Naar de Home and Garden beurs!

Deze week stond voor ons vooral in het teken van het vinden van een huis. Dat is nog niet zo eenvoudig – het is een kwestie van vraag en aanbod, prijs, afstand, locatie, grootte van het huis (en dan komt dan vaak de keuken nog als apart breekpunt bij). Heel toevallig was er dit weekend de Home and Garden beurs gepland in het Bryce Jordan Center (in de buurt van de business school). En daar stonden veel contractors, bouwers, architecten, hoveniers, etc. Dat was voor ons superhandig – zowel om wat te leren als ook om wat contacten op te doen. Dus, zaterdag zijn we naar de Home and Garden beurs geweest.

“Man-points”

Natuurlijk is het bezoeken van zo’n beurs het toppunt van burgerlijkheid. Het is bij lange na niet de Huishoudbeurs (wat nog erger is), maar ik kan me hippere dingen voorstellen dat het bezoeken van een beurs met z’n tweeen. Toen wij vrijdagavond in de kroeg zaten en onze plannen voorlegden aan Andrew, Cassandra, Emily en Adam was hun reactie dan ook een gemixte ‘WAT?! gaan jullie doen?’ ‘Are you freaking kidding me?’ en ‘How interesting – I kind-of want to go as well!’. Volgens Adam zou Michiel “man-points” met deze actie verzamelen… wat ik wel een goede opmerking vond.

De beurs zelf

Op zich was de beurs wel handig – we hebben vooral heel veel kaartjes en folders verzameld van verschillende aannemers, elektriciens, loodgieters, etc. Want dat soort mensen gaan we toch nodig hebben. Daarom was het wel nuttig om even naar de beurs te gaan en rond te lopen.

Seminar: geothermal heating

Naast de exposanten op de beurs werden er ook seminars gehouden. De seminar over geothermale warmte vonden wij erg interessant. Als wij hier een huis gaan kopen (hetzij bestaand – en dan wordt het verbouwd, of nieuwbouw) dan moeten we ook nadenken over de verwarming. En het natuurvriendelijke aardwarmte (dat is geothermal heating) is dan ineens een interessant alternatief. Nu blijkt achteraf dat voor een kleiner huis dat wij zoeken, aardwarmte niet heel handig is, omdat het meer dan tien jaar kost om de investering er uit te krijgen..

Maar toch hebben we er een hoop van geleerd, en een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s