We hebben een prijs gewonnen!

Eindelijk. Het zat er aan te komen. We stonden al een tijdje droog, en het werd gewoon tijd. Het hele vorige semester hebben we voor spek en bonen meegedaan. Maar we hebben weer iets te vieren. We hebben een prijs gewonnen! De TWEEDE prijs! Jawel!

Trivia!

Want eindelijk zijn we weer in de top beland bij ons wekelijkse trivia! Twee weken geleden waren we gedeeld derde – en hebben we de tie-breaker vraag verloren (en stonden we met lege handen). Vorige week stonden we lange tijd bovenaan en hebben we het weer verloren op de tie-breaker vraag (en hebben we voor de laatste vraag nul punten ingezet terwijl we die uiteindelijk goed bleken te hebben… en stonden we weer met lege handen). Maar deze week was het raak!

Een vraag gemaakt voor mijn familie

Het mooiste was de laatste vraag uit de eerste helft. En hoewel de rest van ons team ‘m niet wist, konden Michiel en ik ‘m met onze ogen dicht beantwoorden. En pa en ma weten ‘m ook, en Klaas en Linda ook, en Hendrieke en Robin ook (en ik denk Albertine ook nog wel):

‘Op het Risk-bord, wat zijn de 4 landen in het Zuid-Amerikaanse continent?’

Wij spelen zo vaak Risk. Natuurlijk tijdens het Kerstbezoek in Nederland, en toen mijn ouders hier waren in State College, maar ook mijn laatste avonden voordat ik deze kant op verhuisde ruim een jaar geleden waren Michiel en ik vaak aan de Kloosterweg aan het risken. Dus deze vraag heeft voor ons geen geheimen.

(O ja. Voor diegenen die het antwoord niet zeker weten; het gaat om Brazilie, Venezuela, Argentinie, en Peru. Nee, geen Chili…)

Ah… met zo’n vraag weet je zeker dat het goed gaat komen!

Bewijs! We zijn tweede geworden bij trivia!

Bewijs! We zijn tweede geworden bij trivia!

En wat hebben jullie nu gewonnen?

15 dollars in ‘house cash’, dus 15 dollar korting op de rekening. Is dat veel? Nee, net een biertje per persoon. Maakt dat uit? Nee. Het is immers voor de eer. En dat is toch wel heel erg fijn. Eindelijk. Weer eens gewonnen. Hehe…

PS: Dit is overigens de 300ste blogpost op dit blog. Dat wilde ik toch maar even kwijt. Ook een prestatie – inclusief voor de lezer!

3 gedachtes over “We hebben een prijs gewonnen!

 1. Waar zo’n spelletje al niet goed voor is.. hahahahaha.. En wat betreft de prijs; wie het kleine niet eert.. Trouwens; best veel 300 blogs! Jeetje, als je toch nagaat hoeveel tijd we daaraan spenderen hahaha.. maar ik blijf het leuk vinden!!

 2. Wei vienden het mooi te heuere dat jullie een pries ewunn hem met Trivia. Gefeliciteerd. Het is nog mooier te weet’n hoe as dat in zien wark goat en zo’n oamd er an toe gut. Wei vunn het in ieder geval gezellig toen wei bij jullie waren verleden joar.
  Het was warkeluk eem schrikken van dat getal 300 !!!!!!!! Alemachtig wat gut de tied hard !
  Wat hef oen eerste geschreem blog ewest ?Kun ie dat zo nog uut de blote kop opnuum?En waar heb ie het in vredesname overal over ehad ? Ik denke dat het tied wordt umme oen eerste boek weer ies open te klappen. Moar loaten wei eerluk wezen… zo’n grote kop hef niemand umme dat allemoale te kun’n onthollen, doarumme stud het ook in een boek, dan kuj het nog iens noa leez’n. En op ien of andere maniere leest dit veur mij toch handiger as op de computer. ( Ie bin van de olderwetse stempel ze dan)
  Hij ook al ideen veur dizze blog periode ( mut dat ter ziener tied) ook weer in boek vorm koom? As dat zo is stoan wei boom an de lieste!!!!
  Goa in ieder geval nog maar mooi deur mit oen schrieverije, want dat is over het algemien veule mooier leez’n as wanneer ie tegenwoordig de krante lus sloan. Das 90% negatief en bij oe ist precies andersumme!! En doar knapt een meinse van op!

  • Ik heb het net even nagekeken – het Texas blog uit 2011 had 127 blog posts. Ook best veel, voor een half jaar.
   Het is wel de bedoeling dat het huidige blog weer allemaal in boekvorm komt. Waarschijnlijk georganiseerd per half jaar, want anders worden die boeken veel te dik… Het zal wel even tijd kosten om dat te maken, maar mocht de print er zijn, komt ie jullie kant op!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s