Wat eet je zonder keuken? (jaja, het gaat weer over eten)

Bij mij thuis heb ik geen operationele keuken. En ook zijn onze spullen nog niet geleverd, dus ik heb ook geen tafel, stoelen, of werkblad (ja, ik heb zo’n 15 centimeter ‘werkblad’ in de badkamer). Het is dus nu even wat behelpen op culinair vlak. Hoe los ik dat op?

1. Magnetronmaaltijden

Mijn nieuwe magnetron doet het gelukkig al wel, en die kan ik gewoon met een stekker in het stopcontact aansluiten. Dat is handig, want soms heb ik wat eten over dat ik dan kan opwarmen. Bijvoorbeeld, een pizzapunt van de dag ervoor. Een keertje heb ik een maaltijdsoep uit blik opgewarmd (vies-bah). En een keertje ben ik naar de Wegmans gegaan voor sushi. De gyoza’s die daarbij horen moeten opgewarmd in de magnetron, en dat ging prima.

Sushi en gyoza van Wegmans

Sushi en gyoza van Wegmans

Opgewarmde pizza en soep uit blik

Opgewarmde pizza en soep uit blik

2. Overslaan

Heel eerlijk zijn: toen ik nog avonden bezig was met mijn IKEA kastjes heb ik mijn avondeten ook wel eens overgeslagen en alleen op een handvol pistachenootjes geleefd. Of alleen een paar crackers met smeerkaas gegeten. Moet ik niet al te vaak doen, want het is niet heel goed voor me.

3. Uit eten

Dat klinkt groter dan het is – hier ga je heel snel en voor weinig geld uit eten. Als mensen plannen hebben om ergens te gaan eten, ga ik mee. Deed ik sowieso al (gezellig, en in je eten koken is niet zo handig, maar nu kan ik niet eens koken). Heb ik op die manier toch mijn eten binnen.

4. Bij anderen eten

Een aantal mensen uit de groep doen mee met de ‘Dinner Club’. Dat is een maandelijks dingetje – ik was in mei aan de beurt. Vorige week hadden we de Dinner Club bij Samantha. Superlekker, gezellig, en ik had mijn avondeten weer binnen!

Dinner Club: Samantha, Kayla, Pranav, Philip en Sam's broertje Dagan

Dinner Club: Samantha, Kayla, Pranav, Philip en Sam’s broertje Dagan

5. Bij anderen koken

Ik houd erg van koken, en vind het superleuk om lekkere dingen te maken. Toen ik nog in mijn andere, tijdelijke huis zat, wilde ik nog wel eens mensen uitnodigen om bij mij te komen eten. Dat gaat nu niet. Jammer. Maar ik heb nu eenmaal vaak zin in koken: even lekker ‘from scratch’ een soep in elkaar zetten, of een pasta maken, of… Een oplossing is dan om met ingredienten en al op de stoep te staan bij iemand anders, en vragen of ik daar mag koken. Dan krijgen ze eten (vaak ook voor de lunch van de dag erna) en hebben we meteen een gezellige avond. Zo heb ik al eens bij Pranav en bij Emily gekookt. Daar werden zij erg blij van, en ik ook. Mooie oplossing, toch?

2 gedachtes over “Wat eet je zonder keuken? (jaja, het gaat weer over eten)

  1. inderdaad, goede oplossing, bij een ander eten.
    die soep ziet er niet lekker uit, uit blik he, is hier ook niet echt lekker, toch?
    wij hebben het nu ook 33 graden in de zon, schaduw 27. het is nu half 2.
    dikke kus, nog een paar dagen dan doen we er twee,

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s