Internet, televisie, werkblad… en verder klussen

Maandag was een werkdag voor mij. Ik zat op kantoor, Michiel is thuis bezig geweest, samen met de aannemers. De naden van de keukenachterwand kitten, stopcontacten monteren, lampen ophangen, en de vloer van de sunroom voegen. We zijn aan het afronden!

TV en internet

Dinsdagochtend stipt om 8 uur stond de kerel van Comcast op de stoep voor het aansluiten van de kabeltelevisie en het internet. Die zou tussen 8 en 10 uur komen, en hij was dus mooi op tijd. Alles ging ook prima. We hebben nu dus internet en televisie. En ook een DVR (HD recorder), we kunnen dus spullen opnemen. Fijn zo.

(Wat een verschil met het aansluiten van de Ziggo (destijds Casema) verbinding zo’n 8 jaar terug in Leusden. Daar zat toen zo’n rare storing in: zodra het overdag warm werd, hadden we TV en internet, zodra het  ‘s avonds afkoelde, hadden we geen signaal meer. Wat bleek: in het verdeelkastje in de straat zat een slap contact dat alleen werkte zodra het ietsje uitzette – en dus alleen als het warm weer was. Het duurde echt uuuuuren voordat die arme kabelkerel daar achter was!!)

Maar goed, we hebben dus internet. We kunnen dus nu vanaf thuis Skypen. Wel even rekening houden met het tijdverschil, en Michiel moet dan ook – overdag – even pauzeren van het klussen. En we hebben televisie. Zal wel even weer wennen zijn, elke dag weer zo’n schreeuwend scherm aan, na 7 maanden zonder.

Werkbladen

Nu het grootste deel van de keuken is geinstalleerd, kunnen nu ook de werkbladen worden ingemeten. Die afspraak stond ook gepland op dinsdagochtend. Meneer ‘Werkblad’ zou tussen 9 en 12 uur komen, en stond zelfs om half 9 op de stoep. Ook fijn… Ook het inmeten ging goed. Er werd ons verteld dat de werkbladen waarschijnlijk op 12 augustus worden geinstalleerd. Hoe ontzettend fijn! Ik kan echt niet wachten.

We krijgen een grijs-bruin werkblad van ‘quartz’, merk Silestone, dat is een soort composiet materiaal. Eigenlijk is het precies hetzelfde spul als we in Leusden hadden. Volgens mij komt het uit Spanje – en dat past mooi bij ons Zweeds keukendesign en de Italiaanse tegels… 🙂 Dat Silestone werkblad is mooi, is goed schoon te houden, en is regelmatig van kleur (niet zoals dat ouderwetse marmer-achtige waar ze hier zo dol op zijn). De kleur die ik heb uitgezocht, Marengo, trekt de kleur van de meubels en de tegels naar elkaar toe, en maakt het een mooi geheel, hoop ik.

Michiel gaat verder klussen

En vandaag zijn we verder gegaan met klussen. Eerst de verwarmingen weer aan de muur, zodat de plinten kunnen worden gemaakt. Die verwarmingen van de sunroom had Michiel deze week geschilderd, en ik heb vanochtend eerst nog nieuwe verwarmingen gehaald bij de Home Depot. Dinsdag eind van de middag zijn we begonnen met de plinten langs de tegelvloer. Dat worden ‘halve’ tegels, rechtop tegen de muur. Dat hadden we in Leusden ook in de keuken, dat was een ideetje van Loek destijds, en dat gaan we nu weer doen.

Michiel aan het tegels snijden

Michiel aan het tegels snijden

En ik ga naar San Francisco…

Maar ik ga nu naar San Francisco. Eind van de middag heeft Michiel me weggebracht naar het vliegveld en vlieg ik naar de ISBM conferentie in San Francisco. Vrijdagavond ben ik pas weer terug. Ik zal het klussen dus een beetje missen… Beetje raar voor Michiel: is ie er net een week, ga ik weer weg. Maar ja, het is niet anders!

7 gedachtes over “Internet, televisie, werkblad… en verder klussen

 1. met dat laatste zinnetje ben je mee grootgebracht, je wist niet anders als pa weer onverwachts weg moest.
  het is nu wel handig, liefs voor jullie.
  mooi dat jullie televisie hebben, kan men eens verplicht rusten gaan.

 2. Niet te geloven hier in het Leusdense. Het loopt tegen tienen en ik zit nog buiten achter het huis in een niemendalletje. Wij zijn net terug van een weekje vakantie in Schleswich-Holstein, waar we langs jet Nord-Ostsee-Kanal hebben gefietst. Erg leuk, vele zeeschepen gezien: wat een kanjers. Ik dacht nog even aan jullie meubels, die zo over de plas zijn gegaan.
  Je berichten lezen als vroeger de feuilleton in de krant.
  Ik weet niet of jullie het Nederlandse nieuws nog volgen, als je er al tijd voor had. Michiel vertrok de 22ste. Op 23 juli was hier een dag van nationale rouw toen de eerste kisten met de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp op Eindhoven landden. Koning, koningin en veel ministers waren aanwezig. Uiteraard ook nabestaanden, maar die waren gelukkig niet in beeld. Met een indrukwekkende bescheiden ceremonie werden de kisten in rouwauto’s geladen en naar Hilversum gereden voor de identificatie. Ik geloof dat CNN ook nog beelden van de plechtigheid uitzond. De A27 en de A2 waren afgesloten. Op viaducten, langs de kanten van de wegen overal stonden mensen. In Hilversum een zee van bloemen bij de eindbestemming: kazerne. Het identificeren is een horrorgebeuren, waar zelfs de meest geharde professionals moeite mee hebben.
  Er is maandag een ongewapend team naar de rampplek vertrokken om stoffelijke resten te bergen en spullen van slachtoffers. Zowel Kiev als de separatisten beloofden een veilige geleide. De praktijk bleek weerbarstiger. Het team mocht gisteren pas een eerste verkenning uitvoeren. Vandaag kon het echte werk beginnen. Het blijft hartverscheurend: hele gezinnen gewoon weg… Onvoorstelbaar wat eenvoud en een verdriet. Er was op de 23ste ook nog een kerkdienst van de gezamenlijke kerken in de St.Joriskerk in Amersfoort. Ook daar weer honderden mensen.
  Nog even naar het Leusdense: het heeft hier vorige week zo hard geregend, dat de auto’s midden op het plein moesten staan, het water stond tot de stoeprand.
  Groet, ook van Evert,
  Tineke

  • He, lekkere temperaturen zo te horen! Het is hier net even een week of twee wat koeler. Niet meer de 35 graden, maar eerder 23-25 graden. Dat is niet verkeerd bij het klussen en het slepen van dozen. Jullie vakantie klinkt heerlijk ontspannen…!
   Ja, ik volg het nieuws. Ik kreeg het meteen mee, dat krijg je met sociale media, nu.nl en Nederlandse radio via streaming… Ik heb alles gevolgd, meer dan goed voor me is, vrees ik. Volgens mij ken ik niemand die is omgekomen persoonlijk, maar ook zonder dag schieten woorden tekort. Ik heb nog gedacht om er wat over te schrijven, maar verder dan tien woorden kwam ik niet. Wat een verschrikkelijk ongeluk (het was immers niet expres), maar wat een gevaarlijke gevolgen heeft de vliegramp. Ik houd mijn hart vast. En ja, ook de repatriering, het zoeken naar stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen, de toespraken, o.a. van Timmermans, de politieke onwil… ik krijg de volle mep mee. Dat was en is overigens voornamelijk via de Nederlandse media en via Facebook – ik heb immers pas net televisie.
   Groeten, ook van Michiel!
   (en ik ga proberen het feuilleton in de lucht te houden, maar ik beloof geen dagelijkse aflevering!)

   • Dagelijks is ook wat veel gevraagd…. Ik reageer ook niet elke dag. En wat de temperatuur betreft, winnen jullie het altijd. Hoewel het eergisteren in Haren bij Groningen 34 graden was….

  • Haha 🙂 Ja, dat geloof ik meteen Ineke! Michiel heeft wat dat betreft ook wel wat weg van Loek – perfectionistisch tot op het bot, laat niet eerder los totdat iets helemaal goed zit. Dat herken ik van Loek. Goeie zaak, dan wordt het tenminste een mooi eindresultaat!
   Wat Michiel betreft, die weet natuurlijk wel hoe hij moet klussen. Behalve dan het Amerikaanse elektriciteitsgebeuren is er weinig op doe-het-zelf gebied waar Michiel niets mee kan. Dat is mooi. Daar waar ik echt heel veel heb moeten leren in het proces (gaten boren in keukenfrontjes, gaten boren in metaal, boren en bitjes vervangen in een boormachine, ik wist zelfs niet uit mijn hoofd welke kant ik een schroevendraaier moest draaien om een schroef in te draaien!), weet Michiel bijna net zoveel als de aannemer.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s