Celebrity op de campus: Jeff Gordon

Maar wel eentje van wie ik nog nooit had gehoord. Het hele gebouw was in rep en roer: er zou een persconferentie zijn omdat het bedrijf Axalta (een verf- en chemicalienbedrijf, een soort Akzo Nobel) een samenwerkingsverband had gesloten met Penn State. En een onderdeel van dat onderzoekscontract (met de business school en de natuurkunde universiteit) was een sponsorovereenkomst met Jeff Gordon.

Wie? Jeff Gordon?

Een huidige, en zeer bekende NASCAR-rijder. Een soort formule 1 – maar dan vaak op ovale banen (saaaaaaaai…. mijn mening). Rijdt altijd met nummer 24 – dat wist Michiel dan weer, ik had nog nooit van die hele Jeff Gordon gehoord. Hoe dan ook, meneer Gordon is hier net zo bekend als bijvoorbeeld Michael Schumacher. En hij zou naast de persconferentie zijn nieuwe blauw geverfde auto onthullen (met Penn State erop), waarna hij de campus even als raceparcours zou gebruiken. Uiteindelijk zou hij z’n auto parkeren bij de Berkey Creamery voor een ijsje.

Persconferentie

Persconferentie

Het was druk in het atrium!

Het was druk in het atrium!

 

En NASCAR?

Wat is NASCAR? Eh… een soort vorm van autosport. De buikspreker en komiek Jeff Dunham legt het (via pop Bubba J.) heel goed uit: “a left turn, another left turn, another left turn..” en dat is het wel zo’n beetje. Zie onderstaand filmpje:

Hoe dan ook, het was druk in het atrium voor de persconferentie, vervolgens stond het vol met fans op de campus die graag Jeff Gordon met z’n auto wilden langs zien komen, en ook was het weer druk in de Creamery. Ik ben wel eventjes naar beneden gelopen voor de persconferentie in het atrium, maar heel die heisa van die auto heb ik laten zitten. Het voordeel is dat ik de Creamery (en dus de geparkeerde auto) met Blue Band en cheerleaders (uiteraard waren die er ook bij) vanuit mijn kantoor kan zien. En dat gebrul van die auto, dat hoorde ik zelfs met mijn ramen dicht…

Voor de onthulling van de nieuw geverfde auto van Jeff Gordon

Voor de onthulling van de nieuw geverfde auto van Jeff Gordon

En een deel van z'n ritje op de campus. Snel, en een hele hoop lawaai

En een deel van z’n ritje op de campus. Snel, en een hele hoop lawaai (het is die blauw-witte vlek)

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s