Retailervaringen in State College, PA (deel 2)

Laatst heb ik al eens een paar winkelervaringen gedeeld. Dat was toen Deel 1, omdat ik wist dat er nog wel een deel 2 zou komen. En wie weet komt er ook nog wel een deel 3 straks.

De “Wine and Spirits store”

Het was me de eerste keer dat ik boodschappen deed nog niet opgevallen: ze verkopen in de supermarkt geen alcohol. Er is geen bier, geen wijn, geen sterke drank. Dat mag vanwege de regels van de staat Pennsylvania niet. De staat Pennsylvania is erg conservatief, wat dat betreft.

Om wijn en/of sterke drank te kopen, moet ik naar een “Wine en Spirits store”. Zeg maar een soort slijter. Die winkels zijn eigendom van de staat en worden geexploiteerd door de staat. Je wordt er ook eerst ‘gecard’ (er wordt gecheckt of je wel 21 bent) voordat je alcohol mag kopen. Waarom deze aparte winkels bestaan en de alcohol niet gewoon in de (toch al immens grote) supermarkten te koop is – ik zou het niet weten.

Wine and Spirits store

Wine and Spirits store

De “Beer store”

Dan moet je niet denken dat je in dezelfde winkel bier kan kopen. Nee, daarvoor moet je naar een “Beer store”. Hoewel het aparte winkels zijn, hebben ze vaak wel een beer store en een wine and spirits store bij elkaar in de buurt zitten. Dat is dan weer handig voor mensen die een feestje geven…

Afgelopen weekend ben ik bij zo’n beer store geweest, en ja, ook daar heb je je paspoort of ander identiteitsbewijs nodig. Ik ben vooral even bij de Nederlandse biertjes gaan kijken: vooral Heineken, Amstel, en ook Hoegaarden witbier (ja, dat is Belgisch, ik weet het). Veel Amerikaans bier heeft een (fruit)smaakje – ik herkende bijvoorbeeld “Mike’s Hard Lemonade” uit mijn tijd in Canada.

Beer Store

Beer Store

Trader Joe’s

Wegmans is geweldig, maar ze hebben niet alles. Zo had ik afgelopen weekend vanwege mijn culinaire plannen absoluut verse basilicum nodig. En dat kon ik echt niet in de Wegmans vinden… En ja, ik heb dus al ruim een maand geen toegang tot verse basilicum, en dat is in mijn dagelijks leven best wel rampzalig. Uiteindelijk ben ik naar een andere winkel geweest: de Trader Joe’s.

Trader Joe's

Trader Joe’s

Trader Joe's

Trader Joe’s

De Trader Joe’s is een geval apart. De winkel is nog geen zesde van de Wegmans wat oppervlakte betreft, maar het assortiment is geweldig. Alles, alles, alles in die winkel is van hun eigen merk. Voor private label onderzoekers (Anne…) is Trader Joe’s een interessante case. Hun eigen labels hebben ze op een leuke manier gedaan: zo hebben de Italiaanse producten het “merk” Trader Giotto’s, en het Mexicaanse gebeuren heet “Trader Jose”. De inrichting van de winkel ziet er erg eigenzinnig uit. En ja, die winkel had verse basilicum!

Alles is van Trader Joe's

Alles is van Trader Joe’s

Trader Giotto's (leuke woordspeling op de merknaam)

Trader Giotto’s (leuke woordspeling op de merknaam)

De Trader Joe’s is een ontzettende upscale winkel. De prijzen liggen, net als in de Wegmans, een stuk hoger dan in de Walmart of in de Weiss, bijvoorbeeld. Daarmee is het volgende feit opvallend: de Trader Joe’s is eigendom van de Aldi!

2 gedachtes over “Retailervaringen in State College, PA (deel 2)

  1. Grappig, met deze posts laat je me weer even terug gaan naar mijn “Heineken” tijd, waar ik ook de shops in de States in Canada en de USA mocht bezoeken en laat ik nou de hele ochtend al denken hoe we dat noemden bij Heineken en er niet op kunnen komen! #ikwordoud!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s