Paasbrunch bij Becky

Afgelopen weekend was sociaal gezien super-intensief. Zaterdagavond was het DJ Hardwell concert. Zaterdagmiddag was ik de meiden ook nog tegengekomen bij het boodschappen doen, en hebben we gezellig gelunched bij Nihao (onbeperkt sushi en Chinees eten voor 10 dollar). En zondagochtend was het tijd voor de paasbrunch.

Paasbrunch: potluck

Degenen die er zin in hadden (zo’n 12 man in totaal), hadden bedacht dat het een leuk idee zou zijn om een paasbrunch te organiseren. Niet iedereen woont bij z’n ouders in de buurt in Amerika. En degenen die geen sociale verplichtingen hadden of niet bij hun familie konden langsgaan, zouden gezellig samen brunchen.

Dat was bij Becky thuis. Iedereen zou wat meenemen – dat is dus een ‘potluck’, volgens mij is de juiste Nederlandse term een ‘American party’. Als iedereen wat meeneemt, hoef je per persoon niet vreselijk veel te doen. Je hebt de keuze uit tig gerechten, en je komt zo ook nog eens een keer wat nieuws tegen. Ik zie alleen maar voordelen!

Pannenkoeken

Ik had bedacht dat dit een uitstekende gelegenheid zou zijn om Nederlandse pannenkoeken te maken. Niet te verwarren met Amerikaanse pannenkoeken – die zijn veel kleiner en dikker en worden van een ander beslag gemaakt. Ik zou vier soorten maken: naturel, kaas, spek, en appel. Ik ben nog best even bezig geweest met de boodschappen: bij de Wegmans was het even zoeken naar de Goudse kaas, en ook spek – bacon werkt niet – was even lastig (wel gelukt). Van Gilse stroop is hier niet – in plaats daarvan kwam ik bij maple syrup uit – die ken ik nog uit mijn tijd in Canada. En een grote anti-aanbakpan natuurlijk, want die was hier niet in huis!

Een stapeltje Nederlandse pannenkoeken

Mijn stapeltje Nederlandse pannenkoeken

Groot succes

De paasbrunch was een groot succes. Een aantal van ons was ook bij DJ Hardwell geweest en had nog zere voeten, net als ik, of was nog hondsmoe… en dan is een buffet met van alles heel erg welkom. Er waren (voor de vergelijking) Amerikaanse pancakes, een blueberry taart (door Joanna), een superlekke eierquiche (Becky), een rumcake (Reni), een fruitsalade (Becky), aardappeltjes (Ted), salade (Meghan), bagels (Samantha) en koffie (Sol), fudge (Elise), brownies (Philip en Lauren), hardgekookte eieren (andere Lauren)… te veel om op te noemen.

En mijn pannenkoeken vielen in de smaak! Mooi zo. Fijn: het kost amper tijd om ze te maken, en met een maximaal effect.

Zondagmiddag: relaxed in de zon

Mijn weekend eindigde uitermate relaxed. Om drie uur thuis, snel even de boel schoonmaken van de avond ervoor… en toen ben ik met een rose en een bak druiven en een stapel papers van studenten buiten in de zon gaan zitten. Het was nog niet zo warm dat ik weer mijn bikini kon inschieten, maar ik heb genoten.

Wat een weekend. Sociaal was het helemaal leuk, het weer is fantastisch, het semester is bijna af (en komt er hoop ik een eind aan mijn drukte), en buiten in de tuin fluiten de vogels om het hardst en rennen overal om me heen eekhoortjes rond… Big smile on my face. Echt wel.

4 gedachtes over “Paasbrunch bij Becky

 1. Zalig Pasen dus!!! Ik mis wel een essentieel paas-onderdeel in je verhaal; het eieren zoeken!!!!
  Dacht dat dat ook een big easter event was??

  Bij deze wil ik je nog even hartelijk bedanken voor de stapel fleece dekens! Van oenva en oenmoe moest ik dat even via deze blog doen, omdat ze dan mee kunnen lezen. Ik had het een aantal keer via de telefoon geprobeerd, maar dat schijnt niet te werken. (Bij mij tenminste) Vandaar de vertraging. Ik ga ze aan repen knippen en ze dan weer vlechten, en maak zo zeer functionele en populaire hondenspeeltjes. Deze worden dan uitgedeeld tijdens de spelletjesdag voor mens en hond ter ere van het 26 jarig bestaan van onze hondenschool!! Dus ook namens “De Roedel” hartstikke bedankt!!

  Groet, Sylvia

  • Graag gedaan Sylvia! Ben blij dat de fleece dekens nuttig zijn op deze manier! Stuur maar een keer een foto door van die hondenspeeltjes, ben benieuwd!
   Eieren zoeken hebben we niet gedaan… misschien iets voor kinderen? Of honden, who knows? 🙂

 2. hallo, je hebt het over lekker eten? wij eten vanavond: nasi prutje ala tante roely ..recept?
  wat er over is aan vlees van de gourmet gister, beetje varkenshaas, beetje kipfilet en iets gemarineerd varkensfiletlapjes en voor de extra smaak gerookte spekjes.
  alle groente wat over is en extra stukje spitskool wat er nog lag.
  roerbak dit alles en rijst erdoor, gebakken ei erbij en een augurk, lekker lekker.
  voordeel van dit alles, koelkast leeg en volgens mij vol vitamines.
  dus wij kunnen er ook wel wat van hé
  de groente is: paprika, ui, tauge, champignon.spitskool, prei.
  liefs van hier, wij gaan nu eten.

 3. Mooi Johanna dat je ook een leuke “Paas “hebt gehad.
  Wij vierde vast Loek zijn verjaardag, want de andere zondagen was er al wat.
  Wat hebben wij mazzel gehad met het weer. De gehele dag buiten, en dan maken ze natuurlijk een rondje door de tuin. Die ziet er al prachtig uit. Volgens mij is alles ongeveer 3 weken eerder hier. En toen kwam Fenna, die had de familie uit Rotterdam nog niet gezien. Ze wilde bij iedereen zitten en lag daarna nog lekker te keuvelen in de kinderwagen. Ze hebben er allemaal van genoten.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s