Ik ben huiseigenaar!

En toen was ik opeens huiseigenaar van een Echt Amerikaans Huis. Met de bijbehorende Amerikaanse Hypotheek, dat dan weer wel. Gisteren was een ontzettend drukke dag, met allerlei regeldingetjes. Een overzichtje:

Eerst het huis overnemen

Ik had om half negen met makelaar Larry afgesproken aan Old Farm Lane voor de laatste inspectie. Alles was prima. Ik kon eigenlijk niet wachten om te zien hoe de tuin er in de lente/zomer uit zou zien, nou… dat viel niet tegen. Alles mooi groen, er zit al beplanting in en die deed het prima. Er zal ook wel een hoop onkruid komen vanwege de grote tuin… Michiel moet maar snel deze kant opkomen. Het hele huis was ook leeg en goed schoon. Dat was natuurlijk de bedoeling, maar ik vind het nog steeds een grote toko, dus het is best een hoop verhuizen en een hoop schoonmaken!

Ik ben huiseigenaar!

Ik ben huiseigenaar!

Achtertuin - mooi he

Achtertuin – mooi he, al die bomen

Vervolgens ben ik om tien uur naar de ‘attorney’ (soort notaris/advocaat) gegaan voor het ondertekenen van de documenten. Daar waar je in Nederland met (ik geloof) drie handtekeningen klaar bent – voor het kadaster, voor de lening bij de bank, en de overdracht – moest ik hier zo’n 30-40 handtekeningen zetten. En al die formulieren gaan lezen… nou dat doe ik zo in het vliegtuig wel!

Toen naar het International Office!

Want ik kreeg een email dat mijn H1B formulier, dat ik nodig heb voor mijn afspraak bij het consulaat op vrijdag, klaar was. Wat fijn, wat fijn… Dus ik snel naar huis (Ridge), op de fiets naar de campus (ik heb hier geen parkeervergunning) en naar het Boucke Building voor het formulier. En weer papierwerk invullen en tig handtekeningen zetten… Het belangrijkste is dat mijn H1B formulier er is!

En naar de business school voor een seminar

En toen had ik om 1 uur een seminar. Snel even wat eten en hup, aanschuiven bij een research seminar van anderhalf uur. Was nog interessant ook, en in mijn straatje, want het ging over marketing allianties, en mijn onderzoek ligt daar nauw tegenaan.

Daarna gesprekken met contractors

En toen moest ik weer snel op de fiets naar mijn huis (Ridge), de auto gepakt en naar mijn nieuwe huis (Old Farm Lane) gereden. Om 3 uur had ik daar een gesprek met een aannemer (‘contractor’) voor de verbouwing. Dat duurde tot zo’n 5 uur. En om half 6 stond de volgende contractor op de stoep. Ben benieuwd wat voor offertes ze me gaan geven!

Tot slot: Eten bij Pranav

En toen kwam Pranav langs, die bracht me de paar flessen wijn die ik afgelopen weekend had gekocht op de SCYP bier-en-wijn-toer. Kon ie meteen even het huis zien. Hij is echt zo’n ‘urban dweller’, woont altijd in appartementen en kent het buitenleven niet echt, dus hij keek wat raar op van de achtertuin. En ja, er moet nog veel in het huis gebeuren, maar dat is juist het idee… Daarna zijn we naar zijn appartement gereden en heeft hij Indiaas gekookt, omdat ik vertrek (superlief). Heerlijk, ik ben gek op Indiaas eten. Ik was er echt wel van onder de indruk, niet te geloven hoeveel specerijen er in een beetje Indiaas eten gaan… daar moet ik echt even voor studeren!

En ’s avonds viel ik, als nieuwe huiseigenaar, met de juiste visumpapieren, een dag voor mijn vertrek naar Europa, met een superlekker Indiaas maaltje achter mijn kiezen, als een blok in slaap. Niet zo raar!

13 gedachtes over “Ik ben huiseigenaar!

  1. Wow gefeliciteerd! Dus nu kan het klussen gaan beginnen. En heb je straks eindelijk je eigen keuken weer 🙂

    Alvast een hele goeie reis naar het kikkerlandje!

    Xx

  2. Gefeliciteerd met de grote toko! ”maar ik vind het nog steeds een grote toko, dus het is best een hoop verhuizen en een hoop schoonmaken!” Kan je mooi met linda appen onder het schoonmaken 😉

    • Even ter vergelijking – jullie toko is nog steeds een stuk groter dan onze toko hoor…! Het is geen kasteel! Het is een kwestie van perceptie: Pranav vond het maar klein :-S

  3. Gefeliciteerd! wat een enorm huis, wel leuk om helemaal naar jullie eigen smaak te verbouwen/inrichten. succes met deze hele klus. Goeie reis!

  4. Pingback: Belastingaangifte… niet makkelijker en ook niet leuker | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s