De communicatie met het thuisfront

Met jullie dus! 🙂 Contact met het thuisfront is ontzettend belangrijk, zeker als je in je uppie in een nieuw land zit. Nu leer ik best wel mensen kennen, hoor, ik ben absoluut niet zielig, maar het blijft toch zo dat ik vaak ’s avonds thuiskom in mijn uppie. Ja, okee, ik heb Lumpy hier, maar echt, zij loopt meer in de weg dan dat ze een gezellige of zinvolle gesprekspartner is. Er komt alleen “mauwmauw” uit, klinkt toch vaak wat negatief, en da’s toch een beetje jammer.

Op kantoor zit ik eigenlijk ook alleen. Ik houd ervan om met iemand anders te gaan lunchen: dat deed ik in Tilburg ook als het kon, in Austin was dat een belangrijk deel van mijn sociale leven, en ook hier is dat een belangrijk moment van de dag. Dus dan maar even geen salades mee naar het werk nemen – dan ga je niet zo snel buiten de deur eten (ik eet nu ’s avonds sla of ik eet salade buiten de deur, is ook gezond). Op kantoor zelf is het rustig – ik heb dan wel een radio aan (zachtjes), ik heb geen Arjen als collega waar ik tegen aan kan kletsen, en een radio praat niet terug. En omdat het marketing departement verspreid zit, kom je niet direct iedereen tegen. Dat is wel jammer. Zeker nu de enige collega die in mijn buurt zit volgende week een operatie aan z’n knie krijgt en dus 7 weken thuis moet blijven 😦 .

Nu heb ik het druk zat hoor, dus veel tijd om te kletsen heb ik toch niet, maar toch. Menselijk (dus geen poezelig) contact is toch wel fijn, dan wel in het echt of virtueel.

1. Skype

Skype is toch echt wel geweldig. Gewoon hup, beeld erbij, en je kunt kletsen. Nu zit ik daarmee wel met het tijdverschil, dus als ik met Michiel wil Skypen dan moet dat gedurende zijn avond en gedurende mijn middag. Omdat dat op dinsdag en donderdag niet gaat, spreken we elkaar niet elke dag via Skype, maar dat hoeft ook niet, er zijn genoeg andere mogelijkheden om contact te houden.  Ik heb ook al geskyped met de Kloosterweg, ook erg gezellig. Dit weekend weer? (NB: voor degenen die een keertje willen Skypen, mijn Skype-naam is johanna_slot.)

combinatie-communicatie

Combinatie-communicatie! Skypen met Michiel die ondertussen What’s Appt met Hendrieke aan de Kloosterweg

2. E-mail

Natuurlijk is het ook doodsimpel om via e-mail contact te houden. Op die manier kwam ik er achter dat Tilburg-collega Millie inmiddels bevallen is, en zo hou ik ook contact met andere collega’s. E-mail is ook erg handig om het tijdsverschil te omzeilen. Belangrijke post krijg ik ook op deze manier (gescand).

3. What’s App

Voor degenen die het nog niet door hadden: What’s App werkt gewoon in het buitenland. Ik heb nog gewoon mijn Nederlandse nummer, omdat ik nog geen telefoonabonnement heb hier. Dit omdat mijn social security number nog niet binnen is. En voor het één heb ik het ander nodig, jawel. What’s App werkt gewoon via WiFi – en ik heb zowel thuis als op kantoor een WiFi verbinding, dus ik kan What’s Appjes zonder de buitenlandse roamingkosten gewoon gratis sturen en ontvangen.

Zodra ik een Amerikaans telefoonnummer heb, verandert dat niet. Gewoon het nummer vervangen, voor de rest kan ik met iedereen in Nederland gratis What’s Appen.

4. Facebook

Eerlijk zijn: toen ik in Austin zat, had ik nog geen Facebook (nou ja, ik had ’t wel, maar ik gebruikte het niet, ik snapte het nut toen nog niet echt). Ik was best een late adopter… Maar oh, wat is dat een ontzettend fijn medium om contact te blijven houden! Ik zie dat zus Hendrieke een galafeestje had, dat broer Klaas een leuk weekend met z’n schoonfamilie had, en dat zus Albertine weer een nieuwe taart heeft gemaakt. De familie uit Steenwijk/Tuk was jarig – nog gefeliciteerd Ome Klaas (smaakte de taart?) en nog gefeliciteerd Iris (niet vallen met de nieuwe fiets he!). Ik weet dat niet iedereen op Facebook zit, en dat de berichtjes grotendeels windowdressing zijn en erg selectief, toch vind ik het enorm fijn om mee te kijken. Meer dan ik in Nederland vond!

Overigens gebruik ik Facebook ook om mijn familie en vrienden te laten zien aan de nieuwe mensen die ik ontmoet. Dat is ook erg handig.

5. Blog!

En dan natuurlijk dit blog! Voor familie en vrienden is het (hoop ik :-)) interessant om te horen wat ik hier beleef en hoe het me hier vergaat. Een paar keer per week schrijf ik dan zo een stukje, en zo horen jullie hoe het met mij is. Gelukkig is dat soms ook tweerichtingsverkeer. Daar waar jullie ’s ochtends wakker worden met mijn blog, omdat ik dit ’s avonds (Amerikaanse tijd) schrijf, word ik ’s ochtends wakker met reacties op mijn verhaaltje van die avond daarvoor. Dat lees ik weer bij het ontbijt, en daar word ik altijd vrolijk van! 🙂

Weinig-subtiele hint: kom maar door! Ik hoor graag wat jullie aan het doen zijn!

3 gedachtes over “De communicatie met het thuisfront

 1. Hi!

  Ik lees elke X bij bet wakker worden of tijdens het ontbijt je blog:-). Leuk om te lezen wat je bezig houdt en hoe het je daar vergaat!

  Met mij gaat alles prima! Net een paar dagen Beurs in Berkijn gehad. Was super! Nu weekend met weinig plannen. Maarten is voor 1,5 week in Duitsland en ik ga vanavond met Dani naar de bios.
  Leuk dat whats app gewoon werkt, niet geweten! Handig dat je een blog bij houdt:-)

  Geniet van je weekend en we appen!

  Xx

 2. Hallooooo Johanna, S’morgens een mok koffie en jou verhalen is prima wakker worden hoor!
  Iris is super trots op haar nieuwe fiets…ze gaat s’morgens een half uur eerder naar school om maar weer te kunnen fietsen hahaha. En nog niet gevallen!!!
  Hoe is het weer bij jou…geen kou meer?

 3. Jop,

  Noa een weeke dan weer een berichie van mij. Tís zoatedag middag ien ure en ik wolle effen goan pitten op de banke, moar ik dachte effe kieken of er nog een berigie ut Penn State is.Oen moe is vut. Hendrieke ook dus ik bin allenig tuus. Das ook wel ies fijn. De rest van de tuun heb ik espit en die is bijna umme. ( pien in de rogge, dus doarumme wok effen op de baanke. Op oen berichie mus ik veur mien gevuul toch maar ies effen reageren.Gisteroamd zatten oen moe en ikke eem in de schure een sjekkie te rook’n en er was mij wat op evall’n. Onze oldeste dochter hiet Johanna , de tweede hiet Albertine. Mien moe was ook Johanna en ons idee was umme het eerste kiend wat bei ons geboren zol worden, wij zol’n numen noar mien kante. Dus Klaas of Johanna. T’resultaat is bekend . Johanna dus.Tweede jonk zol hieten noar ma zien kante, dus Albertje of Hendrik. Albertine dus umme dat een meid was.
  Now bei een groot aantal joaren varder +/- 30.
  Mien moe ( Johanna) is in heur leem schoeljuffrouw ewest . Ie zitten uuteindeliek ook in de lesgevende sector. Toeval ?
  Ma heur moe ( veur de insiders moe Appie) had altied meer ogen en oren veur de klein kienders as veur heur eig’n kienders en aanhang. Kortumme kienders. Albertine zit in de kienders. Toeval?
  Wei hadden er gisteraomd erover in de garage. Toch wel toevallig he? zeiden wij teegn mekare. Maar wei bin er hardstikke trots op , dankbaar veur en bliede mit!!!! klaas en Hendrieke loat ik buten beschouwing in dit verhaaltie, kump later wel…
  Woarumme ik dit op oen BLOG schrieve weet ik eingeliek niet. Had dit ook wel op een andere wieze an oe kenbaar kunn maken maar :

  Skype. gebruken wei af en toe. Hardstikke mooi. Persoonliek. kump gien ander wat van an de weet .
  E-mail. das meer veur persoonlieke berichten of brieffies.
  whatts App ( bin wei nog niet mee gewend)
  Fees boek doen wei voorlopig niet an.
  OEN BLOG DOAR HEB’N WEI PLEZIER AN !!!en doarumme het boomdstoand verhaaltie. Mag iederiene weet’n ,en van genieten.

  Groet’n oen va en oen moe

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s