Verbouwingsupdate: De sun room gaat van roze naar wit/grijs

Oh wat was ik gisteren in mijn nopjes. De eerste laag ‘echte’ verf zit in de sunroom… en wat ziet het er meteen beter uit!! Tijd voor een VOOR en NA (nou ja, tijdens…) foto!

Sunroom: VOOR 

Als je gaat huizenzoeken moet je ‘door de inrichting heenkijken’ is mij geleerd. Dat vond ik zelf superlastig. Bijvoorbeeld, toen Michiel en ik gingen huizenzoeken in de regio Amersfoort, voor ons eerste koophuis, was het voor mij niet eenvoudig (of soms onmogelijk) om door zwaar ouderwetse inrichting heen te kijken. Door de verbouwingen en aanpassingen in ons huis in Leusden in de afgelopen jaren kan ik daar nu wat meer mee. Immers, de keuken die in ons huis in Leusden zat, was echt heel oud, en de badkamer moest ook worden vervangen (beide ruim 25 jaar oud). Maar goed, dan heb je het nog niet over zaken als muren en deuren weghalen.

Vooral de kleuren van de sun room stonden me erg tegen: hoe bedenk je het om je muren zalmroze te schilderen, en dan ook nog eens overal dat gele eikenhout? En waarom in godsnaam zou je kerstboomlampjes rond het plafond ophangen? (NB: dat gele eikenhout zat ook in het huis in Leusden – dat is echt het allereerste dat we destijds hebben overgeschilderd). En ja, die ouderwetse meubels helpen dan niet. En (echt waar), de geur van het huis stond me ook niet zo aan (“doorheen kijken/ruiken, Johanna… doorheen kijken!!”).

Al die dingen pakken we aan, en bij de sun room is het verschil nu al heel erg zichtbaar.

De oude sun room tijdens de bezichtiging. Kijk daar maar eens doorheen....

De oude sun room tijdens de bezichtiging. Kijk daar maar eens doorheen….

Lege sunroom...

Lege sun room…

“Visie”

Bij het huis op Old Farm Lane had ik een visie… Ik zag het meteen voor me: die muur weg, daar boogjes, keuken vervangen, kleuren anders (veel wit)… En vooral de sun room had ik meteen in mijn hoofd. “Hier gaat de keukentafel, en dit wordt ‘mijn’ hoekje”, net zoals ik in Leusden ook een hoekje had, met uitzicht op de tuin. Echt, ik keek zo door al dat roze en lelijke heen dat mijn collega dacht dat ik compleet de weg kwijt was.

Ik heb hier een aannemer die gelukkig fijn met me meedenkt, ik ben echt superblij met hem. Hij gaat ook goed mee in mijn soms zeer niet-Amerikaanse ideeen (die boogjes bijvoorbeeld, en de kleuren… heel erg niet-Amerikaans). Gisteren moest hij eerlijk toegeven dat hij niet had verwacht dat het kleurenschema zo ontzettend goed zou werken. En die boogjes had hij ook niet eerder gemaakt, maar daar werd het allemaal veel ruimtelijker en lichter van, vond hij. En daar was ik weer heel blij mee. Ik ben geen architect, ik pruts maar wat (maar met Michiel met zijn GAMMA en doe-het-zelf ervaring en onze eigen verbouwingen in Leusden achter de rug lukt het vrij aardig!)…

Sun room NA (of beter, tijdens…)

Nee, het is nog niet klaar. De tweede laag verf moeten nog op de muren en op de kozijnen (mag Michiel doen ;-)) en de vloer ligt er nog niet in. Maar oh, wat een verschil. De sun room lijkt meteen een heel stuk groter. En wat is het mooi, mooi, mooi aan het worden! Ja, dit wordt echt onze plek!!

De sunroom in de grondverf

De sunroom in de grondverf

 

Eerste laag echte verf... oh wat een feest

Eerste laag echte verf… oh wat een feest!

(en nu maar hopen dat Michiel het eens is met mijn keuzes…)

7 gedachtes over “Verbouwingsupdate: De sun room gaat van roze naar wit/grijs

  1. O, Johanna dat ziet er echt mooi uit. Michiel vindt dit prachtig, dat weet ik zeker.
    Hij is met de laatste voorbereidingen bezig hier, vooral overal afscheid nemen. Heeft ook veel zin in die kant uit te komen! Veel succes samen met het veranderen (of opknappen)
    van het huis.

  2. schitterend, het lijkt wel dat er opeens nieuwe kozijnen inzitten. het staat vast prachtig met als achtergrond het bruine beren bos. liefs.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s