Naar de zon in Florida

Een toch wel fijne arbeidsvoorwaarde van mijn baan als assistant professor is het reizen. Zo was ik vorig jaar onder andere in San Francisco, in januari in Parijs, een paar weken geleden in San Antonio in Texas, en zit ik nu in Tampa, Florida. Nu kende ik San Francisco en San Antonio al, en in Frankrijk was ik ook al eens geweest – Florida is nieuw voor me. Buiten alle werkaspecten (het leereffect, het netwerken, etcetera) hebben die tripjes nadelen en voordelen. In dit geval zorgt de locatie ervoor dat de balans doorslaat naar de voordelen. Het is hier namelijk zomer…

Nadeel: om 4 uur mijn bed uit

En wel op zondag. Want ik heb hier op maandag een workshop (soort kleine conferentie) van het ISBM Analytics Center, en daarvoor moest ik op zondag reizen. Vanuit de universiteit worden wij geacht de goedkoopste vlucht te pakken die mogelijk is, en dat was een vlucht die om 5.45 uur uit State College vertrok. En dus moest ik om 4 uur het bed uit. Vervolgens hadden we 3 uur lang overstaptijd in Philadelphia… en hebben mijn collega Hari en ik daar heerlijk langzaam ontbeten.

Voordeel 1: de exit row seat bij het raam

Wat een mazzel had ik vandaag. Op de drie uur durende vlucht naar Tampa zat ik als een koning, want ik werd kort voor het boarden verzocht of ik een plaats wilde wisselen met een kind dat op de emergency exit rij zat, naast het raam (en je mag als kind de verantwoordelijkheid voor de verplichtingen van een exit row seat niet nemen). Zeker wilde ik wel wisselen, want dat betekent mega-veel beenruimte. Ik heb heerlijk relaxed gezeten. En alsnog half slapend tegen het raam aan gehangen.

Voordeel 2: de zon

Het lijkt wel of de zon in Florida woont, zo ongeveer. Omdat ik om 1 uur al bij het hotel was, had ik best even tijd om de omgeving te bekijken. Nu ligt het hotel waar ik zit bij het vliegveld in de buurt, maar ook aan een baai. Daar ben ik op een gegeven moment heengelopen. Heerlijk in de zon: 29 graden 🙂 dat is echt wel fijn hoor, na zoveel maanden winter en sneeuw…

De 'nature trail' vanuit het hotel richting de baai

De ‘nature trail’ vanuit het hotel richting de baai

Kleine hagedisjes - overal zitten ze te zonnebaden

Kleine hagedisjes – overal zitten ze te zonnebaden

Een blauwe reiger

Een blauwe reiger

En een witte reiger

En een witte reiger

Voordeel 3: vogels en vissen (en ook wat daartussen zit)

Rond de baai waren er een hoop vogels te zien. Reigers (witte en blauwe), isissen, lepelaars… erg mooi. En er waren ook een hoop vissen te zien in het water – grote maanvissen, grote scholen met kleine visjes… Nadat ik een kilometer of twee had gelopen en een steiger tegenkwam met ligstoelen erop, heb ik me daarop geplant en de baai eens heerlijk bekeken. In de zon.

Palmbomen rond de baai

Palmbomen rond de baai

Vogels spotten (helaas geen KLM zwaan - wel een hoop andere vliegtuigen)

Vogels spotten (helaas geen KLM zwaan – wel een hoop andere vliegtuigen)

Op een gegeven moment plonsde er wat voor me. En een paar minuten later verderop. En nee, dat was geen vogel… Wat kon dat zijn? Na lang bestuderen zag ik het. Vliegende vissen! Heel gaaf. Die had ik nog nooit in het echt gezien. Het waren drie verschillende soorten. Erg rustgevend.

Zonnebaden, met vliegende vissen als entertainment!

Zonnebaden, met vliegende vissen als entertainment!

Voordeel 4: het bed

Na een paar uurtjes relaxen en avondeten bij een restaurantje in Tampa Bay is het nu half 10 en lig ik in een enorm hotelbed. Ik ben kapot – want hoewel ik vandaag niet veel heb gedaan, was ik al wel om 4 uur wakker en ben ik kapot. Ik ga slapen, in een heel groot bed, dat breder is dat het lang is (misschien moet ik andersom gaan liggen).

Morgen is de workshop, en moet ik fris zijn!

3 gedachtes over “Naar de zon in Florida

  1. Ik zou er jaloers van worden;)
    Heb je straks wel een super grote overgang naar de koude terug in Penn State.
    Kon je Michiel niet ff meenemen op deze reis?
    Liefs x

    • Had gekund, maar dat had wat prijzig geweest voor effectief anderhalve dag in Tampa… Dat neem ik ‘m liever mee op een wat interessantere bestemming, waarbij ik ook wat langer kan blijven. Daarnaast, Michiel wilde heel graag bezig met z’n tegelwerk in de badkamer. Dat gaat voor…

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s