Het lesgeven is weer begonnen!

Hoewel je het met deze vrieskou en sneeuw om ons heen niet zou verwachten, is het ‘voorjaarssemester’ weer begonnen. En dat betekent voor mij dat mijn onderwijs weer is begonnen: ik mag weer lesgeven!

Marketing Strategy – nieuwe versie

Degene die mijn blog al wat langer volgen weten dat ik vorig jaar het vak Marketing Strategy heb gegeven. Dat vak geef ik nu weer, ook weer drie secties (om 8.00 uur, om 11.15 uur en om 13.00 uur – die laatste twee gaan praktisch meteen achter elkaar door. Ik heb dit jaar 18 plus 26 plus 26 studenten, dus 70 studenten, ongeveer net zoveel als vorig jaar. Ik ben benieuwd of ik dit jaar weer net zulke fijne groepen heb als vorig jaar. Ik heb nu al gemerkt dat ik in elke groep een paar praatgrage studenten heb. Dat is fijn, die heb ik nodig!

Ik hoef dit jaar niet helemaal opnieuw te beginnen met het opzetten van mijn cursus. Ik heb de ervaring van vorig jaar natuurlijk al, dus de voorbereiding kost me minder tijd. Ik heb naar aanleiding van mijn ervaringen en de studentenevaluaties van vorig jaar wel wat veranderingen aangebracht. Zo heb ik minder colleges ingepland waarbij ik alleen praat en de studenten alleen luisteren, want dat blijft toch niet hangen. Beter zijn case discussies, waarbij de input van studenten groter is. MarkStrat blijft, alleen moeten ze daar nu ook een extra analyse voor schrijven. Het marketingplan blijft ook. Ook heb ik het examen laten vallen, in plaats daarvan moeten ze meer case rapporten schrijven. En ik heb een aantal cases vervangen: twee cases die vorig jaar iets minder goed werkten heb ik vervangen door andere, interessantere cases.

Mijn nieuwe course packet met de cases en artikelen erin

Mijn nieuwe course packet met de cases en artikelen erin

Kennismaking

Vorige week had ik de kennismaking met mijn nieuwe studenten in het openingscollege. Ik vertel dan wat over mezelf, en ik vertel hoe de cursus in elkaar zit. Vorig jaar kwam ik er gedurende het semester gaandeweg achter dat sommige studenten een hele relevante stage hadden gehad, of al een baan in een bepaalde sector hadden opgelijnd staan. Dat was relevante informatie, waar ik graag eerder achter was gekomen. Dit jaar heb ik tijdens het eerste college daarom gevraagd of iedereen in het kort wat over het stadium van zijn studie wilde vertellen: of ze een stage hadden gehad, of ze al een baan hadden (en zo niet, wat ze graag zouden willen doen). Dat leverde heel wat interessante weetjes op. Als bij-effect hoop ik dat de studenten meteen wat ‘losser’ zijn omdat ik ze wat beter ken.

Al met al, ik heb er wel weer zin in!

Een gedachte over “Het lesgeven is weer begonnen!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s