Zaterdag: huishoudelijk in de weer

Vorig weekend had ik ook al geprobeerd schoon te maken, zonder veel succes overigens. De stofzuigers hier zijn Ontzettend Stom. Dat had ik al in Austin, TX, geleerd – dat ding wilde ook voor geen meter. En laten ze hier in huis nu precies zo’n merk hebben. Argh… ons eigen Philips bakkie is zo’n fijn ding!

110 vs 220 volt

Helaas – helaas – helaas gaat onze eigen Philips stofzuiger niet mee naar Amerika. Niet dat ik ‘m in mijn koffer gedrukt had hoor, maar hij gaat ook niet mee in de container deze zomer. De reden is dat ze hier in Amerika een ander voltage op het stroomnetwerk hebben. In plaats van de 220/230 volt die wij gewend zijn, hebben ze hier 110 volt in de stopcontacten, en dan werkt je apparaat niet (of gaat het snel stuk). Dat betekent dat zo’n beetje alles met een stekker (behalve adapters) niet mee kan. Naast de stofzuiger zijn dat de keukenmachine, waterkoker, koffieapparaat, mixer, blender, staafmixer, naai- en lockmachine, strijkijzer, tosti-ijzer, zo’n beetje alle boor-, zaag- en schuurmachines, televisie, DVD-speler, radio… You get the picture. Dat is op zich niet zo’n ramp, we moeten hier toch veel nieuws aanschaffen.

Maar sommige apparaten werken gewoon heel anders. Men neme de stofzuiger. Toen ik vorige week de stofzuiger uit de kast trok en aangezet had, leek het wel alsof dat ding aan het blazen in plaats van aan het zuigen was. Zuigkracht zeer weinig tot nul. En nu zijn die modellen hier ook nog eens van die rotgevallen waarbij de hele machine AAN DE STANG hangt. Waar wij in Nederland gewoon een apparaat achter ons aan laten rollen (handig), sleep je dat hier aan de stang mee (ZWAAR en zeer onhandig!). En ik ben ook nog eens ‘overdreven lang’ voor dit land, dus ik moet bukken. Annoying… Nadat ik het hele huis had gedaan, had ik het idee dat er nul-komma-nul verbeterd was. Grrr….

Anyhow, ik heb vanochtend een eigen stofzuiger gekocht. Wij hebben er per deze zomer toch één nodig, dus waarom zou ik het mezelf niet gemakkelijk maken en er alvast eentje kopen. En dus ik naar de Best Buy, een soort MediaMarkt. Long story short, ik heb toch zo’n ‘aan de stang’ geval gekocht, maar het is wel een Dyson (die zijn Brits, dus Europees, en wat huishoudelijke apparaten heb ik daar toch meer vertrouwen in). Ik heb ‘m in de winkel uitgeprobeerd, en het is een compact geval. Ik heb ‘m ook meteen in elkaar gezet, en jawel, hij werkt. Wel een beetje kort snoer , 8 meter, dat kan niet genoeg zijn voor het doorsnee Amerikaanse huis.

Links de nieuwe, goeie stofzuiger. Rechts het on-ding...

Links de nieuwe, toffe stofzuiger. Rechts het on-ding…

En nieuw beddengoed

Meteen ook maar even eigen beddengoed gekocht, dat vind ik toch wat fijner. En – alweer – per augustus hebben we ook vast een ‘guestroom’ nodig met beddengoed, en dus ook dit kan ik nu al goed gebruiken. Dat beddengoed is meteen gewassen. Hier in huis staat een Bosch (Duits! Europees! Jawel!) en ook daar ben ik erg blij mee. Voor wie zich mijn ervaringen in de laundrymat (wasserette) in Austin nog herinnert (http://johannaslot.waarbenjij.nu/reisverslag/3759599/avonturen-in-de-laundry-mat): het verschil is enorm. Dit apparaat is gewoon lief voor mijn kleren 🙂

Mijn nieuwe beddengoed

Mijn nieuwe beddengoed

Een tevreden ikke  

De rest van het huis is ook weer schoon en dat geeft een zeer opgeruimd gevoel. Na een week hard werken op de universiteit, en een zaterdag poetsen en boodschappen doen, vind ik dat ik een weekend heb verdiend. Eigenlijk zou ik ook nog moeten hardlopen om echt helemaal tevreden te zijn, maar het is hier weer richting de min 10 graden aan het gaan… en er ligt sinds vanochtend weer 6 cm sneeuw, dat wordt ‘m dus even niet!

En, als kers op de taart, zojuist heb ik nog ‘even’ (ahum…) met mijn pa en ma geskyped wat supergezellig was, alles heel fijn zo. Zo slecht heb ik het niet! 🙂

8 gedachtes over “Zaterdag: huishoudelijk in de weer

 1. Goedemorgen zus!

  Nog even een reactie op jou vorige verhaal: Hoe kan jij whatsapp hebben? Jou telefoon houdt t nog geen uur vol op z’n accu, al een nieuwe gekocht ofzo?

  Eigenlijk mag jij je geen zorgen maken over of je een goede stofzuiger nodig hebt of niet. Je hebt zelf verteld dat jij straks een schoonmaakster aan moet nemen. Waarom dit precies was weet ik eigenlijk niet meer. Had geloof ik iets te maken met het creëren van werkgelegenheid of zoiets.

  Tot snel! Op skype?

  Liefs xx

  • Hee Driekes –
   Mijn telefoon houdt het hier weer een dag of twee vol. Waarom? Ik laat mijn telefoon geen contact maken met 3G of 4G of H – dus geen gegevensverbinding anders dan via WiFi, en op die manier houdt mijn telefoon het weer vrolijk even vol. Maar zodra ik een Amerikaans abonnement heb (even social security en eerste salaris afwachten) zal dat wel weer anders worden, en heb ik vrees ik toch een nieuw toestel nodig.
   Over de stofzuiger: als ik een werkster zou hebben (wat ik me echt niet kan voorstellen, maar goed), heeft die werkster ook een goede stofzuiger nodig. Die nemen ze niet zelf mee of zo. En ja, het idee hier is: ontneem mensen niet een baan door dingen zelf te doen. Dus poetsen, sneeuw scheppen, en klussen wordt hier veel meer uitbesteed dan wij in Nederland zouden doen.
   Tot snel! We moeten maar eens een Skype-afspraak maken! 🙂
   grtz –

 2. hoi johanna dank je wel voor de felicitatie de taart was`een grote verrassing en machtig mooi eigenlijk zonde om aan te snijden en zo lekke`r ;in 1 dag op we hebben wel eerst een foto gemaakt kun je daar ook schaatsen? groet oenome oentante/

  • Hoi! Nee, buiten schaatsen (tenminste zoals wij dat doen) kennen ze hier niet. Ze hebben hier wel een indoor ijsbaan, maar die is eigenlijk alleen voor de ijshockey. Overigens, slootjes, kanalen en meren hebben ze hier sowieso maar heel weinig. Ik ben nog zeer weinig water tegengekomen!

 3. hallo johanna, ik begin maar weer, wat ik gisteravond allemaal had geschreven is natuurlijk niet opgeslagen toen jij skypete ben blij dat jij 2 uur maar even noemt, kan ik nu gelukkig denken dat wij maar even aan de etenstafel zitten. er wordt nog wel eens gezegd dat wij lang over het eten doen. gisteren dus hard gewerkt in de villa van klaas en linda. ramen, ramen en ramen gewassen, van binnen en van buiten, was ook wel nodig na dat geklus van iedereen. dus ik was pas om 6 uur thuis, vanaf smorgens 10 uur. maar wel gezellig. michiel heeft vandaag bij ons gegeten, natuurlijk soep op zundag, en toen weer naar de villa, open huis, wat een drukte daar, wel verstandig om dat zo op te lossen want anders waren ze wel een jaar bezig met iedere keer visite, want klaas met zijn twee weken op twee weken af. het was ook gezellig.pa is nu al naar bed, ik moest nog even op de droger wachten, hendrieke moet de hardloopkleren weer mee morgen naar duitsland, die waren vandaag pas gewassen, dat krijg je he als je de hord op bent op zaterdag. heb jij nog geskypt vandaag? met hetzelfde rare geluid als gisteren of was het nu over? nou groetjes maar weer van hier en dikke kus en veel succes weer. welterusten.

  • Ik heb gistermiddag (voor vier uur) nog geskyped met Michiel en met Afra. Het rare geluid was er uit. Het zou kunnen dat het met die komeet te maken had die zaterdag door de dampkring kwam zetten. En anders was het misschien de internetstoring aan mijn kant waardoor ik gisteren helemaal geen verbinding meer kon krijgen… Maar gisteren deed alles het weer (met Skype) dus ik vermoed dat het eenmalig was. Tot binnenkort, weer ‘even’ op Skype!

 4. goedemorgen, uitgerust gisteren van alle zaterdagbeslommeringen? nog koud bij jou? ga vandaag naar giethoorn, misschien behangen, weet nog niet als het kan, zie wel. hendrieke is net om 7 uur weer vertrokken, die zal nu wel meer appen. werk ze doei.

  • Hoi hoi, ja hoor, prima uitgerust. Overigens, ik heb gisteravond niets geschreven omdat Het Internet Er Uit Lag. Om vier uur (ik zat net Uitzending Gemist via internet te kijken) vloog het internet er uit. Ik heb alles opnieuw opgestart en zelfs de plaatselijke Ziggo gebeld (wat weer een ervaring op zich is). Het was een storing die meer mensen in State College heeft getroffen 😦 . Gelukkig ben ik nu weer online, ik voelde me toch echt onthand! Veel plezier in Giethoorn. Kinderkamer behangen voor nummer drie, denk ik?

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s