Ik heb een Amerikaans telefoonnummer!!

… en een ‘kick ass’ nieuwe mobiel! Ik ben zo blij… Niet alleen met mijn US telefoonnummer, want dat heb ik eigenlijk voor iedere scheet nodig, maar ook met mijn nieuwe supercomputer. Want dat is ‘t. Ik heb een Samsung Galaxy Note 3. Ding is haast net zo groot als mijn e-reader!

Het aankoopproces

Ik ben naar de Verizon (dochter van Vodafone) geweest om me aan te sluiten op het telefoonnetwerk hier. ‘t Kostte me weer even flink tijd, want als buitenlander kom je niet zo makkelijk aan een telefoon. Ik was echt op van alles voorbereid. Paspoort mee, visum mee, identiteitskaart van de universiteit mee. Loonstrookje en contract mee. Social security number paraat. Nieuwe debit card (bankpas) van de bank mee… En waar vragen ze om? Jawel, een energierekening die op mijn naam staat. En die heb ik dus niet.

Maar goed, alles uitleggen, lief lachen, en helemaal niet moeilijk doen als het hele gebeuren anderhalf uur kost. Uiteindelijk was het nog best gezellig ook. Ik had me wel goed georiënteerd – ik had het hele spul al proberen online te bestellen, maar dat ging niet (want ik had nog geen Amerikaans telefoonnummer om me te identificeren.

Verschillen tussen Amerika en Nederland op mobiele-telefoon-gebied

Er zijn een paar dingetjes anders. Zo is het standaardabonnement hier ‘Unlimited talk, Unlimited text’. Dus ik kan gratis bellen en sms-en (binnen heel Amerika). Alleen voor de data sluit je een abonnement af. Ook kun je heel makkelijk meerdere toestellen op hetzelfde abonnement aansluiten. Dus als Michiel hier komt, kan hij gewoon van mijn abonnement gebruikmaken, voor alleen de aansluitkosten.

Een ander verschil zijn de telefoonnummers. Mijn telefoonnummer van mijn huis begint met 814 – dat is het netnummer. Ook mijn universiteitstelefoonnummer begint met 814. Daar waar wij in Nederland ervoor gekozen hebben om mobiele nummers 06-nogwat te maken, is mijn mobiele nummer ook 814 – en dan nog wat. Je kunt dus aan het mobiele nummer zien waar iemand vandaan komt. Maar je kunt niet aan het nummer zien of iemand van een vaste dan wel een mobiele telefoon belt.

Mijn nieuwe gadget

Ik ben een echte nerd, dus ik word heel erg blij van nieuwe gadgets. En ik ben rijk bedeeld. In de laatste paar maanden heb ik gehad of gekocht: nieuwe computers (zie 5 weken terug), nieuwe e-reader (7 weken terug), een nieuwe camera (in oktober), en nu dus een nieuwe smartphone. En, oh ja, een nieuwe fohn en een staafmixer, maar die zijn toch anders…

Deze nieuwe gadget heeft toch wel een paar leuke kanten. De processor is zeer rap. De batterij houdt het erg lang vol. De camera is zeer goed, dus jullie kunnen vanaf nu betere snapshots verwachten op de blog. De filmpjes zijn ook zeer goed (eens kijken of ik dat ook kan uploaden). Het scherm is superscherp en overdreven groot voor een smartphone. Er zit een styluspen bij, dus ik kan ook aantekeningen maken (schrijven). Handig!

Mijn nieuwe telefoon, haast net zo groot als de e-reader die eronder ligt

Mijn nieuwe telefoon, haast net zo groot als de e-reader die eronder ligt

Nieuwe telefoon is vooral in het Engels

Logisch, het apparaat heb ik hier gekocht, en dus werkt alles in het Engels. Op zich geen probleem, maar mijn nieuwe apparaat kon ook slechts Engels schrijven. Dus tijdens het what’s appen met Michiel werden alle woorden die ik intypte omgevormd naar het eerste de beste Engelstalige woord dat erop leek. En dat is niet handig. Dan maar in het Engels what’s appen. Inmiddels heb ik uitgevonden hoe ik mijn apparaat ook Nederlands kan laten schrijven…

NB: mijn nieuwe telefoonnummer zet ik niet op deze site – iedereen kan dit lezen… Ik stuur mijn nieuwe nummer via een e-mailtje. What’s app met dat nummer is net zoals met mijn oude nummer gratis (gaat via internet), sms-en kost wel geld. Bellen kan uiteraard ook – het is een telefoon – maar pas op voor de internationale kosten!

2 gedachtes over “Ik heb een Amerikaans telefoonnummer!!

 1. Wij hem now al vief week’n een neie krante ! en dat bevalt ons merakel goed. De olde krante die wei opezegd hem bestund altied uut een hoop ellende, negative sensatie , grote letters, kortumme wei waren die krante een beetien zat.T’abbonement was ook nog iens moandeleks zoveule.Tíenigste woar hij nog goed veur was , was de sudocu puzzel die er dageluks instond en die oen va altied oploste. Moar woar hij eingeluk een krante veur?? Veur nijs ! En graag een bulte goed nijs, want doar wor ie vroluk van. En hoe meer vroleke meinsen hoe mooier het wordt. De krante die wei dus opezegd hem doar werden wei dus echt niet vroleker van. Van het abonnementsgeld wat aj niet uutgeem kuj ruum sudoku boekies koop’n , dus da was ook geen punt.
  Now de neie krante !
  Dat dink kump uut Amerika.Hij is gratis. Verschient zowat elke dag, soms umme de dag, en er stoan zowat altied leuke berichies en wetenswoardigheden in. Die krante doar kieken wei gewoon noar uut ! Het mooiste van die krante vienen wei de artikelen die er in beschreem worren. Gien dag hetzelfde. As ik now thuus kome uut het wark dan mut ik eerst de computer anslingeren umme die krante te leezn. Wat is er weer gebeurd, wat is er weer beleeft en hoe dat weer beschreem is . Now as ik heel eerluk bin :
  Ik hoope da’k nog heel lange op disse krante abboneerd mag bliem !
  De krante kost niks,
  De artikels die er in stoan bin altied leuk
  Er komen vake positive reacties op. ( hoe meer reactie hoe mooier( ik denke ook wel an de uutgever ! ))
  Kortumme:
  Johannana bedankt dat ie disse krante uut geem. Ik denke dai er veule meinsen een groot plezier mee doen. Ons in ieder geval een hele bulte !!!!

  Groeten van oen va en moe.

  • En zoals in Austin, Texas, wordt de bijna-dagelijkse krant uiteindelijk vast wel weer een dik boek, en staat het zeer trots te wezen in de kast!
   Fijn dat mijn schrijfseltjes bevallen! Ik vind mijn lezersreacties in ieder geval altijd heel leuk!
   (enne, als jullie hier langskomen, komen jullie ook weer in de verhalen voor… als hoofdpersonen!)

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s