Een analyse van de bezoekers van mijn blog

Ik woon nu een dik half jaar in State College, Pennsylvania. En gedurende dat half jaar schrijf ik regelmatig, bijna dagelijks, een blogpost. Kost niet veel tijd, ik vind het leuk om te doen, en hopelijk hebben mijn lezers er ook wat aan. Zo nu en dan krijg ik comments, dat vind ik superleuk. Momenteel zit dit blog al over de 150 blog-verhaaltjes (!!) – en het wordt weer een serieus groot document. Waarschijnlijk ga ik dit blog te zijner tijd ook weer in een boekvorm maken, net zoals ik dat met het blog heb gedaan dat ik het bijgehouden toen ik in 2011 in Austin, Texas, zat. Dit huidige blog is natuurlijk voor de wat langere duur – hopelijk houd ik het nog even vol.

Statistieken

Aan de beheerkant van het blog kan ik bijhouden hoeveel bezoekers ik heb gehad. Soms schiet het aantal bezoekers door het dak heen (bijvoorbeeld, als ik een blogpost ook op Facebook zet, maar dat doe ik niet zo vaak). Meestal is het aantal bezoekers stabiel, en krijg ik een stuk of 40-50 views per dag. Daarnaast heb ik ook zo’n 40 abonnees, die iedere keer een mailtje krijgen als ik een nieuw verhaaltje online zet. Die worden ook door meerdere mensen gelezen, en dus heb ik (naar schatting) zo’n 100 lezers per dag.

(Denk ik. Want hoewel ik in Amerika zit, ik ben niet de NSA, en ik kan niet precies zien wie mijn blog leest.)

Waar komen ze vandaan?

Meestal uit Nederland. En ik heb ook een aantal ‘vaste’ lezers uit het buitenland: Duitsland (Hendrieke), en Belgie (Anne). Als ik in State College vertel dat ik een blog bijhoud, krijg ik ook regelmatig piekjes uit Amerika – maar ja, mijn blog is in het Nederlands, dus daar kunnen ze niet zoveel mee. Soms merk ik dat mensen op vakantie zijn en krijg ik bezoekers van IP-adressen uit Frankrijk of Italie. Laatst ook bijvoorbeeld de Domicaanse Republiek, Jordanie (waarom?), Brazilie, Indonesie en Singapore. Hoe dat nu weer? Geen idee…

Waar komen mijn blogbezoekers vandaan?

Waar komen mijn blogbezoekers vandaan?

Ik vermoed dat het met de onderwerpen te maken heeft. Zodra ik schreef over de ‘humidifier’ (en dat is een Engels woord) kreeg ik meer buitenlandse bezoekers. Hetzelfde bleek toen ik schreef over de Mazda3 (die heet ook overal hetzelfde). Dat is beter internationaal vindbaar – en dan krijg ik schijnbaar meer bezoekers van over de grens.

Hoe komen ze op mijn blog?

Dat is (vanuit marketingoogpunt) ook een interessante vraag. Meestal wordt er doorgeklikt vanuit de email (voor abonnees op mijn blog). En ook komen ze via Facebook (als ik mijn blogpost daar link). En ook komen ze via zoekmachines. Het blijkt dat mijn blog ook wordt gebruikt als informatiebron. Een lijstje voorbeelden van zoektermen die gebruikt zijn om op mijn blog uit te komen:

Over Amerikaanse gewoonten:

Over regelwerk:

Over voetbal in Amerika:

 • hoe kijken de amerikanen naar t wk voetbal
 • voetbal in amerika kijken

En ook dingen waarvan je niet ziet aankomen dat andere mensen geinteresseerd zijn als je erover schrijft:

 • rood vogeltje usa –> ja, dat is de Northern Cardinal!
 • groot haakproject –> dat was mijn omslagdoek!
 • ervaring anijsspiritus –> vanwege mijn keelpijn in de winter…
 • bouillonblokje usa –> die zijn inderdaad lastig te vinden hier!
 • ikea bouwpakket klopt niet –> ben ik persoonlijk nog niet tegengekomen in mijn IKEA avontuur
 • spel met balletjes en touwtjes gooien –> dat was Ladderball! Toch fijn dat iemand daar via mijn blog achter is gekomen!
 • kat sloopt kleren –> dat was Lumpy...

Grappig toch…!

4 gedachtes over “Een analyse van de bezoekers van mijn blog

 1. Super leuk voor je dat je zoveel volgers hebt! Het is elke keer weer leuk om je avonturen te lezen. Van mij mag je voorlopig nog wel doorgaan met schrijven-:)

 2. Een analyse van het laatste ( ons) half jaar…Het is mooi.. Het is toch nog wennen… Het blijft wennen.. Het zal wel nooit wennen…. Wat is mooi? Het is mooi dat het jou ondanks alle( tijdelijke )problemen en moeilijkheden goed gaat. Problemen met een visa of rij bewijs of een vergunning, noem het maar, dat zijn geen problemen. Indien wel-dan tijdelijk-. Als het weer opgelost is dan denk je misschien wel verd… waarom zo moeilijk allemaal terwijl het toch zo éénvoudig zou moeten kunnen. Het mooie hiervan is dat we ( indien je trouwe lezer bent van het blog) je het allemaal kunt volgen, en dan ook ook de uitvoering van hoe iets gaat en de uiteindelijke oplossing beschreven ziet! en das mooi!!
  Wat is nog meer mooi? Bijvoorbeeld dat Michiel vanmorgen weer effenties langs kwam op de fiets een tussenstop na 30 kilometer, effen bij praten. Mooi dat dat allemaal kan. Praten over Luuk en Diana, zijn bezigheden enz, leuk! Michiel heeft er naar zijn zeggen steeds meer zin aan om de plas over te gaan! Het wordt nu echt wel tijd vind ie! Mooi!
  De analyse van ons laatste half jaar is dat wij ( ma en ik ) ontzettend blij en tevreden mogen zijn met ons gezin ( aanhang en klein kinderen) niet te vergeten. Alles gezond wat willen we nog meer! Het is mooi van deze tijd dat we via de computer en het blog eigenlijk weinig missen van jou belevenissen en gevoelens. Af en toe een skypie en we zijn er weer bij.
  Het is wennen , het blijft wennen en het zal wel nooit wennen schreef ik bovenaan in het verhaal. Zie dit niet als negatief!!!! Het is anders. Toen jullie in Leusden woonden hadden we veel minder contact in de week als nu. ( Dankzij het blog, skypies , Michiel ??) Dus dat is zeer positief !! Persoonlijk contact wordt iets minder in de toekomst, maar dat is dan niet anders. ( oktober komt ons !!!)
  Woarumme zo’n lang verhaol van oen va disse keer? Umme dat wei : as wei t’leste half joar terugge kieken (ie numen dat een “analyse”) wei best tevreden binn hoe t’allemoal gut. Hopen dat dat zo blef. En dat Nederland wint vanoamd mit voetbal.
  Veur de rest hier alles goed!
  O ja wei hem ook een nei toetsenbord, dut het best zoas ie kun zien.

  Kop in de wiend hollen en dan kump het goed zee mien va ( opa) altied. Groeten van ons !!!!!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s