Beestjes in State College

Het is lente, en dat zullen we weten ook. Het gras is groen, de lucht is blauw, de bloemen bloeien… De natuur wordt wakker. En dat levert veel mooie plaatjes op. Als ik op een willekeurig moment in mijn achtertuin kijk, zie ik geheid eekhoorntjes, konijntjes, en een hoop vogels. Dat is toch wel heel erg gezellig!

Eekhoorntjes

Van de Knabbel-en-Babbel filmpjes (en van de biologielessen vroeger) weet ik nog dat eekhoorntjes voor hun winterslaap allerlei eikels en dergelijke verstoppen. Zodra de grond dan weer opwarmt, graven ze hun eikels en nootjes weer op. Ik kom nogal vaak eekhoorns tegen die half in de grond zitten. Gezellig!

Eekhoorntje in de boom

Eekhoorntje in de boom

Eekhoorn op zoek naar eten

Eekhoorn op zoek naar eten

Konijntjes

Ook zitten er veel konijnen hier. Ook gezellig. Dat scharrelt rond op het gras, eet hier wat, eet daar wat… Je ziet ze hier overal: in mijn achtertuin, op de golfbaan, rond de gebouwen op de campus. Ben benieuwd waar die beesten allemaal hebben gezeten tijdens de winter!

Een van de vele konijnen hier

Een van de vele konijnen hier

Red Robin: populaire vogel

En nu weer een paar vogels. Ik ben gek op vogels… Met mijn vogelboek en mijn camera in de aanslag en verrekijker om mijn nek, ga ik de achtertuin in, en geniet ik van de vogeltjes om me heen. Call me crazy, maar ik vind dat echt heel erg leuk om te doen.

Red Robin - een wat grotere versie van onze roodborst

Red Robin – een wat grotere versie van onze roodborst

Laatst had ik zo’n twintig van deze vogels tegelijk in de achtertuin: de red robin. Het is een soort merel met een rode borst (dus veel groter dan een roodborstje). Die vogels rennen trouwens ook graag over het dak heen. Het dak (van shingles, geen dakpannen) is heel erg gehorig – de eerste keer dat ik dat geluid hoorde, wist ik even niet hoe ik het had… Overigens, eekhoorns doen dat ook graag, mij de stuipen op het lijf jagen ’s avonds door een stuk over het dak heen te rennen (en ondertussen eikels te laten vallen)!

Ook gespot: de White-Breasted Nuthatch

Ook wel de wit-borst-boomklever (of iets in die geest). Lijkt qua vorm wel wat op onze Nederlandse boomklever. Mooi, klein, zeer rap vogeltje. Dit was echt een supermoeilijke foto, dat ding schoot telkens op en neer de boom in! Maar het is gelukt. Fijn zo. Kan in het boek.

Boomklever

Boomklever

Deze hadden jullie nog tegoed: de Northern Cardinal

Deze prachtige rode vogel komt heel veel voor, maar wil niet graag stilzitten… Een goede foto is dus lastig. Daar heb ik in Austin, Texas, bijna een half jaar over gedaan. Nu had ik een tijd geleden al eens een keertje beet – is ie niet geweldig? De vrouwtjesvogel is bij lange na niet zo rood – die is meer rood-groen – maar het paartje ziet er samen ontzettend mooi uit.

Northern Cardinal - mannetje

Northern Cardinal – mannetje

Northern Cardinals - vrouwtje links en mannetje rechts

Northern Cardinals – vrouwtje links en mannetje rechts

5 gedachtes over “Beestjes in State College

  1. goedemorgen, schitterend deze plaatjes, we kijken nu al uit naar de volgende serie.
    nederland viert vandaag koningsdag, dus bij ons in klooster: kloostermarkt.
    dikke kus van hier.

  2. Pingback: Een analyse van de bezoekers van mijn blog | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Avonturen in de achtertuin in Park Forest | Johanna goes USA!

  4. Pingback: Vogels en andere natuur! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s