Klusweekend: de ‘guestroom’ opknappen

Het begon zo makkelijk. Ik vroeg Michiel vrijdagavond: “joh, als wij ons dit weekend kwaad maken, hebben wij dan de guestroom in een weekend geschilderd?” Ja, dat moest lukken. Had ik even geen rekening gehouden met mijn kappersafspraak op zondagochtend (duurt altijd bijna 3 uur) en de Grange Fair op zondagmiddag (daarover morgen meer). Maar goed, zaterdagochtend zijn we met goede moed begonnen.

Voorbereiding: verplaatsen, afplakken

Nu had ik net een week zo’n beetje alle dozen uitgepakt en alles (zo veel mogelijk) op z’n plek gezet… is vervolgens het eerste wat we doen de boel weer verplaatsen. Moet kunnen… En ook de boel afplakken: raamkozijn, deurkozijn. Plinten van de muur halen. Gordijnroede van de muur halen… Muurvuller aanbrengen. Plafondventilator eraf gehaald. Deur uit het kozijn. Louvredeurtjes uit de sponningen gehaald… En dan kun je beginnen.

Nadat ik de muren had afgeplakt langs het plafond (Michiel had ondertussen de kozijnen in de grondverf zitten) heb ik het plafond geschilderd. Dat ging nog best goed. Ik zou even moeten wachten tot het eind van de middag voordat ik aan de muren kon beginnen. Maar het is niet zo dat we gingen nietsdoen.

Deuren!

Een aantal van onze kledingkasten hebben louvredeuren. Dat zijn van die deuren met schuine lamellen er in, een soort klapdeuren. Dat is handig, want dan kan je kleding luchten. En ze moest wel geschilderd worden, want de louvredeuren zijn allemaal – net als de rest van het hout in het huis – nog gewoon een houtkleur (en dan niet een mooie kleur…). Wij hebben maar liefst twaalf hoge louvredeuren (en nog eens vier lage…). Die dingen zijn erg lastig te schilderen, met al die lamellen (denk aan al die lopers die je krijgt van dat schilderwerk!!).

Nu had Michiel een idee: Laten we niet alleen de vier louvredeuren schilderen van de guestroom, maar ALLE louvredeuren. Want dan zou hij z’n spraypainter (verfpistool) gaan gebruiken die hij ook al voor het tuinhuisje had gebruikt. En, als we dan toch bezig zijn, laten we dan ook meteen alle deuren schilderen van de bovenverdieping. Dan konden we er namelijk een soort lopende-bandwerk van maken, dat is veel efficienter. Mee eens, deed ik ook bij de IKEA spullen. “Enne, Johanna, ik ben net door mijn rug gegaan, haal jij ze even op?”

Kortom, we hebben de garage tijdelijk omgebouwd tot ‘verfstraat’. De muren zijn afgeplakt met plastic, karton op de vloer. Droogrek gemaakt voor de deuren…. De deuren van de bovenverdieping zijn allemaal uit de scharnieren gehaald, alle deurbeslag er af geschroefd… Deuren ontvet, en in de garage opgelijnd. En vervolgens met de grondverf in de spraypainter de deuren allemaal bij langs. En dat ging, natuurlijk met de nodige opstartproblemen, nog best mooi ook.

Uiteindelijk heb ik de muren van de guestroom tegen de avond nog geschilderd (moest zondag nog een keer, want een enkele laag was niet genoeg). Tussenstand: plafond, muren, kozijnen zijn klaar. ALLE louvredeuren en normale deuren van de bovenverdieping zitten in de grondverf. Dankzij de spraypainter. En wat wordt het mooi.

Alle deuren verzamelen!

Alle deuren verzamelen!

Michiel met de spraypainter in de weer

Michiel met de spraypainter in de weer

Een gedachte over “Klusweekend: de ‘guestroom’ opknappen

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s