Een Heel Druk Weekend (1 van 2): Tegels, voegen, keuken…

De komende dagen worden druk. Heel erg druk. Een deel is ‘gepland’, een deel is ‘toevallig’, en deel komt door ‘vertraging’… waardoor er ineens heel veel dingen in een heel korte tijd moeten gebeuren.  Gelukkig is Michiel er, want anders zou ik helemaal gek worden… Ik zal het proberen uit te leggen.

(En dan wel in twee – eigenlijk drie – delen. Ik heb toch nog geen internet, dus ik moet mijn verhaaltjes van te voren klaarzetten deze dagen… En eigenlijk vind ik dat niet zo erg… ik ben superdruk deze dagen, ik heb waarschijnlijk geen tijd voor blogs schrijven. Daarom loopt de berichtgeving dus ook wat achter, mijn excuses, het is even niet anders… Na het weekend zijn er weer verse berichten en verse foto’s!).

Tegelen en voegen

De afgelopen dagen zijn de bouwvakkers (Michael, Michael en Jimmy) bezig geweest met het tegelen van de vloer. Dat is meer dan je denkt: zowel de (inmiddels grote) keuken, de sunroom (die ook al groot op zich is) en de ‘living room’ krijgen allemaal een – doorgetrokken – tegelvloer. Dat is een hele hoop tegelen, en gaat niet vanzelf.

De tegelsnijder

De tegelsnijder

Maar… wat is het resultaat fantastisch! We hebben een langwerpige, 15*60 cm tegel, met een soort houtrelief erop. Het is een grijzige tegel met bruin en wit er in, het doet wat aan white wash steigerhout denken. Ik ben er helemaal verliefd op.

Probleem met het tegelen is wel dat we niet kunnen lopen op het deel van de vloer dat net is getegeld. Dat was dinsdag, toen ze de dining room hadden getegeld, een uitdaging: je moet eigenlijk over die vloer wil je naar de bovenverdieping gaan. Dus toen Michiel net voor de eerste keer in huis kwam moest ie meteen als acrobaat naar boven… ach ja. Vandaag (donderdag) wordt het laatste stukje van de sunroom getegeld.

De tegels, nog niet gevoegd... mooi he

De tegels, nog niet gevoegd… mooi he

De eerste rijen tegels in de living room. En ja, ook daar zijn de kozijnen geschilderd!

Een zelfde probleem ontstaat met het voegen: je kunt 48 (liefst 72) uur niet op de vloer lopen als er gevoegd is… Aangezien we met de keuken verder willen (zie onder) betekende dat we de keukenvloer echt moesten voegen (natuurlijk rekening houdend met de droogtijd van de mortel die ze gebruikt hebben voor het tegelen…). En daarna volgt de vloer van de living room (vandaag, dus donderdag). En maandag volgt het voegen van de sunroom.

Keuken installeren

Gisteren (woensdag) is dus de keukenvloer gevoegd. Dat moest gebeuren, want morgen (vrijdag) willen we de keukenkastjes en keukenapparatuur installeren. En dat moet dan gebeuren, omdat aanstaande dinsdag het bedrijf komt om de werkbladen in te meten. Die afspraak heb ik twee weken geleden al gemaakt… Want na het inmeten duurt het nog 3 weken voordat het werkblad geplaatst wordt. En het zou allemaal prima uitkomen, leek het op dat moment.

Maar goed, morgen (vrijdag) is de keukenvloer droog. We kunnen via de sunroom (want daarvan is de mortel dan droog) lopen naar de keuken. En dan kunnen we de keukenkastjes installeren. Vanavond zouden we de voorbereidingen treffen (kastjes al in de keuken zetten) zodat we vrijdag effectief kunnen beginnen. Michiel is vandaag  (donderdag) al bezig met het maken van een platform voor het keuken(schier)eiland.

Tot zover alles goed…

2 gedachtes over “Een Heel Druk Weekend (1 van 2): Tegels, voegen, keuken…

  1. er was eens…. vandaag 17 jaar geleden een jongen en een meisje in de bollenschuur ………………….. en ze leefden nog lang en gelukkig. van harte gefeliciteerd.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s