rond deze tijd kwam Michiel in State College (precies deze dag, eigenlijk) en zijn we deze dagen huizen gaan zoeken. Ik ben heel erg blij dat ik dat niet nog eens een keer hoef te doen – wat raakte ik toen teleurgesteld door al het lelijks om ons heen… Uiteindelijk hebben we ook niet bepaald een huis met een mooie keuken en een mooie badkamer gevonden – integendeel – ons huis heeft een mooie tuin, en aan de binnenkant zijn we bijna klaar met ‘mooi’ maken.

En wat doen die studenten dan?

Die hebben echt een week vakantie. Verreweg de meesten gaan een week naar de zon, op het strand liggen in Mexico, een weekje naar Puerto Rico, snorkelen in de Dominicaanse Republiek, en een hele pluk gaan naar Florida (jaloezie… daar is het echt geen min 10 hoor!!). Een enkele student gaat op stage. En nog een (honors) student gaat aan zijn thesis werken volgende week. Maar die laatsten zijn uitzonderingen – de meesten gaan naar de zon. En zetten de bloemetjes buiten!

Ik zal aan ze denken. Op het moment dat ik geen les hoef te geven en ik achter het raam, weliswaar in de zon (want straalblauwe lucht met zulk koud weer) en mijn kacheltje aan en een hete pot thee, zal ik aan ze denken.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s