Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College!

Gisteren (dinsdag 8 april) is het precies een jaar geleden dat ik het aanbod van Penn State kreeg om hier te komen werken. En morgen (donderdag 10 april) is het honderd dagen geleden dat ik in State College ben komen wonen. En wat is er een hoop gebeurd in die tijd!

Het afgelopen jaar

Gisteren zei ik het tijdens Gary Lilien, een full professor hier (een hele aardige en ontzettend slimme man): in het afgelopen jaar is mijn leven 180 graden anders geworden (en dat van Michiel ook 90 graden: de rest voor hem komt straks!). Op een rijtje:

 • Het begon allemaal met het aanbod van de baan als assistant professor in marketing hier op het Smeal College of Business. Nooit verwacht dat dat zou gebeuren… Geweldig!
 • Daardoor zouden we gaan emigreren. En dat was de reden dat we in drie weken tijd ons huwelijk hebben gepland, en we op 29 juni zijn getrouwd;
 • Omdat we ons huis zouden verkopen, hebben we in de zomer nog snel de zolder aangepakt. Dus ook nog even klussen tussendoor…
 • Mijn dissertatie moest ook opeens snel af. Er moest nog snel een derde onderzoek (de meta-analyse) worden uitgevoerd, een introductie en een conclusie worden geschreven. Ik heb mijn dissertatie ook ‘gesloten’ verdedigd (in september), aanpassingen doorgevoerd, en laten drukken (november);
 • In oktober zijn Michiel en ik naar Zuid Afrika geweest voor onze huwelijksreis. Wat een ontzettend geweldige ervaring;
 • Ondertussen heb ik ook de eerste voorbereidingen voor mijn vak 450W Marketing Strategy getroffen, zoals het in elkaar zetten van mijn course packet (met alle readings en cases);
 • In november ben ik weer tante geworden, van Fenna 🙂 (wat een geluk!);
 • De open verdediging van mijn dissertatie was in december – weer zo’n ontzettend mooie ervaring – en sindsdien mag ik me Dr. Slot noemen;
 • En de verhuizing naar State College is voorbereid. Tickets geboekt, koffers ingepakt, en afscheid genomen…

Poe. Heftig. Ik heb jaren gehad waarin er minder is gebeurd!

En dan de laatste honderd dagen

Honderd dagen geleden kwam ik in de sneeuw aan in State College. Die sneeuw is zeker zeventig dagen gebleven… maar is nu weg. En ook de afgelopen honderd dagen is er veel gebeurd:

 • Huis: Ik ben gesetteld in mijn nieuwe (tijdelijke) huis, bij mijn nieuwe werkgever en in mijn nieuwe woonplaats. Met alle regelwerk en gewenning die daarbij komt kijken;
 • Onderwijs: Ik ben gestart met mijn vak 450W Marketing Strategy. Dat houdt in dat ik op dit moment 24 colleges (van de 30) heb voorbereid. En dat ik op dit moment nu al 24*3 = 72 (!!!) colleges heb gegeven. Mijn goeie god, ik schrik ervan… niet bepaald kattenpis!
 • Kat: Daarover gesproken – ik heb een behoorlijk avontuur met mijn ‘rental’ cat gehad;
 • Familie: In februari ben ik nogmaals tante geworden, van Carlijn 🙂 (nogmaals: wat een geluk!);
 • Omgeving: Ik heb de omgeving verkend. Daartoe behoren o.a. de golfbaan (hardlopen), Seven Springs (skien), Niagara Falls, Pittsburgh, en de Rathskeller (trivia);
 • Collega’s: Ik heb mijn nieuwe collega’s leren kennen. Geweldig!
 • Onderzoek: Terwijl Jana (visiting scholar) in State College was, hebben we een tweetal onderzoeksideeen uitgewerkt.
 • Huis: We hebben een huis gekocht! In maart, tijdens Spring Break, zijn Michiel en ik begonnen met onze huizenjacht, en na drie weken zoeken hebben we een bod uitgebracht op een huis. Vervolgens is de financiering rondgekomen, en heb ik vandaag de inspecties gehad (alles is goed);
 • Visa: Mijn H1B visum is in aanvraag, en mijn Greencard aanvraag is ook al in voorbereiding;
 • Sociaal: Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen. Ik heb met een aantal mensen een goede band opgebouwd, ik voel me ontzettend welkom hier;
 • Onderzoek: En het nieuws van vanochtend: mijn dissertatie is uitgekozen in de top 3 van de McKinsey – EMAC Dissertation Competition. De finale vindt plaats op 6 juni in Valencia. Dus dan ben ik ook nog eens in de buurt van Nederland!

En ondertussen in Nederland is Michiel ook druk. Dit is niet mijn verdienste, maar heeft wel impact, en is onmisbaar in het proces:

 • Ons huis in Leusden is verkocht (met alle regelwerk van dien);
 • Michiel heeft de verhuizing voorbereid – onze spullen komen begin augustus in State College.

Wow.

Een nieuwe baan, een nieuw huis (2x), nieuwe mensen om me heen… En hoewel ik vaak tijd (en soms energie) te kort kom om alle ballen in de lucht te houden, red ik het aardig. Alle schakels grijpen behoorlijk netjes in elkaar. Het gaat eigenlijk supergoed!

Nogmaals, wow. Ik denk dat ik het dit weekend maar eens moet gaan vieren!

8 gedachtes over “Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College!

 1. En voor de statistici die mijn blog in de gaten houden: dit is mijn 85ste blogpost. Ik heb 244 comments gehad op mijn verhaaltjes – en die zijn altijd heel erg welkom, stuk voor stuk! Vind ik leuk!
  Inmiddels heb ik ook een hoop 33 (!) dagelijks geabonneerde lezers die bij het ontbijt mijn blog post in de e-mailbox vinden (Wil je dat ook, stuur me even een mailtje of vul je naam in rechts op de pagina – beetje naar beneden scrollen).

 2. Jeetje, niet normaal als je alles op een rijtje zet!
  Maar goed dat je het niet van tevoren weet dat het een heeeel druk jaar gaat worden hahaha.

  • Klopt… en het is ook een beetje een kwestie van “life is what happens to you while you are busy making other plans” (John Lennon) – sommige dingen voorzie je simpelweg niet. Ik neem de dingen zoals ze komen… want op zulke grote veranderingen kun je je toch niet 100% voorbereiden. Toch hoop ik volgend jaar rond deze tijd, wanneer Michiel hopelijk aan het werk is, in rustiger vaarwater te zitten…

 3. Als ik dit allemaal lees Johanna is het bijna niet te doen voor 1 persoon.
  Je bent ook van alle markten thuis van huis kopen tot onderhoud van je auto en “les”geven.
  Wie doet dit allemaal na!!!!!!!!!!!!!!

  • Lijkt wel zo he… het zorgt er wel voor dat ik te weinig slaap krijg deze dagen, dus ik hou dit niet voor eeuwig vol. Maar vooralsnog hou ik alle ballen nog in de lucht. En Michiel helpt ook aan de andere kant he… als ik zijn deel er ook nog bij moest doen, had ik het al lang al opgegeven.
   En ja, die auto… dat gebeurde natuurlijk op het slechtst denkbare moment en kostte me verschrikkelijk veel tijd! Maar ook daar heb ik weer van geleerd, want ik kreeg dinsdagavond zelf zowat een college van een dikke dertig minuten over hoe de hybride auto werkt.

 4. goedemorgen, van harte gefeliciteerd met in ieder geval de derde prijs[trots toch].
  de drukte neemt nu af? tis wel een hele lijst zo maar je doet het allemaal maar[jemagweertrotszijn], maar met een buffer als michiel voor, achte en opzij van je, val je niet zo snel om.
  liefs van hier en dikke kus.

  • Hoi hoi,
   nou… Donderdag en vrijdag is het nog heel erg druk hoor… Donderdag heb ik drie secties les gegeven, ik moet een onderzoeksvoorstel beoordelen voor funding, ik heb 66 student papers die om na te kijken (is voor zondag), en daarvoor moest ik een ‘grading grid’ maken, ik moest donderdag uitzoeken hoe het met mijn visum zit als ik naar Spanje wil (en dat is niet eenvoudig), daardoor moest de closing date van het huis opgeschoven… en de hypotheekaanvraag aangepast. Daarna had ik donderdag een naai-workshop (ja echt) en ben ik nog naar Trivia geweest (en ook daar hebben we de derde prijs gehaald. Net als vorige week, yes!!).
   Vrijdagochtend weer naar de hypotheekadviseur vanwege de wijzigingen, afspraak met alle assistant professoren om te lunchen, dan PhD-student presentaties in de middag en daarna geef ik de PhD studenten zelf les. En dat moest ik donderdag/vrijdag ook voorbereiden. Maar vrijdagavond heb ik NIETS en ga ik heel fijn uitrusten. Ben ik heel erg aan toe!!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s