Een cheque! Een cheque! En wat nu?

Vandaag heb ik een cheque met de post gehad. Dat is een primeur. Ik heb inmiddels al wel een paar keer een cheque uitgeschreven, daarvan weet ik inmiddels wel hoe het gaat. Die vul je in, en die stuur je gewoon op met de post (en dan zoeken ze het maar verder uit). Maar nu kreeg ik er zelf eentje – de zorgverzekering heeft me 35 dollar terugbetaald die ik heb voorgeschoten (dat verhaal staat hier). En ja, wat dan?

Een cheque voor mij - en nu nog storten!

Een cheque voor mij – en nu nog storten!

Storten bij de bank

Ik zou eigenlijk naar de bank moeten om daar de cheque te storten. Vroeger moest dat bij de balie, maar het kan tegenwoordig ook bij een geldautomaat. Dan kun je namelijk ook ’s avonds en buiten kantooruren cheques storten. Zo’n geldautomaat ‘leest’ de cheque, zelfs als het bedrag handgeschreven is, gaat het goed. Op zich verrassend – de technologie in die dingen is dus best ver ontwikkeld. (Maar waarom dan nog dat domme papier… in plaats van online overmaken… ik heb geen idee…)

Mobiele app

Nu heb ik hier twee bankrekeningen, bij twee verschillende banken. Waarom is een lang verhaal (en dat staat hier). De ene bank (PNC, die ik als tweede erbij kreeg) heeft een mooie mobiele app, die het toestaat om een foto van de cheque te maken, en dan via de app te uploaden. En dan is het geld meteen bijgeschreven. Hoe tof. Dat heb ik dus meteen gedaan (eerst even het YouTube filmpje erbij gepakt voor de instructies – deed ik ook toen ik de eerste keer een cheque moest invullen). Maar het lukte zonder problemen. Dankzij mijn telefoon met kick-ass camera, en wifi.

Het ging allemaal nog zeer gebruiksvriendelijk ook. Het Amerikaanse banksysteem heeft een minpuntje minder.

5 gedachtes over “Een cheque! Een cheque! En wat nu?

 1. hallo johanna, best wel handig dat een automaat dat allemaal kan lezen, handschrift, dat kan hier nog niet. Als ik hier geld over moet maken met mijn ouderwetse, volgens sommigen, overschrijfformulieren en je hebt toevallig 2 ssen achter elkaar staan dan staat er op het bankafschrift geheid: s5. dus de computers in nederland zijn nog niet zover.
  de bakspullen zijn inmiddels in giethoorn maar dit zul je al wel gehoord hebben op de avondnachturen. gezellig zo appen.
  ik was vandaag bij de kids, carlijn lacht al en zelfs al met de mond wijd open, heel even en dan weer in 1 keer bloedserieus, dat vind ik nou zo grappig aan kleine mensjes, je zou ze de hele dag op schoot nemen.
  anne-marie is een vragenscheet en een kletsmajoor en denkt goed na over dingen die op haar pad komen, en floris is een buitenman, rode overal en laarzen aan en meneer zit bovenop de glijbaan auto’s te kijken, ziet hij een grijze, dan zegt hij opasuzuki en een rode is hendiek. grappig allemaal, en dan niet te vergeten zijn grote belangstelling voor trekkers.
  hoe is het met de brievenbus, we krijgen toch wel een vervolgverhaal? ben benieuwd welke vogel daar nu zit.
  veel liefs en dikke kus van deze kant.

  • Hoi ma,
   ja leuk he, dat kleine spul… en ook heel leuk dat ik ’s avonds (als iedereen in Nederland op bed ligt) toch nog wat aanspraak heb omdat Albertine er om 3 uur uit moet… Had ik even niet verwacht, wel heel leuk!
   Mooi ook dat Carlijn, Floris en Anne-Marie zo lekker meedoen. Ik mis die dreumesen! Afgelopen weekend had ik ook opeens Fenna op de Skype – ook zo leuk!!
   Wat betreft de brievenbus, ik denk dat het een vogel is, maar ik heb de vogel in kwestie nog niet betrapt. Ik ben wel gestopt met het leegmaken van de brievenbus. Vind het zo zielig dat de vogel steeds opnieuw moet beginnen… zodra het wat verder vordert ga ik een oplossing voor de post verzinnen…
   Groeten!

 2. Hoi Johanna, zou je mij kunnen helpen aan meer info? Hoe It het als je als Nederlander bij the bank of America een betaling wil doen op een ander zijn rekening. Kan dat?
  Hoop dat je mij op weg kan helpen.

  • Je hebt dan een routing number en een account number nodig. Het routing number is voor de vestiging van de betreffende Bank of America, het account number is per rekening. Beter is om alle informatie te hebben: ook het adres van de bank, adres van de ontvanger. Je zult als Nederlander, als je een betaling doet vanaf een Nederlandse (bijv. Rabobank) rekening, een formulier Internationale betalingen moeten invullen met al deze gegevens erop. Hier zijn wel kosten aan verbonden: zowel kosten aan de kant van de Rabobank als ook kosten aan de kant van Bank of America. Hier moet je rekenen op een percentage, met een minimum bedrag van zo’n 20-30 euro/dollar per transactie.

 3. Pingback: Bedrijfsupdate. Aflevering: Banksystemen! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s