Creatief in de weer: Een haakproject

Je kunt niet alleen maar bezig zijn met werk. En op een gegeven moment ben je ook wel klaar met sporten (en dat moment komt bij mij eigenlijk al vrij snel). De televisie hier heb ik nog niet aangehad (soms stream ik Uitzending Gemist, maar dat is alles). Koken voor mijzelf alleen, dat kan eenvoudigweg niet heel lang duren, en als er ook geen andere sociale dingen zijn (zoals Trivia), dan moet je wat anders doen. En dat is haken geworden (oei, wat ouderwets!!).

Afgelopen december heb ik het idee opgevat om te gaan haken. Immers, voor mijn naaiwerk heb ik mijn naaimachine nodig en die past hier niet op het elektriciteitsnet. Albertine maakt al taarten (ik ga haar niet nadoen, en dat zou niet handig zijn hier, want dat gaat ten koste van de resultaten van al die sporturen). Hendrieke breit al (en ik ga haar ook niet nadoen natuurlijk). Dus haken: kost alleen garen en een haaknaald, en is verder niet heel moeilijk. Het blijkt ook supersnel te gaan – ik had in no-time een muts en een omslagdoek klaar. Die omslagdoek heb ik thuis haast altijd om (het is niet warm in huis), en ik kan er eerlijk gezegd nog wel eentje gebruiken voor op kantoor…

Nieuwe winkel gevonden: Michael’s

Laatst moest ik een cadeautje hebben voor Veronica in verband met haar verjaardag. Ik zocht eigenlijk totaal wat anders, maar toen ik die winkel in liep, was ik toch wel verkocht. Allemaal creatieve dingetjes… Een enorm Wilton-assortiment (voor Albertine’s taartenbusiness), heel veel kralendingetjes, verf, papier… en garen (maar geen stof. En dat is maar beter ook). En wat was die winkel GROOOOT – net zo groot als een gemiddelde Gamma…! Lang verhaal kort, ik heb hele toffe wol gevonden. Helemaal mijn type kleuren 🙂 Was ook nog zwaar in de aanbieding.

Koud weer, dus nog meer mutsen en sjalen

Het is hier nog steeds koud weer, we gaan weer vrolijk (ver) onder nul. Min zestien is hier normaal… Op Groundhog Day zei Phil de bosmarmot het al: het wordt nog een paar weken winter. En het zou Spring Break (“Spring” = lente) zijn he, volgende week… nou reken er voorlopig nog maar niet op! Het is koud, en het blijft koud. En dus ben ik een muts, een omslagdoek, en ook nog twee handwarmers gaan maken.

Voorkant

Voorkant

Het gaat retesnel, dat haken. En het ontspant gigantisch. Afgelopen weekend, toen ik niet heel veel te doen had, heb ik ontzettend veel voortgang gemaakt. En nu is het setje af. Gaat mee naar kantoor. Handig voor nu als het koud is, en handig voor straks voor als het warm is en de airconditioning te hard staat (ik ben al gewaarschuwd). Ik ben er erg blij mee. Want ze zijn lekker warm!

Achterkant (beetje lastige foto...)

Achterkant (beetje lastige foto…)

11 gedachtes over “Creatief in de weer: Een haakproject

 1. Erg mooi gemaakt zeg, mooie kleuren ook, die staan je goed! Als je even niks weet te maken houden wij ons aanbevolen;)

  Heel veel plezier de komende dagen samen. Spannend om Michiel weer te zien na twee maanden.. Geniet ervan!

  • Ja, ik kijk er ook ontzettend naar uit! Het is wel weer een hele nieuwe fase natuurlijk…. ben erg benieuwd! En ik kan natuurlijk niet wachten om m bij me te hebben morgen!!!
   En wat dat haakgebeuren betreft, je moet toch wat hier, he…

 2. He zus!
  Ik had me al afgevraagd wanneer er een haak project van je voorbij zou komen;) Heel mooi, helaas was het hier bijna geen winter, anders had ik wel gebruik gemaakt van je muts.
  Heel heel heel veel plezier met Michiel! Nu herken je hem wel hoor op het vliegveld;)

  • Zou niet best zijn als ik Michiel nu voorbij zou lopen – ten eerste is het twee in plaats van vijf maanden geleden dat ik ‘m voor het laatst in het echt heb gezien, ten tweede is het vliegveld(je) van State College zo klein dat ik ‘m niet voorbij KAN lopen…!

 3. veel plezier de komende 10 dagen, michiel is onderweg, prachtige mooie set heb je gemaakt en niks ouderwets. breien, haken en kleding maken is weer in, liefs van hier.

  • Gaat helemaal goed komen. Hoewel de lente wat op zich laat wachten hier (er ligt nog steeds overal sneeuw), worden het vast hele mooie dagen hier in State College samen met m’n vent!

 4. Pingback: Een analyse van de bezoekers van mijn blog | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Haakproject: een nieuwe sjaal! | Johanna goes USA!

 6. Pingback: Voorbereiden voor de winter: poncho (haakproject!) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s