Raadsel: wat is dit?

In de categorie ‘Johanna op excursie in de natuur’:

Een vraag aan jullie. Wat is hier gebeurd?

De afgelopen vier, vijf dagen heb ik elke keer een hoop takjes, blaadjes, mos en ander spul uit mijn brievenbus gehaald. De eerste keer dacht ik dat de brievenbus open had gestaan en er spul was ingewaaid, en had ik er niet zoveel aandacht aan besteed. Maar na de tweede keer, en de derde keer, werd het toch wel intrigerender.

De brievenbus op zaterdag

De brievenbus op zaterdag

De brievenbus op zondag

De brievenbus op zondag

Ik heb inmiddels een vermoeden, maar ik vind het leuker om jullie te vragen naar ideeën. Ik heb de dader namelijk nog niet op heterdaad betrapt:

 

 

Nog even een update over het weekend

Vrijdag zag ik het weekend niet zo zitten. En de beste remedie (na Skypen met Michiel dan, maar die heeft eerlijk gezegd na anderhalf uur webcammen ook wel wat beters te doen) is om dan maar wat te gaan regelen. En dat heb ik dus gedaan. En zo vloog mijn weekend alsnog voorbij:

 • Zaterdagochtend heb ik eerst geskyped met Diana, Luke en Fenna 🙂
 • Daarna heb ik geskyped met de Kloosterweg 🙂
 • Daarna heb ik boodschappen gedaan, onder andere voor Albertine (“Wat, alweer?!” “Ja, maar het was kleine boodschap dit keer”) 🙂
 • Daarna ben ik ’s avonds met Manny en Jari onbeperkt sushi wezen eten bij Ni Hao op North Atherton. Dat was nog best lekker – maar vanwege dat onbeperkt opscheppen heb ik veel te veel naar binnen gewerkt. Maar het is vis met groenten hè, en dan mag het 🙂
 • Daarna werd ik uitgenodigd door Samantha en Becky (vorige week ontmoet) voor een meidenavond in de Chrome downtown. Daar heb ik vervolgens Louise (postdoc biochemistry uit Schotland), Elise (werkt bij een bank), Erin (een biochemist), Kayla (verpleegkundige), en Redi (PhD student demografie) ontmoet. Het was echt enorm gezellig! 🙂  
 • Zondagochtend heb ik uitgeslapen. Was even nodig, de batterij was leeg. En wat was het fijn 🙂
 • En zondagmiddag had ik twee huizenbezichtigingen op de agenda. Altijd spannend 🙂
 • Vervolgens heb ik ruim 2 (!) uur geskyped met Michiel over het laatste huis. Dat was niet zomaar – dat huis is ontzettend interessant qua locatie (op fietsafstand van school), grootte (niet te groot dus), tuin (mooi stuk tuin met veel bomen en dus veel vogels) en design (niet zo’n Amerikaans dertien-in-een-dozijn alles-is-hier-beige-en-pastel huis), en het zou zomaar kunnen dat jullie daar nog meer van gaan horen! 🙂

En toen was het weekend alweer over… waar maakte ik me ook alweer druk om!

4 gedachtes over “Raadsel: wat is dit?

 1. Je vergeet nog een item wat je hebt gedaan: bloggen! Gaat ook de nodige tijd in zitten:)
  Mooi tijdverdrijf en aan deze kant van de oceaan word het zeer gewaardeerd!

  • Hee zuster! Weer wakker in het midden van de nacht om te voeden? Toch wel grappig hoor. Normaal krijg ik pas ’s ochtends de eerste comments, nu nadat ik net in bed lig! Vind ik leuk, speciaal ook!

 2. Pingback: Ondertussen op Ridge Avenue: Gezinsuitbreiding! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s