Verbouwingsupdate! We komen steeds verder…

Ik woon inmiddels in ons nieuwe huis op Old Farm Lane – en dat wordt momenteel verbouwd. De verbouwing concentreert zich op één verdieping: in de ‘sitting room’, keuken, en de ‘sunroom’  is het een zooitje. Maar het wordt per dag mooier, het schiet aardig op!

Muren: ‘drywall’ en ‘mud’

Nu alle electra, en wateraan- en afvoer is aangelegd konden de muren en de plafonds weer worden opgevuld met isolatiemateriaal. Vervolgens kwamen er weer gipsplaten voor. Gipsplaat is bouwmateriaal nummer 1 in America, hier heet het ‘drywall’, en het is in gigantische maten te verkrijgen. Dat is handig voor grote muren en voor plafonds. Nadat de gipsplaten vastgeschroefd zaten, zijn de naden, schroefgaten en oneffenheden opgevuld met ‘mud’: pleisterwerk.

Veel van de muren hier worden ‘glad’ afgewerkt, dus zonder behang, spachtelputz of anderzins muurbedekking erop. Er komt alleen een laag primer en vervolgens verf overheen. Dat betekent dat het plamuren preciezer werk wordt… en omdat ik ook nog eens heb gevraagd om boogjes in de raam- en deuropeningen wordt ook dat plamuurwerk een langdurig werkje. Maar, alles bij elkaar, het ziet er (zelfs zonder verf en tegels) al heel mooi uit!

We komen steeds verder

We komen steeds verder

Gipsplaat en pleisterwerk rond de nieuwe openingen in de keuken

Gipsplaat en pleisterwerk rond de nieuwe openingen in de keuken

Volgende stap: verf!

De keuken moet eerst geschilderd (plafond en muren), want dat is niet te doen nadat de keuken is geinstalleerd. Michael (de aannemer) had er eerst primer op gedaan (daar waar er nieuwe drywall op zit), waardoor het pleisterwerk keihard wordt. Daarna komt er de echte verf op. Die primer heeft ie er echt supersnel op gedaan: in 90 minuten de hele keuken en de halve woonkamer geprimed. Nou nou… in dat geval kan ie de echte verf ook wel doen!

De keuken in de primer. Wat is wit toch een mooie kleur...

De keuken in de primer. Wat is wit toch een mooie kleur…

Betekent wel dat ik zondag naar de Lowes ben geweest om verf te halen. De Lowes is hier de Karwei, zeg maar… en dit keer was het niet de Home Depot omdat ze een megakortingsactie bij Lowes hadden.  Ik heb twee keer 5 gallons verf gehaald. Een emmer plafondverf en een emmer muurverf. Allebei wit-achtig, past goed bij de keuken. En woensdagochtend ben ik nog eens naar de Home Depot geweest voor nog meer verf – 5 gallon plafondverf en 5 gallon kozijnenverf en 5 gallon primer (alles voor de sunroom: weg met dat stomme zalmroze!). Grappig: 1 gallon is 3.785 liter, ik heb 25 gallon gekocht, dus ik heb nu bijna 95 (!!!) liter verf thuis staan (“Everything is bigger in America”).

En dan… tegels!

Zodra de verf op de muren en plafond zit, wordt er getegeld. Dat is waarschijnlijk vrijdag of maandag. Ben erg benieuwd hoe dat er uit gaat zien. Alle drie de ruimtes (sunroom, keuken en sitting room) krijgen dezelfde tegel – en dat wordt aan één stuk doorgelegd.  Omdat de openingen tussen de ruimtes veel wijder geworden zijn, moet dat een ruimtelijk effect geven. Ben zo benieuwd! Kan niet wachten!

Dit worden de tegels...

Dit zijn de tegels die binnenkort worden gelegd…

O ja, ondertussen heb ik de afgelopen avonden alle (!!) ladefronten klaar gemaakt. Ze zijn allemaal gelukt. Wat ben ik trots op mezelf. Nu nog de kastfrontjes… Het ziet er naar uit dat we de keukenkastjes volgende week kunnen installeren…! 🙂

Lades, lades, lades...

Lades, lades, lades… allemaal zelf geboord en geschroefd!

 

7 gedachtes over “Verbouwingsupdate! We komen steeds verder…

  • Een van de bouwvakkers vroeg al, toen hij mij bezig zag met mijn Makita, “jij stond zeker al bij je pa in de ‘workshop’ toen je zes was?” Misschien was het niet op mijn zesde, maar ik heb inderdaad wel eens tijd doorgebracht in de garage om met hout te prutsen. Dat scheelt toch. Ik heb collega’s die nog nooit iet hebben geschilderd, geboord of gezaagd. Dan heb je wel een achterstand!

 1. Intussen in Leusden. Nummer 21 is weer bewoond. In 14 dagen tijd zijn er 2 dakkapellen geplaatst. Evert is een paar maal gevlucht, zoiets gaat altijd gepaard met herrie! Verleden week zaterdag zijn Hein en Emke hier echt komen wonen. We zijn uitgenodigd de boel een keer te komen bekijken. Ze hebben schik in het huis, alles moest wel grondig schoongemaakt na de verbouwing. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen…
  Nr. 19 staat nog te koop. Theo zei dat ze toch alles leeghalen om zo de verkoop te bespoedigen… We zullen het zien. Evert heeft hun paadje naar de voortuin vrij gemaakt, dan kun je daar gewoon overheen lopen, zonder stokrozen opzij te hoeven duwen…
  Bij ons is alles ok. Ik heb nu 3 weken vakantie. Ik moet nog even afkicken na een hele drukke week met 2 raadsvergaderingen.
  Succes met je keukenkastjes, frontjes etc. Het wordt vast prachtig. Jouw Amerikaanse vrienden weten straks niet wat zij zien. Misschien ben jewelste een trendsetter.
  By the way: jij hebt geen inburgeringscursus nodig met je stars and stripes-outfit op 4 juli.
  Groet aan Michiel, ook van Evert.
  Tineke

  • Hi Tineke,
   het is wel spannend aan ons stuk van de Herderhof… twee huizen leeg, eentje weer vol. En verbouwd (en ja, daar weet ik alles van inmiddels). Jammer dat nummer 19 nog te koop staat, dat duurt toch inmiddels al 8 maanden. Is even wat langer dan de paar weken die ons huis in de verkoop stond! Misschien helpt het om de tuin een keertje onder handen te nemen, die zal wel immens gegroeid zijn de afgelopen weken.
   Wat betreft onze nieuwe keuken – die gaat er zoveel mogelijk uitzien als wat we in Leusden hadden, dat beviel ontzettend goed. Alleen iets meer zelf in elkaar zetten, en veel meer ruimte.
   En ja, die inburgering, ik doe mijn best, maar ik heb mijn oranje hart niet verloren hoor!
   Groeten terug ook aan Evert!

 2. Weer een mooi verhaal om te lezen! Michiel hebben we inmiddels uitgezwaaid, hij had gister nog even een bakkie gedaan op Kolderveen. Op naar ’t volgende verhaal!

  • Hee Kolderveen – het is wat, dat klussen… Ik doe heel wat ervaring op op deze manier. Voor Michiel zijn het ook de laatste dagen in Nederland. Leuk dat jullie nog even hebben afgesproken!

 3. Pingback: Ondertussen: waar is de container? (afl. 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s