Verslag van mijn ultrasociale weekend

Afgelopen weekend had ik een paar sociale dingetjes. Tijd voor een verslagje. Dan kan ik meteen een paar mensen introduceren die ik hier heb leren kennen. Op volgorde: Pranav, Emma, Peter, Jess, Gabriel, Susan, Gregor, Veronica, Scott, en Many. Daarnaast ken ik Eelco en Joana ook al natuurlijk. En Lena, van Finance. Dat zijn er best al wel een hoop, een goede score!

Donderdag: Trivia

Ik heb een collega bij het marketing department die me bij zijn vrienden heeft geïntroduceerd: Pranav. Hij komt oorspronkelijk uit India, heeft z’n PhD van Chicago Booth (!!), en heeft ook in Tilburg gesolliciteerd (ik was er destijds niet, ik was skiën). Pranav heeft in oktober tijdens een spelletje American Football z’n voorste kruisband afgescheurd. Vorige week is ie onder het mes gegaan, en is momenteel niet zo mobiel. Hij gaat normaal gesproken op donderdag naar een pubquiz (dat heet hier “Trivia”) en ik was gevraagd om zijn plek in te nemen. Nou graag!

De pubquiz is een wekelijks ding, en wordt gehouden in “The Rathskellar”, een cafe in de kelder van een restaurant. Daar kwam ik Pranav’s vrienden tegen: Peter en Emma, die ik al eens eerder had gezien. Peter is een assistant professor van het Economics department (dat is een ander gebouw), en Emma was tot afgelopen vrijdag de secretaresse van dat departement. Helaas-pindakaas: Emma is sinds zaterdag verhuisd naar Pittsburgh, dus die zie ik meteen niet meer… Daarnaast ook nog Susan en Gabriel, die een stelletje zijn. Susan past regelmatig op de hond van Peter. En Gabriel is haar vriend, een etymoloog uit Colombia die onderzoek doet naar bijen. Ook kwam er nog een visiting scholar langs, Gregor, uit Duitsland, die een jaar in State College woont.

Die pubquiz – hoewel ik gek ben op kennisspelletjes – was voor mij een eerste keer. Ik vond het wel superleuk om te doen. Vragen beantwoorden, ondertussen een hapje eten (voor mij fish taco’s, heerlijk) en wat drinken… Voor mij nodige ontspanning, want ik had er donderdag een hele drukke onderwijsdag op zitten. Uiteindelijk kon ik niet vreselijk veel bijdragen aan de pubquiz – veel vragen waren voor mij op onbekend terrein – maar ik mocht wel weer terugkomen. Gelukkig maar!

Vrijdag: diner bij Pranav

Afgelopen vrijdag ben ik wezen eten bij Pranav. Vanwege zijn operatie is zijn moeder uit India overgekomen, zij blijft hier een week of zes, zeven. Dat was een mooie gelegenheid voor Pranav om een aantal mensen uit te nodigen bij hem thuis, hij gaat zelf toch nergens heen voorlopig. Naast Emma en Peter was ook Jess er, dat is Peter’s vriendin. En het was echt supergezellig!!

Peter, Jess, Pranav, Pranav's moeder, en Emma

Peter, Jess, Pranav, Pranav’s moeder, en Emma

Pranav’s moeder had spinazie gemaakt, een gerecht met aardappels, dan nog iets met kikkererwten, en rijst. Heerlijk, ik vind Indiaas eten zo ontzettend lekker! Echt ook heel aardig van Pranav dat hij mij “op sleeptouw” neemt (hoewel hij zelf niet zo mobiel is)… Ergens moet ie wel: Pranav’s kantoor zit twee deuren verderop, dus we komen elkaar hoe dan ook nog wel vaker tegen. Maar ik ben blij dat ik zulke aardige collega’s heb.

Zaterdag: Zumba ’s ochtends

Veronica, een collega bij Supply Chain Management die op dezelfde verdieping zit, had mij uitgenodigd om naar een Zumba-event voor het goede doel (de plaatselijke dierenambulance) te gaan. Twee uur lang, van half 11 tot half 1, zonder pauze, hupsen en springen en dansen… Twee vrienden van Veronica die ook twee weken geleden op het feestje bij Veronica waren, waren er ook. Dat waren Scott , een onderzoeker die zich bezighoudt met geosystemen, en Many, een technische gast die voor een bedrijf werkt dat onderzeeërs maakt.

Ik, Many, Veronica, en Scott bij Zumba

Ik, Many, Veronica, en Scott bij Zumba

En met die drie hebben we twee uur lang Zumba gedaan. Was voor mij ook een primeur, ik had nog nooit Zumba gedaan. Wat was ik daar ontzettend kapot van, zeg. Zere kuiten achteraf, man, wat een spierpijn (nu op maandagavond nog steeds!). Nu doet Veronica 4 keer Zumba per week, dus voor haar was het peanuts, maar ik moest echt even aanpoten! Naderhand hebben we wat gegeten – en dat was in dit geval bij de Thai. Erg lekker, en gezond, en wegens de grote portie had ik meteen weer wat avondeten over (doggiebag)!

Zondag: film met Gregor

De rest van de zaterdag was er eigenlijk niets gebeurd. Ik lag zeer vroeg in bed (kapot van de Zumba) en eigenlijk hopeloos verveeld. Zondag heb ik de quizzes van mijn studenten nagekeken. Maar verder was er niets aan de hand. En omdat het sneeuwde en koud was kon ik ook niet echt buiten gaan lopen.

Ik had zaterdag al gevraagd of Jana wellicht zin had in een film, maar zij had haar e-mail niet gecheckt. En in je eentje naar een film gaan doe je niet zo snel… dus toen heb ik Gregor de Duitser maar gevraagd. Die was er wel voor in. We hebben eerst wat gegeten bij Otto’s Brewery and Pub – dat was een tip van Rik Pieters, professor in Tilburg die regelmatig op Penn State te vinden is. Ik heb heerlijke crab cakes gegeten. De film, American Hustle, was ook best tof. Goed om eens wat te doen in een weekend!

Bij Otto's Brewery and Pub

Bij Otto’s Brewery and Pub

3 gedachtes over “Verslag van mijn ultrasociale weekend

  1. Het klinkt allemaal best gezellig daar! Leuk he…zumba! Ik heb het ook een poosje gedaan, helaas stopte de sportschool met zumba. Super leuk om te doen!
    Je leert zo steeds meer mensen kennen…Leuk joh!
    Succes met je spierpijn 😉

  2. Pingback: Indiaas koken… ik kom er wel! | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Onze reis naar India (deel 3 in een serie): Tempel-dag in Delhi! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s