Weg uit mijn tijdelijke huis aan Ridge Avenue

Afgelopen maandag hield de huur van mijn tijdelijke huis aan Ridge Avenue op. Dat was een ‘sabbatical home’ – er wonen twee professoren die een half jaar op sabbatical zijn geweest naar Ierland. Dat betekent dat zij een half jaar op een andere universiteit hebben gewerkt. Voor het afgelopen half jaar heb ik in hun huis gewoond en heb ik in hun auto gereden. Afgelopen najaar hadden Michiel en ik het idee dat ik in dit half jaar een eigen huis en eigen auto zou regelen. Nou, dat is gelukt!

Schoonmaken

Ik moest Ridge Avenue achterlaten zoals ik het had aangetroffen. Weliswaar met minder sneeuw buiten en met veel langer gras… maar de rest moest allemaal schoon natuurlijk. Dat betekende afgelopen zondag schoonmaken – tussen de voetbalwedstrijden van Oranje en later Costa Rica (gekeken bij Samantha en Ruben – die komt uit Costa Rica). Nog even de lakens wassen, laatste keer afwassen, laatste keer stofzuigen, laatste keer douche schoonmaken, laatste spullen in de auto stoppen… deur achter me dicht draaien… en gaan!
NB: ik heb ook nog voor de laatste keer geprobeerd gras te maaien. Ik kreeg het ding aan… ik maaide zo’n 10 meter… en vervolgens stopte de maaier er weer mee. Rot-apparaat. Leve de maai-service!

De status op Old Farm Lane

Het betekent wel dat ik ben ‘verhuisd’ binnen State College. Nu zijn mijn bouwvakkers nog niet klaar, en is het nog best een zooitje aan Old Farm Lane, het nieuwe huis. Ze verwachten deze week klaar te zijn. Nu vind ik dat niet zo’n groot probleem, ik heb wel vaker tijdelijk in de rommel gezeten, en het huis is groot zat. Maar nu wil ik ook de jongens niet in de weg lopen, hoewel het ook wel weer handig is als ik daar soms rondloop voor het beantwoorden van vragen. En als ik op Old Farm Lane ben kan ik ook wat IKEA kastjes in elkaar zetten. Zo heb ik afgelopen zondag alle (een dikke twintig!!) lades in elkaar gezet (ik dacht echt, klopt dat wel… ben ik zo ‘overboard’ gegaan met mijn lades? Ik hou van lades, maar zoveel lades betekent ook dat ik . Dat ruimde ontzettend op.

Opgeruimd staat netjes - de IKEA dozen zijn alvast weggewerkt!

Opgeruimd staat netjes – de IKEA dozen zijn alvast weggewerkt!

28 lades en 4 barkrukken - de oogst van afgelopen zondag!

Tig lades en 4 barkrukken – de oogst van afgelopen zondag!

Appartement van Gary afwisselen met Old Farm Lane

Nu neem ik een deel van de meubels van een collega over, die toevallig deze maand verhuisd. Toen hij mijn huis zag afgelopen week, bood hij spontaan aan een week in zijn appartement te wonen. En ik mag ook parkeren in de garage. Dat is handig: an Old Farm Lane heb ik, zolang de container nog niet geleverd is, nog geen bed. Nu had ik via collega John Howell al een luchtbed geregeld, maar een gewoon bed (dat ik overigens ga overnemen) is natuurlijk nog beter. Ik ga deze week dus wat afwisselen.

Mijn luchtbed op Old Farm Lane - ziet er chic uit he?

Mijn luchtbed op Old Farm Lane – ziet er chic uit he? Past per ongeluk ook nog bij de gordijnen. Die er wel uit gaan, overigens!

Al mijn spullen zijn wel op Old Farm Lane

Apart: ik ben hier in januari gekomen met twee grote koffers, een kleine koffer, en een fietsdoos. Wat is het opmerkelijk hoeveel spullen ik ondertussen erbij heb verzameld. Ik ben natuurlijk een keer naar IKEA geweest en heb toen de Honda Civic helemaal volgestopt met spullen. Michiel kwam tijdens Spring Break en heeft toch zeker driekwart koffer voor mijn spullen ingeruimd. Afgelopen maand heb ik me in Nederland ongans geshopt en is nog een koffer nieuwe kleren richting State College gekomen. En ik heb hier ook spullen gekocht: pannen, glazen, skibroek- en jas… en al die spullen zijn inmiddels op Old Farm Lane.

Mijn fiets staat al in de garage van het appartement van Gary – dat is handig om naar de business school te gaan, dat is zo dichtbij. Die moet op een gegeven moment ook naar Old Farm Lane gefietst. En dan hoop ik maar dat iemand me daar weer vandaan wil halen zodat ik mijn auto ook weer op kan halen (dit soort logistieke zaken is echt onhandig als je in je uppie bent, maar tot dusver red ik me aardig!).

4 gedachtes over “Weg uit mijn tijdelijke huis aan Ridge Avenue

 1. Jeetje, wat gaat het allemaal snel, en wat neem je grote stappen! Het lijkt wel of je 3 jaar in een half jaar doet. En dat deed je het afgelopen jaar eigenlijk ook al! Heb je straks nog genoeg leven over voor de jaren die je nog hebt? Of ga je dan gewoon heerlijk relaxen en veel minder hoeven? Hihi, dat zie ik dan weer niet zo heel erg voor me… Liefs!

  • Hee Ellen, laten we zeggen dat het een transitie periode is. Ik kan ook absoluut heel goed relaxen hoor, en dat doe ik ook wel soms, maar ik vind het leven eigenlijk veel leuker als er een hoop gebeurd. En ja, je hebt gelijk, de afgelopen anderhalf jaar zaten al vol met grote stappen (trouwen, proefschrift, huis verkopen, emigreren) en dat zal de komende paar maanden nog wel even doorgaan… ik hoop maar dat ik het volhoud!

 2. goedemorgen, slaap je goed in je tijdelijke woning? zijn al die lades van de keuken? dan moeten vast al je glazen kruidenpotjes die kant ook maar opkomen,ik zal ze maar laten staan in de kelder, haha.
  een klein vraagje: ga je ook een keer terug om te kijken bij het kattebeest? hihi.
  wat een hoog luchtbed is dat, of lijkt dat maar zo? maar als ik naar het sprei kijk is het wel hoger dan normaal.
  groetjes van hier.

  • Ik heb er nu twee nachten geslapen, en dat was eigenlijk niet zo’n succes. Wakker liggen tot vier uur ’s nachts… waarom weet ik niet zo goed. Misschien is het het luchtbed, misschien is het de warmte of de luchtvochtigheid, misschien is het de drukte… Maar misschien is het ook gewoon wel volle maan en is het gewoon weer tijd dat ik weer slecht slaap.
   Kattenbeest: ik heb de bewoners van het huis aan Ridge Avenue nog niet gezien, ik zal ze vandaag of morgen eens bellen. En ja, dan zal ik Lumpy ook weer eens aaien – een kijken of ik niet meteen stevig gekrabt word!
   Hoog luchtbed – het is zo’n aerobed, vrij comfortabel gegeven dat het een luchtbed is. Is zeker een halve meter hoog! Enne… dat is geen sprei op het bed, dat is een ‘comforter’ (een soort dekbed en hoes bij elkaar, en daar slaap je gewoon onder.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s