Winterspelen

Sneeuw en ijs en kou – dankzij het weer hier in State College voel ik me erg verbonden met het gebeuren in Sotchi.

Olympische Spelen!

Belangrijk voor ons Nederlanders, ook die in het buitenland: hoe doen onze schaatsers (en snowboarders) het in Sotchi? En ja, ook ik volg het schaatsen zo mogelijk op de voet. In de praktijk blijkt dat vanwege het tijdverschil zich te concentreren in de ochtend. Dus zowel gisteren en vanochtend werd ik voor acht uur wakker, om vervolgens schaatsen te kijken. Gisteren heb ik zo de 5 km Sven Kramer meegekregen, en vanochtend was ik net op tijd voor de 3 km van Ireen Wüst. En wat deden ze het goed, die Nederlanders. Juichen in je eentje is wat raar – maar toch werd ik er blij van.

Sven wint goud!

Sven wint goud!

Streaming Olympische Spelen

Streaming Olympische Spelen

Goud, zilver, en brons!

Goud, zilver, en brons!

Ireen wint goud

Ireen wint goud

De Amerikanen vinden andere dingen belangrijker – vooral ijshockey vinden ze tof. Om het schaatsen te volgen, hoef ik niet de Amerikaanse televisie aan te zetten, die zenden dat niet uit (tenminste, niet live). Gelukkig heb ik een Nederlandse VPN-verbinding en kan ik de uitzendingen van de NOS gewoon volgen via internet.

Het weer doet mee

Het weer hier in State College doet goed mee met de Olympische Spelen. Sinds vanmiddag sneeuwt het weer aan een stuk door. Het zal maandagochtend wel weer even lastig zijn om op de universiteit te komen. Het is ook weer kouder aan het worden, het is hier weer min tien. De vogels zijn weer verdwenen, de poes wil liever niet naar buiten (gek he…), en de energierekening zal wel weer oplopen.

Studenten spelen ook in de sneeuw, hopelijk is het niet persoonlijk bedoeld

Studenten spelen ook in de sneeuw, hopelijk is het niet persoonlijk bedoeld

Skien… ik wil skien!

Maar al die sneeuw zorgt er wel voor dat het bij mij begint te kriebelen. Hendrieke, Robin, en Michiel gaan waarschijnlijk niet gaan skien hoewel ze dat wel gepland hadden. Ik had juist gepland om niet te gaan skien, maar ik kan het werkelijk niet laten. Als ze me zo vreselijk pesten met zulke hopen sneeuw, dan wil ik skien ook! Ze hebben hier een plaatselijke skipiste (Tussey Mountain) op nog geen 5 km van State College. Ze hebben daar ook avondafdalingen – ze zijn open tot 10 uur en ze hebben de boel dan verlicht – en dat lijkt me best wel tof om een keer te doen!

Ik miste alleen nog de spullen… want die heb ik niet meegenomen bij mijn verhuizing naar State College (prioriteiten: een ski-jas of drie truien? Een skibroek of drie gewone broeken?) En dus heb ik vorige week een skijas en een skibroek besteld op de website van Dick’s Sporting Goods. Binnen een dag was mijn pakket afgeleverd. En hoewel ik niet thuis was (donderdagavond was ik Trivia aan het doen) lag mijn pakket bij de voordeur. Het is hier ontzettend veilig, dus dat kan prima. Wat een feest…. Goed geregeld. En mijn kleren pastten nog ook.

Mijn nieuwe ski-kleren

Mijn nieuwe ski-kleren

Nu nog iemand vinden die met me mee gaat, maar dat zal prima gaan lukken!

 

5 gedachtes over “Winterspelen

  1. prachtig mooi skipak, hopelijk voor jou kun jij het wel gebruiken, maar pas op voor de voeten, gelukkig gaat dat, hier, bij een ieder de goede kant weer op,
    zag vanmorgen in de tuin de eerste krokussen in de knop staan, erg vroeg dit jaar,
    toen wij in texas zijn geweest begon de bloei toen pas, dus ze zijn ongeveer 3 weken eerder.
    werk ze en liefs van deze kant.

  2. Pingback: De American Football toto | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s