Beetje druk!

Het is even een beetje druk geweest de afgelopen dagen. Vandaar even geen blogpost gisteren… Vanavond lig ik ook bijtijds in bed, voel ik. Er ligt een hoop op m’n bordje deze dagen (maar dat is prima, ik ben hier niet om te luieren).

1. Drukte wegens het sneeuwvrij van vorige week

Mijn studenten kregen afgelopen donderdag vanwege de sneeuwstorm ineens sneeuwvrij. Nu heb ik donderdags altijd de MarkStrat simulatie gepland – dat is een online marketingstrategiespel waarbij mijn studenten in teams tegen elkaar strijden. Elke week spelen ze een ronde, en op donderdag doen ze dat tijdens het college. Maar goed, toen de boel werd afgelast, moest ik mijn deadline voor de beslissingsronde dus naar voren schuiven. Als gevolg daarvan moest ik gisteren extra aan de bak en moest ik de simulatie runnen.

2. De poes had op de vloer gekotst

(sorry, dit is geen prettig stukje!)

Zondagavond, nadat ik thuis was gekomen, had mevrouw het Poezenbeest het zich behaagt om een paar dagen nadat ze op de keukenvloer had gepist nu ook op de vloer over te geven. Al het voer van die dag kwam er uit. Nu ben ik al geen fan van de geur van kattenvoer, maar helemaal niet nadat het half verteerd is. Mijn lieve hemel, wat een stank. Daardoor moest ik extra schoonmaken (en veel ook).

Nu heb ik zeer weinig ervaring met katten, maar ik weet wel dat dit gedrag (pissen, kotsen) niet normaal is. Ik heb mijn huisbaas ingelicht (die zit in Ierland) en gevraagd of zij toevallig een andere oplossing heeft, want ik voel me niet zo prettig met de verantwoordelijkheid voor dit poezenbeest. Wat blijkt: ze doet dit schijnbaar ‘regelmatig’. Wat een vooruitzicht. Wat een rotbeest. Wat een onding. Wat een vreselijk mormel.

3. Project van Jana en Raj

Op het werk is het ook extra druk. We hebben hier sinds een paar weken een visiting scholar uit Mannheim, Jana Prigge. Zij doet onderzoek naar strategische, business-to-business problemen. Raj Grewal (een knettergoeie professor hier), Jana en ik gaan mogelijk een onderzoeksproject opzetten. Maar omdat Jana niet heel erg lang blijft, moet dat even snel gebeuren. En dat moet nu, in mijn onderwijssemester, vooral even tussendoor.

4. Naar de chiropractor

Afgelopen week ben ik ook naar de chiropractor geweest. Ik heb soms erg last van mijn lage rug (en momenteel van mijn nek), en het leek mij goed om alvast een dokter te vinden die – in geval van acute rugpijn waar ik helaas een abonnementje op heb – meteen kan helpen. De chiropractor die ik hier heb gevonden is geweldig – ik voel me na z’n behandeling een stuk flexibeler. Maar het kost wel weer eventjes tijd.

5. Sporten

En ja, ik hoop het zo lang mogelijk vol te houden: sporten op maandag en woensdag (buiten het hardlopen om, maar dat gaat zo lastig nu er ruim een halve meter sneeuw ligt hier). Ik hoop hier goede gewoontes te kweken tijdens mijn eerste weken hier, en omdat in te vullen ga ik op maandag en woensdag met Veronica naar de Zumba. Ik vind het hartstikke leuk, ik ben helemaal kapot en bezweet na zo’n uur. Zeker gisteren: ik had flinke spierpijn in mijn kuiten van het skien, en om dan squats te doen tijdens de Zumba is gewoon misdadig… Maar het voelt ontzettend goed als het klaar is!

6. Case discussie voorbereiden

Maar goed, gisteravond had ik door al die zaken mijn lessen nog niet helemaal voorbereid. En er stond vandaag voor de drie secties een case discussie op het programma, en dat kost echt wel even een paar uurtjes werk om voor te bereiden, het zijn ontzettend intensieve lessen. En dus zat ik gisteravond tot na twaalven nog aan mijn case discussie te werken. En toen de wekker om tien voor zes ging vanochtend, ging ik daar vrolijk mee verder (en opschieten, een beetje! De eerste les begint al om 8 uur ’s ochtends).

Gelukkig ging het vandaag allemaal goed en heb ik alles op tijd voor elkaar gekregen. De colleges waren weer ontzettend intensief, met een hoop discussie en interactie. Met gevolg dat ik nu helemaal kapot ben. Ik heb nog steeds spierpijn, en mijn nek voelt wat rauw vanwege de behandeling gisteren. En ik kijk erg uit naar mijn bed!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s