Tijdelijke redding: meubels van een collega

Ik heb een collega in State College die uit de stad vertrekt. En omdat hij al een ander huis ergens heeft, met meubels, vroeg hij mij laatst of ik interesse had in het overnemen van zijn spullen. Nou, zeker!

Tijdelijke oplossing

Vooral nu het absoluut lang lijkt te duren voordat de spullen er zijn, is het handig dat ik wat spullen van mijn collega kan overnemen. Het gaat onder andere over een bureau, boekenkasten, een bureaustoel, en een bed. En er zaten ook best was ‘miscellaneous’ spullen bij (allegaartje) uit de rest van het huishouden, die ook handig zijn. Vooral nu ik zo ongeveer aan het kamperen ben in mijn eigen huis.

Overgenomen meubels... wel een verfje nodig!

Overgenomen meubels… wel een verfje nodig!

Ik heb dus een bed

Ik heb nu dus een bed, en meteen ook een logeerbed. Het is een tweepersoonsbed, met hoofdbord, kastjes en ook een dressoir wat erbij hoort. Het is een queen-size bed, een superdik matras op een dikke boxspring. Samen met de kastjes en alles wat erbij hoort, past het (net) in de logeerkamer. Dat is mooi, want dat betekent dat onze logees ook meteen een bed hebben. Zodra ons eigen bed is gearriveerd, dus…

Ik heb een bed!

Ik heb een bed!

‘Projectjes’

Het bed, en ook de rest van de meubels, zijn helemaal niet onze stijl. Totaal ouderwets, zelfs als het om vrij nieuwe spullen gaat. Dat is nou eenmaal een breder probleem hier in Amerika – veel meubels zijn hier spuuglelijk. Dat is bij de overgenomen meubels ook het geval. Maar – het is voornamelijk hardhout, wat betekent dat het geschuurd en geschilderd kan worden. En daar heeft Michiel vast wel een keer zin in, als hij de rest klaar heeft!

 

2 gedachtes over “Tijdelijke redding: meubels van een collega

 1. Dag Johanna, vandaag weer eens je blog gelezen. Ik begrijp niet waar je allemaal de tijd vandaan haalt! Mooi huis, mooie auto, zal allemaal wel goed komen, Michiel is er straks immers ook.
  Ik heb gisteren, zondag, telefonisch contact met hem gehad (had ik gevraagd), om gedag te zeggen. Ik zal jullie waarschijnlijk nooit meer zien, dus vandaar.
  Het allerbeste!

  groetjes Mieke

  • Hi Mieke, dank voor het compliment! Ik ben inderdaad best hard aan het werk hier!
   Leuk dat je Michiel nog even gesproken hebt. Maar ik denk niet dat het een afscheid voor altijd is hoor – Amerika is de wereld niet uit, en we zullen nog regelmatig in Nederland zijn. Kortom, tot de volgende keer, zou ik zeggen!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s