Lumpy’s curse: mijn laptop stinkt

Voor degene die het hebben gemist: mijn avonturen met Lumpy (de kat die bij het huis zat) zijn een paar weken geleden afgelopen. In die twee maanden was er een hoop ergernis van beide kanten. Inmiddels is poezenbeest weg: Lumpy woont nu ergens anders in State College (nee, ik heb haar niet overreden of in de vriezer gestopt ofzo – maar eerlijk gezegd heb ik het wel eventjes overwogen…). Een deel van het probleem bij de huurkat was dat het beest last had van een urineweginfectie en daardoor overal kattenzeik lekte. En dat stinkt. Gigantisch. Vies-bah.

Dit is geen verlate 1 april grap: mijn laptop ruikt naar kattenpis

Nu heb ik van Penn State een nieuwe laptop gekregen. Daarmee werk ik thuis. Reuzehandig. Het ding ligt op de eettafel, en daar ligt ie zowat altijd. Nu merkte ik, vrij in het begin al, dat die laptop wat raar ruikt. Het ding ruikt naar kattenpis. Echt waar, ik ben bloedserieus, en ik maak geen grapje. Maar goed:

  1. ik had een kat in huis,
  2. dat beest lekte urine,
  3. dat beest had ook al krassen en dergelijke op de tafel gemaakt (en was dus op de eettafel geweest).

1+1+1=3, dus ik gaf Lumpy de schuld van mijn stinkende laptop. Het poezenbeest had vast gesprayed of zo. Vies-bah.

Op weg naar het kattenluik

Lumpy, mijn huur-kat die bij het huis zat

De vloek van Lumpy: mijn laptop stinkt nog steeds…

En niet zo’n klein beetje ook. Mijn handen en polsen nemen de geur over als ik laptop gebruik, en de geur van de laptop vult de kamer als ie openstaat. Nu dacht ik eerst ‘rotkat’, en ‘hopelijk trekt het weg’, maar nu een maand nadat Lumpy vertrokken is, stinkt mijn laptop nog steeds naar Smelly Cat. Vies-bah.

Ik dacht dat er zoiets was gebeurd: kat op de laptop... (NB: dit is Lumpy niet hoor...)

Ik dacht dat er zoiets was gebeurd: de kat op de laptop… (NB: dit is Lumpy niet hoor… Lumpy is drie keer zo groot)

Toeval: een fabrieksfout!

Gisteravond zat ik met laptop en al in bed en was ik die geur zat. Er is vast een methode om die geur weg te krijgen… dus Google. Wat blijkt, wat blijkt: de laptop in kwestie heeft door een fabrieksfout een bepaald onderdeel dat naar kattenzeik ruikt… Dit geloof je toch niet! Ik heb problemen met mijn lekkende huur-kat, en tegelijkertijd heb krijg ik van de baas een naar kattenurine ruikende laptop? Is dat toeval, of heb ik de goden dusdanig beledigd dat ik nogal cru word gestraft? Of waart de geest (en dus de geur) van Lumpy nog steeds rond op 611 Ridge en is dit mijn verdiende loon? (nogmaals, de kat leeft nog steeds hoor!)

Anyhow, ik heb IT gebeld. Denk eens in hoe dat gesprek verloopt… “Ja, eh, hier Johanna van het Marketing departement… ik heb een probleem met mijn laptop. Hij stinkt.” Ik hoor ze gniffelen aan de andere kant van de lijn. Maar goed, het probleem is niet ingebeeld, het is doodserieus, en ik ben niet de enige die er last van heeft. En het is weer eens wat anders dan een virus of een vastlopend besturingssysteem. Bij IT gaan ze het oplossen. Hoop ik.

6 gedachtes over “Lumpy’s curse: mijn laptop stinkt

    • Je bent niet de enige… de secretaresse van de afdeling, net als de IT-mensen zaten ook al heel erg schaapachtig te gniffelen… Het is natuurlijk ook best wel knullig.

    • Lach maar… het is lullig zat, maar helaas wel echt waar! Ik zie het al voor me in een winkel: “meneer, ik kom deze computer terugbrengen omdat hij stinkt”. Eh… 🙂

  1. Lekker hoor, inmiddels ook even op internet gezocht.. een Dell Latitude 6430u? Zeer bijzonder maar het is dus echt zo haha. Succes ermee! 🙂

    • Geloofde je me niet? Alsof ik zoiets KAN verzinnen? Maar je onderzoek klopt, het is inderdaad een Dell Latitude 6430u. Heb ik even pech!! (verder doet ie het prima hoor!!)

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s