De IKEA leeg geroofd!

Vorig jaar ben ik een keertje naar IKEA geweest, in Pittsburgh. In mijn eentje heengereden, auto volgeladen, en oh ja, ook nog een keuken besteld, en weer terug gereden. In de maanden daarna heb ik niet echt een goed alternatief gevonden voor een winkel met ‘Europees’ design wat betreft meubels en huisdecoratie. Iets simpels als gewone, strakke rolgordijnen – niet te vinden. Of mooie, strakke badmeubels – een grote uitdaging hier in Pennsylvania. Dus dan is er maar een oplossing – nog een keertje naar IKEA toe!

Strijdplan

Nu ligt de IKEA niet bij de deur – dat is toch wel drie uur rijden, dus je gaat daar niet nog eventjes heen als je wat vergeten bent. Dus, planning is vereist. We hebben over de afgelopen maanden een excel sheet aangelegd (een soort uitgebreide boodschappenlijst), gecategoriseerd per produktgroep (bijvoorbeeld ‘lampen’) of kamer (bijvoorbeeld ‘tuinkamer’). Alles gespecificeerd: produktnaam (bijvoorbeeld KVARTAL, VIDJA, SKUBB en SAMTID), het artikelnummer, de kleur, de maat, het aantal, de bestemming (bijvoorbeeld, dit gordijn gaat voor dit raam), en indien mogelijk, de opslaglocatie bij IKEA. Vlak van tevoren hebben we nagekeken of al die dingen ook daadwerkelijk op voorraad waren (en dat was het geval).

De 'boodschappenlijst'

De ‘boodschappenlijst’

Transport

Het was een hele lijst. Een hoop lampen, drie badmeubels, twee spiegelkasten, een ladekastje, bijzettafels, heel veel gordijnen en rails, en ontzettend veel klein spul (denk pannen, handdoeken). Nu past dat allemaal niet in de Mazda. We hebben via U-haul een vrachtwagentje gehuurd: op woensdagochtend opgehaald in Pittsburgh, vervolgens bij IKEA volgeladen en in State College weer ingeleverd. En jawel, dat was ik – ik heb die vrachtauto naar huis gereden.

We zijn gestart met een Zweeds/Amerikaans ontbijtje

We zijn gestart met een Zweeds/Amerikaans ontbijtje

Uitvoering

En ja, dan de uitvoering… Wij zijn drie keer IKEA binnengegaan en de lijst afgewerkt. Eerst een typisch IKEA ontbijtje om te beginnen, en daarna een rondje door de showroom om te checken of hetgeen we op basis van de papieren en online catalogus hadden uitgezocht ook daadwerkelijk aantrekkelijk was. Wat we onderweg tegenkwamen aan klein spul meteen meenemen. Daarna het magazijn in. Alles verzamelen. Stug doorgaan. Niet laten afleiden. Geen dingen kopen die niet op de lijst staan. Drie keer zijn we langs de kassa gegaan. Alles was er, we hebben alles kunnen vinden, en alles paste in de truck.

Een volgeladen IKEA busje in de City of Bridges (Pittsburgh)

Een volgeladen IKEA busje in de City of Bridges (Pittsburgh)

Uiteindelijk waren we om half zes thuis, om zes uur stond alles binnen. Pfff…

Een gedachte over “De IKEA leeg geroofd!

  1. en dan zijn er opeens een paar fans bij, hahhaha.
    wat een onderneming zeg, en dat na een avond met veel lawaai, klasse lui.
    succes met inbouw, ophang, en ook gewoon opruimen van de ikeaspullen, liefs.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s