Penvriendenprogramma

Ik ben hier lid van SCYP, de State College Young Professionals, een netwerk dat zowel zorgt voor gezelligheid, professionele ontwikkeling, en ook bijdraagt aan de gemeenschap hier. Nu was ik laatst al eens een keer wezen schaatsen in het ijshockeystadion voor een Big-Brothers-Big-Sisters evenement, waarbij je als ‘grote’ een ‘kleintje’ onder je hoede krijgt om mee te schaatsen. Dat was toen erg gezellig.

Schaatsen met SCYP - rechts Manny, in het midden mijn 'little sister' voor dat uurtje op het ijs

Schaatsen met SCYP – rechts Manny, in het midden mijn ‘little sister’ voor dat uurtje op het ijs

Invallen voor Paige

Nu blijkt er door dezelfde SCYP een penvriendeninitiatief te zijn. Een aantal mensen uit de groep doen daar ook aan mee, onder andere Samantha, Adam, Joanna, Meghan en Pranav. Alle SCYP-ers die meedoen hebben samen een hele basisschoolklas bij een plaatselijke basisschool achter Bellefonte als penvriend. Het idee is dat je om en om een brief schrijft – de kinderen schrijven hun brieven in de klas, en op die manier leren ze beter schrijven. Een supergoed initiatief. Aan het einde van het schooljaar, na zo’n 8 brieven schrijven en 8 brieven lezen, is er een ‘meet and greet’ moment, waarbij de basisschoolkinderen hun SCYP-er ontmoeten.

De SCYP-ers voor de Wingate Elementary basisschool

De SCYP-ers voor de Wingate Elementary basisschool

Groepfoto van de SCYP-ers en hun penvrienden

Groepfoto van de SCYP-ers en hun penvrienden

Paige, ook lid van SCYP en actief in het penvriendenprogramma, kon echter niet naar de meet and greet vanwege een conferentie. En via-via was ik benaderd om in haar plaats te gaan – het zou immers niet leuk zijn als haar penvriendin als enige niemand had om mee te praten. Natuurlijk zei ik ja. Kostte me maar een uurtje of twee (en zo zie ik ook weer eens een basisschool van binnen, daar kom ik nooit!).

Julia

Paige had me al haar brieven gegeven: zowel die van haar penvriendin Julia als die van haarzelf. Die heb ik keurig als huiswerk gelezen. Paige had Julia laten weten dat ik in haar plek zou komen. Dat was beter dan niets natuurlijk… en Julia had Paige immers ook nog nooit ontmoet, dus een hele grote teleurstelling was het (denk ik) niet.

We hadden nog best wat om over te praten, ondanks dat ik haar penvriend zelf niet was: Julia gaat verhuizen naar Wisconsin, Paige gaat ook verhuizen (naar Washington DC), en ik ben net verhuisd (technisch gezien ben ik nog bezig natuurlijk). Ik heb haar op de aardbol aangewezen waar Nederland ligt (nadat zij mij had aangewezen waar Pennsylvania ligt natuurlijk. Ik blijf didactisch verantwoord bezig, ook al is mijn eigen onderwijs nu klaar). Julia maakt armbandjes van kleine elastiekjes, ik kreeg er een paar mee voor Paige. En ze heeft me ook nog de school laten zien (1000 kinderen, groot!).

Uiteraard doe ik volgend jaar zelf mee met het penvriendenprogramma. Zulk soort dingen horen gewoon. En zijn nog leuk ook!

Julia en ik op de basisschool

Julia en ik op de basisschool

Julia en ik (selfie!!)

Julia en ik (selfie!!)

 

Brieven van Julia en Paige

Brieven van Julia en Paige

4 gedachtes over “Penvriendenprogramma

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s