De American Football toto

Sport interesseert mij in de regel niet extreem veel. Ik kom mijn bed uit voor schaatsen (zeker tijdens de Olympische spelen) en als Oranje voetbalt dan wil ik zeker kijken, maar verder is er niet heel veel waar ik Echt Naar Moet Kijken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk om wielrennen ‘mee’ te kijken, maar het moet wel heeeeeel erg spannend zijn wil ik zelf de TV aanzetten voor de Tour de France. Live sport kijken deed ik voordat ik hier kwam absoluut nooit, en vaak is de sfeer de reden waarom ik naar een sportwedstrijd zou gaan.

De NFL Football toto (Weekly Pick’Em)

Vandaar dat ik ook zeer weinig van sport weet. Bij trivia zijn de sportvragen zelden iets waar ik wat mee kan… ik kan op dit moment echt zeer weinig voetballers opnoemen die in de Nederlandse competitie zitten… en ook de NFL (National Football League) van het American Football niet iets waar ik veel van weet.

Het was daarom nogal grappig dat ik in september werd uitgenodigd door Hari om mee te spelen in de ‘toto’. Samen met Chris, Peter, Hari, Pranav en nog een paar andere kennissen van Hari zou ik iedere week het winnende team aankruisen op een website. Ach, waarom niet… Het was totaal voor de grap – er is geen inleg en geen prijs, gewoon voor de lol (en voor de eer). Het leek mij een beetje op het experiment dat ze bij RTL Z doen: dan laten ze een aap een aantal beursfondsen kiezen en dan kijken ze wie het beter heeft gedaan: de AEX of de aap. In dit geval was ik dus die aap.

Mijn strategie

Gelukkig had ik hulplijnen: er is ook ‘autopick’ (automatische keuze) zodat je de winnaar kiest op basis van wie de de beste statistieken heeft. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen op basis van ‘user consensus’ (de mening van alle anderen die meespelen in de toto: een soort wisdom of crowds dus). Gebruikmakende van deze hulplijnen werd mijn strategie als volgt:

  1. Eerst keek ik of er teams tussen stonden waar ik ooit van gehoord had. Dat zijn er op zich niet veel: 1) de Pittsburgh Steelers, omdat die uit Pittsburgh komen en dat is dichtbij, ik heb hun stadion gezien, en Kayla is er fan van, en 2) de Denver Broncos en 3) de Seattle Seahawks omdat die vorig jaar de Superbowl (de finale van de NFL competitie) hebben gespeeld. Die teams laat ik winnen.
  2. Bij de overige wedstrijden laat ik de ‘autopick’ op basis van de beste statistieken mijn keuze bepalen.
  3. Dan check ik naar de ‘user consensus’. Als ‘mijn’ keuze meer dan 10% verschil heeft met de user consensus, dan wissel ik mijn keuze naar de andere partij – ik heb de wisdom of crowds hoog zitten – maar als het weinig uitmaakt, laat ik het zo.

En zo vulde ik iedere week mijn lijstje in.

Eindstand

En wat gebeurt er? De aap verslaat de AEX. Ik heb met mijn zeer minimale NFL-kennis de rest van onze groep, zo’n man of 12 (letterlijk allemaal mannen, overigens), verslagen. Ik sta gewoon bovenaan. Dat was ze ook al opgevallen – op een gegeven moment vonden Hari, Peter en Chris dat totaal niet leuk. Iemand die van toeten noch blazen weet… en dan ook nog eens een meisje?

Ha!

De Weekly Pick'em (toto) van de NFL

De Weekly Pick’em (toto) van de NFL

4 gedachtes over “De American Football toto

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s