Goed nieuws! Werkvergunning komt eraan!

Deze week hebben wij goed nieuws gehad over onze werkvergunningsaanvragen: deze zijn goedgekeurd! Dat is een belangrijke stap in het proces van het immigratieproces hier.

Waarom hebben wij een werkvergunning nodig? 

Vooral Michiel heeft een werkvergunning nodig. HIj mag nu niet werken, hij mag alleen vrijwilligerswerk doen dat anders echt niet betaald zou worden. Michiel’s werkvergunningsaanvraag zit bij de aanvraag voor de verblijfsvergunning. Dat ‘voordeeltje’ is voor ons haast belangrijker dan die verblijfsvergunning, zeker op de korte termijn. Michiel’s aanvraag is goedgekeurd, we hebben zelfs al bericht gehad dat het pasje is geprint, en het zal over maximaal twee weken wel in de bus liggen, verwacht ik.

Mijn werkvergunningsaanvraag is ook goedgekeurd. Ik heb niet per se een werkvergunning nodig – die heb ik namelijk al – maar de werkvergunning die ik heb, is specifiek voor mijn huidige werkgever. Daarbuiten mag ik niet werken. Het is ook zo dat ik bij ontslag meteen het land moet verlaten. Een hele gezellige situatie is dat niet, dus om dat voor te zijn, heb ik ook een algemene werkvergunning aangevraagd. dat was voor mij wel weer wat extra papierwinkel, maar er waren geen extra kosten aan verbonden, en ik was toch al bezig… dus…

En straks? 

Straks mag Michiel dus een social security number aanvragen, en met het EAD (Employment Authorization Document) en het social security number in de hand, mag Michiel dan zelf geld gaan verdienen. En dan hoor je er echt bij.

De verblijfsvergunning (green card) zal nog wel even duren, maar dat is op dit moment niet zo belangrijk meer. Ik ben erg opgelucht dat Michiel’s werkvergunning is gelukt, en dat zelfs zonder noemenswaardige vertraging!

2 gedachtes over “Goed nieuws! Werkvergunning komt eraan!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s