Weerupdate: Het is lente!!

Langzaam maar zeker is alle sneeuw hier weg – zo ongeveer tien dagen terug kwam ik erachter dat mijn huurhuis (echt waar) gras in de achtertuin heeft. Weliswaar helemaal uitgedroogd, maar toch. Is toch weer eens een andere kleur: beige in plaats van wit. En toen gebeurde het: opwarming tot BOVEN het vriespunt! JAWEL!! Het kan… Een paar dagen Boven Nul en Zonder Sneeuw in State College! Wat was het een verrassing… Een paar dagen terug, het begon al op donderdag, was het ineens een stukje warmer. Wat heerlijk – ik ben zonder ski-handschoenen aan naar huis gefietst. En op een gegeven moment ook maar mijn muts afgetrokken. Zou de winter dan toch echt klaar zijn?

Zaterdag: regen, serieuze regen

Ik heb hier natuurlijk wel ontzettend veel sneeuw gehad, maar eigenlijk nog geen serieuze regen. Alleen twee dagen miezer – nou, daar maak ik me niet zo druk om. Maar zaterdagmiddag regende het. Serieuze regen. Hard.. poehee. Ik had eerst huizenbezichtigingen. Door het ‘warme’ weer (graad of twaalf) had ik mijn arctische winterjas niet aangedaan, nou, daar kreeg ik spijt van. Wat een water kan hier vallen. Maar daar waar het in Nederland dan vaak een week lang regent, was dat hier ’s nachts weer voorbij. Het water was wel goed voor de tuin – het gras leek na die ene regenbui ineens groener te worden.

Het gras wordt langzaam aan groen!

Het gras wordt langzaam aan groen!

En de knoppen lopen uit!!

En de knoppen lopen uit!!

Zondag: sneeuw. Een klein beetje

En natuurlijk volgde er sneeuw. Ik schrok ervan. Ik kwam uit mijn bed, en zag sneeuwvlokken vallen. Ja, maar… we hadden toch afgesproken dat de winter klaar was? Gelukkig was het van korte duur. En gelukkig hou ik van sneeuw.

Maandag en dinsdag: ZON!! WARMTE!!

Wat was het fantastisch weer hier op maandag en dinsdag. We hebben hier de achttien graden aangetikt die dagen. En wat was het fijn… Maandag heb ik mijn salade buiten in de zon opgegeten. Zonnebril op, telefoon erbij (voor de e-mail), case erbij (de voorbereiding van mijn onderwijs voor dinsdag), en genieten maar. Kom maar op, vitamine D! Ik heb zelden zo genoten van de zon. Helemaal tevreden.

Schaduw - er is dus zon!

Schaduw van een heel warm middagzonnetje

Waarschuwing voor de zomer

Sfeerverpestend, collega’s die me vertellen “Geniet er maar van zolang het kan, de zomers zijn hier erg warm en vochtig”. Right… Ik heb hier een humidifier gekocht vanwege de droge lucht, en dan zal het in de zomer zeker te vochtig zijn…? En hoe warm precies dan? Nou, we zullen het wel zien. Het is hier in de winter standaard een dikke tien, vijftien graden kouder dan in Nederland, het zal mij benieuwen of het hier in de zomer tien, vijftien graden warmer zal worden! Maakt allemaal niet uit, vandaag geniet ik met volle teugen, want vanaf morgen is het weer over en gaat het weer regenen.

PS: Ja ja, in Nederland is het al lang lente…

Dat weet ik ja, dat doet gewoon pijn… Nou, zo erg is het niet, maar toen Michiel me dit weekend met de webcam onze tuin in Leusden liet zien… vol bloesem en uitgelopen struiken en verse groene blaadjes aan de bomen en frisgroen gras… en hupsende kikkers in de vijver die de lente allemaal tegelijkertijd schijnen te vieren… ja, toen deed dat wel even pijn ja. Ik heb ZOVEEL winter gehad, het is bijna oneerlijk. Gelukkig hou ik erg van sneeuw.

En dat allemaal terwijl wij al ruim drie weken zomerTIJD hebben, en jullie pas sinds zondag…!

4 gedachtes over “Weerupdate: Het is lente!!

    • Haha 🙂 het is echt waar, ik vind sneeuw geweldig, vooral omdat je er op kunt skiën! Het is fijner dan regen, want je wordt er niet meteen nat en koud van. En als het op de bomen en op de huizen ligt, ziet alles er meteen zo mooi uit… Het allermooiste: als de zon schijnt, krijgt sneeuw een betovende glinstering.
      Echt waar, ik hou erg van sneeuw, I’m not kidding!

  1. Pingback: Zoooomer in State College | Johanna goes USA!

  2. Pingback: Sneeuw op 31 maart! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s