Diner bij Pranav

En de chef is Johanna! Want ik heb aangeboden om te koken. Dit omdat Pranav’s moeder twee weken geleden voor ons had gekookt (ons = Peter, Jess, Emma en ik). Helaas kon Emma er deze avond niet bij zijn, want zij is naar Pittsburgh verhuisd, maar de rest was er wel. Dus deze zaterdag heb ik voor Pranav en zijn moeder en Peter en Jess gekookt. Bij Pranav thuis, want hij is vanwege z’n knieoperatie nog steeds niet zo mobiel.

En natuurlijk is het menu Italiaans!

Want dat is zo ongeveer het enige wat ik echt goed kan 🙂 En omdat Pranav’s moeder vegetarisch is, hoefde er ook geen vlees op tafel te komen. En dat is prima, want ik ben niet zo goed in vlees bereiden… Mijn menu was het volgende:

–          Eerst bruschetta, zelfgemaakt

–          Zuppa: tomatensoep met geroosterde paprika’s (ook zelfgemaakt, lekker pittig)

–          Primi piatti: zelfgemaakte ravioli met ricotta en spinazievulling met een eigengemaakte tomatensaus

–          Secondi piatti: gevulde paprika met bulgur, feta, bosuitjes en peterselie, met daarbij een salade (ook alles zelfgemaakt).

Het meest riskante was de ravioli. Het kostte me allemaal nogal wat zoekwerk, maar uiteindelijk heb ik de benodigde bloem in de Wegmans gevonden. Ook vond ik ricotta, en geroosterde paprika’s (dat laatste had ik uiteindelijk ook zelf kunnen doen).

De voorbereiding

De voorbereiding (afgezien van het boodschappen doen) begon op vrijdagavond. Toen heb ik mijn pastasaus en mijn gevulde paprika’s gemaakt. Muziek hard aan en GAAN met die banaan…! Ik vind koken echt heel erg leuk, en ik vind het dan ook heel fijn als er anderen zijn die van mijn schepsels genieten. Normaal schotel ik Michiel het een en ander voor, maar ja, die is er niet, dus nu er meteen vier anderen mee-eten, ben ik helemaal blij…

De ravioli’s heb ik zaterdagochtend gemaakt. Dat is altijd even afwachten – hoe houdt het deeg zich, hoe elastisch is het, hoe krijg ik de ravioli’s uit hun vormpjes… maar afgezien van de eerste deeglap (gaat altijd verkeerd, echt altijd) ging het dikke prima! Ik heb ‘s middags nog even voorgeproefd om te kijken hoelang de ravioli’s zouden moeten koken – 10 minuten, bleek – en oei, wat ontzettend lekker!! Ik was helemaal blij.

Bij Pranav heb ik vervolgens de soep, de salade en het tomatenmengsel voor de salade gemaakt. Ze waren helemaal onder de indruk van mijn snij-snelheid – schijnbaar snijd ik vrij snel in vergelijking met Indiase en Amerikaanse thuiskokers. Het zal wel… Mijn werk bij de Prinsenije heeft schijnbaar toch z’n vruchten afgeworpen!

Echt, helemaal zelf gemaakte pasta van semolina bloem en eieren

Echt, helemaal zelf gemaakte pasta van semolina bloem en eieren

De vulling voor de ravioli's: spinazie, ricotta, kaas, en ei

De vulling voor de ravioli’s: spinazie, ricotta, kaas, en ei

De goed gelukte ravioli's!

De goed gelukte ravioli’s!

Het diner zelf

Was echt superlekker en grandioos gezellig. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Wat is het leuk om voor mensen te koken die hun vingers erbij aflikken. En (that is America!) niet begrijpen dat je dan “from scratch” maakt. Illustratie: bij de winkel waar ik mijn ravioli-vormpjes had gehaald (“Kitchen Kaboodle”), lieten ze me weten waar ik zelf verse pasta kon halen… Nee, zelf maken, daar beginnen ze hier niet aan.  Dat de pasta begon als bloem en eieren, en spinazie, ricotta en paramazaanse kaas, daar konden ze niet bij. Dat de soep begon met tomaten, een ui, knoflook, en meer van dat soort dingen – dat moest ik echt uitleggen. Dat ik voor de pastasaus ook alleen maar wortels, tomaten, uien en kruden heb gebruikt, en geen potten of blikken met spul of zo, ja, ik moest echt uitleggen waarom ik dat allemaal zelf maakte…

Bruscetta - zie er lekker uit he?

Bruscetta – zie er lekker uit he?

Wat de rest van de avond betreft – het was gewoon stikgezellig. Pranav gaat volgende week op date met een potentiele huwelijkskandidate in Pittsburg (zo werkt dat in zijn cultuur – het is een half soort uithuwelijking) en dat is momenteel een hot item in de gesprekken. We willen allemaal dat hij het goed doet, en we geven ‘m dus allerlei adviezen (waar hij niet per se wat aan heeft, maar wel allemaal goed bedoeld is). Ben heel erg benieuwd hoe het hem vergaat daar. Als hij net zo passievol over z’n date is als over mijn eten, dan komt het wel goed!

Ik, Peter, en Pranav

Ik, Peter, en Pranav

10 gedachtes over “Diner bij Pranav

  • Ja, het was echt superlekker, en heel erg gezellig! Toch wel leuk hoor, voor anderen koken. Als ik hier thuiskom en ga koken, is dat voor mezelf, en daar is eerlijk gezegd niet zo veel aan. Thuis heb ik altijd Michiel nog als slachtoffer voor mijn kooksels… En mijn creaties waren erg succesvol – en werden gewaardeerd!

 1. goedemorgen, lekker lekker als ik dit verhaal lees, gevulde paprika, mjam mjam, Ook wij eten lekker vandaag, je vader kookt, geen soep op zundag dus, maar iets met varkenshaas, paprika, ananas, komkommer, tomatenpuree, tomatenketchup en rijst. Je weet nu vast wel wat er straks op tafel staat.
  Michiel komt ook eten en dan vanmiddag naar de verjaardag.
  Hoe is het met de keelpijn?
  Hoe is het met de vrieskou?
  Het lijkt hier wel herfst, nou is dat niet zo erg, krijgen we misschien toch nog een beetje winter, verwacht het niet, de vogels fluiten volop en de muggen spelen alweer buiten.
  Over muggen gesproken, we hebben 1 mug opgestuurd naar de universiteit in wageningen voor onderzoek, Hendrieke kwam daar mee. De mug vloog in huis, ze hebben een onderzoek naar steekmuggen in de winter, en dan nog het verschil tussen mannen en vrouwen. We krijgen vast wel reactie. Je kunt mee doen tot 15 februari. Leuk,
  Michiel komt net binnen, kijkt in de pannen en zegt: lekker lekker. Dus wij eten ook erg smakelijk vandaag.Liefs van deze kant.

  • Het gaat de goeie kant op met de keelpijn, is bijna weg. Gelukkig maar… De vrieskou is er wel nog steeds, maar het is niet meer zo verschrikkelijk koud: ongeveer -5 overdag met uitschieters tot -10.
   Het is dat ik nog vol zit van het diner van gisteren, anders zou ik zo meteen Sweet and Sour Pork gaan proberen te maken… lekker!

 2. Hoi luuk en diana, maar even via deze weg, ik heb net de foto gezien wat een SCHITTERENDE mooie poppe met heerlijke kus wangen, groetjes van hier..

  • Hoi Herman en Ida, ook maar even via deze weg terug. Ons poppie doet het inderdaad erg goed. We sturen tante Johanna geregeld even een foto en straks moeten we skype maar eens installeren. Groetjes Luke, Diana en Fenna

 3. Hey,

  Ziet er inderdaad heerlijk uit!! En als ik jullie zo zie zitten op de foto; opgestroopte mouwen, t-shirt en jij zelfs in een hemdje, met een buitentemperatuur van way onder nul, dan begrijp ik ongeveer HOE pittig jouw Zuppa was!!!! Hahaha!!

  groet, Sylvia

  p.s. Gefeliciteerd met je Nichtje!!

  • Hi Sylvia,
   die blote mouwen hebben meer te maken met de temperatuur in het appartement van Pranav. Hij komt uit India, en hij heeft z’n moeder tijdelijk bij hem wonen. En in India is het heet… dus in z’n appartement staat de kachel ook hoog op – 24 graden, en dat is een stuk warmer dan de 18 die ik gewend ben. Ook wel praktisch – hij loopt met een brace en die past niet zo makkelijk over een lange broek. En als je dan toch in shorts zit, is die warmte wel prettig!
   (en ja, mijn soep hielp ook 🙂 )

 4. Pingback: Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College! | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Rotating dinner! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s