Een dag met van alles

Vandaag was een dag vol afwisseling. Vrijdag is mijn “researchdag”, dan doe ik niets aan onderwijs. Mijn lessen zijn immers dinsdag en donderdag, en de voorbereiding daarvan is maandag en woensdag. Ik moest wel weer een hoop regelen, maar ook heb ik tijd aan mijn onderzoek kunnen besteden.

Ook heb ik “slingers opgehangen” voor Arjen, mijn oude kamergenoot in Tilburg, die zijn eerste officiële publicatie in het Journal of Marketing Research heeft. Dat is echt Meer Dan Stoer, en ik zet onze traditie van slingers ophangen bij feestjes dan ook graag voort. Gefeliciteerd Arjen!!

Gefeliciteerd Arjen!!

Gefeliciteerd Arjen!!

 

Het dooit, het dooit!

Gisteravond, na Trivia (de pubquiz) fietste ik naar huis, en merkte ik dat het aanmerkelijk warmer was. Min 5, nog steeds fris hoor, maar niet meer zo ijzig koud dat mijn bovenbenen er pijn van doen. En vanochtend was het nog maar min 3. Met een gevoelstemperatuur van nul. Heerlijk. Ik ben genietend naar de business school gefietst vandaag.

Afspraak met Hari

Vandaag had ik ook een gesprek met Hari Sridhar, een (retegoeie) assistant professor, die in mijn departement zit. Hij werkt samen met Raji, en ik ken zijn onderzoek vrij goed. Het was goed om even samen te zitten. Ons onderzoek heeft veel raakvlakken, en we gaan zeker weten samenwerken. Hari en ik zijn dit semester allebei aan het lesgeven (zelfde vak, ook nog eens), dus de echte samenwerking zal vanaf de zomer zijn. Voorlopig ben ik nog te druk met mijn eigen, bestaande projecten.

De nieuwe “lunchbunch”

Vorige week had John Howell het idee opgevat om op vrijdag met alle assistant professors te gaan lunchen. Dat heet nu de “lunchbunch” (de lunchgroep, he gezellig). Dat hebben we deze keer weer gedaan, met Eunice, Karen, Eelco, John, en ik (Hari moest naar huis). We hebben bij het buffet in het gebouw aan de overkant van het gebouw gegeten. Erg leuk – er was een actie om koekjes te versieren in het kader van Groundhog day (dat is 2 februari, daarover later een keer). De koekjes zelf waren in de vorm van een groundhog (een bosmarmot), en we kregen er nog een t-shirt bij ook. En omdat Albertine nummer 1 in taarten versieren is, kon ik dit natuurlijk niet laten liggen… Leuk!! (Voor Albertine, er waren diverse soorten botercreme, en verder sprinkels, chocolade en mini-m&m’s. Er komt nog een foto van de resultaten!)

Mijn Groundhog day t-shirt, na het versieren van een cookie

Mijn Groundhog day t-shirt, dat ik kreeg na het versieren van een cookie

 

Als je wilt, kun je bij het buffet ook een ijsje nemen, met ijs gemaakt door de Creamery, een cultplek – de grootste universitaire ijsfabriek ter wereld. En omdat het dooit, ze noemen het hier een “hittegolf”, was een ijsje zeer op z’n plek. En lekker bovendien.

Een ijsje van de Creamery mag nu het dooit!

Een ijsje van de Creamery mag nu het dooit!

Naar de bank

Woensdag heb ik een tweede bankrekening geopend, bij een andere bank (PNC). Want van mijn eerste bank (NorthWest Savings Bank) word ik helemaal gek. Na vier weken hebben ze het daar namelijk NOG NIET allemaal voor elkaar, zo heb ik bijvoorbeeld nog geen bankpas. En hoe kan ik dan dingen betalen? Precies ja.

Vandaag werd mijn eerste salaris betaald (FEEST!!), weliswaar op de oude bankrekening, en kon ik meteen een check storten naar mijn eigen bankrekening. Ik heb dus een check geschreven van mijn rekening van de NorthWest Savings Bank en die zelf gestort op mijn rekening van de PNC. Want bij PNC krijg ik 1) een credit card, en 2) een pinpas binnen een week (in plaats van na vier weken nog niet).

Dat was wel een primeur, ik heb nog nooit een check gestort. Grappig genoeg gaat dat via een pinautomaat, en werkt – zolang mijn bankpas er nog niet is – mijn ID-kaart van de universiteit als bankpas. Handig! Hoofdzaak, er staat inmiddels geld op mijn oude en op mijn nieuwe rekening. Nu nog het plastic erbij.

Naar de andere bank

En toen moest ik ook nog de huur betalen. Ik heb inmiddels voor elkaar dat ik checks kan storten op de rekening van de eigenaren van dit huis (is eigenlijk raar), en daarvoor moest ik dit keer fysiek naar de bank. Volgende keer kan het digitaal. En nu ik geld op de bank heb, kan ik een credit card aanvragen. Weliswaar eentje ter grootte van de “borg” die ik ervoor neerleg, maar dat moet dan maar. Zonder credit history krijg ik geen gewone credit card.

En joh, wat deden ze weer moeilijk. Ze hadden mijn contract nodig – had ik niet bij me – en ook mijn salarisstrookje. En dat laatste had ik zelf nog niet eens! Die andere bank was daar een stuk makkelijker mee. Pff…

En daarna boodschappen

Daarna heb ik eerst nog wat sportkleren gekocht. Inmiddels ben ik al een keer naar de sportschool geweest (woensdag), en ik heb te weinig spullen hier. Daarna heb ik boodschappen gedaan. Ook wat snacks voor morgen: ik ben uitgenodigd om mee te gaan naar de (nu bevroren!) Niagara Falls. Daar heb ik ontzettend veel zin in!

Voor Albertine: jouw Wilton spullen liggen hier gewoon in de Wegmans!!

Voor Albertine: jouw Wilton spullen liggen hier gewoon in de Wegmans, zag ik vandaag…!! 

4 gedachtes over “Een dag met van alles

  1. Hoe cool! Wilton gewoon in de Wegmans, dan zie je dat ze hier nog een flinke weg hebben te gaan. (Jaloers;)
    En dat koekjes versieren, echt gaaf. Die film van Groundhog day met Bill Murray is ook zo gaaf, dus die marmot herken ik wel. Leuk die Amerikaanse gebruiken.

  2. gewoon prachtig, naar de watervallen, nu aan de andere kant, we hebben ze gezien op tv, in bevroren toestand, prachtig, de kou kun je zeker weten aan.
    enne gefeliciteerd met je eerste loon, uiteten??? we komen eraan hihi. groetjes.

  3. Pingback: Slingers voor Tilburg! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s