Back to normal

Michiel is weer naar huis. Dat betekent voor mij weer ‘back to normal’. Dus ik ga weer hard aan het werk: vandaag moest ik mijn teaching van dinsdag voorbereiden. En qua eten ga ik weer op regime: terug naar fruit en salades, en de blueberry bagels moeten weer even de kast. Ook de wijn die ik had gehaald voordat Michiel kwam is op, en daar komt ook even geen nieuwe voor in de plaats. En ik moet weer even sporten – afgelopen zondag heb ik stiekem gespijbeld, en dat mag natuurlijk niet!

Nog even een avondje verjaardag vieren

Maar voordat we helemaal weer terug in het stramien gaan, moest ik vanavond eerst nog Peter’s verjaardag vieren. Met z’n vijven – Peter, Pranav, Paul (collega van Peter), Anna (zijn vrouw) en ik zijn naar The American Ale House geweest, een behoorlijk prettig restaurant met een pianobar en livemuziek. En omdat het vandaag ook Saint Patrick’s Day is, zat het aardig vol, vooral met in het groen geklede mensen. Ik heb een superlekkere salade met St Jacobsschelpen gehad (gezond en toch heel lekker), en het was erg gezellig. Wel vroeg naar bed, want morgen moet ik er weer om 6 uur uit in verband met mijn lesgeven.

Zomertijd!

Het is alweer ruim een week geleden – hier is de zomertijd al ingegaan. In Nederland is dat nog niet gebeurd, dat is pas volgende week. Dus ik heb nu, tijdelijk, maar 5 uur tijdverschil met Nederland, in plaats van 6. Michiel heeft dan ook twee keer de klok een uur vooruit gezet straks.

Het is me overigens een raadsel waarom die data niet gelijk getrokken zijn. Maar goed, ze werken hier ook met mijlen in plaats van kilometers, pounds in plaats van kilo’s en inches in plaats van centimeters… dus dat ze hier de zomer- en wintertijd niet tegelijk met Europa laten ingaan is eigenlijk ook geen verrassing… Daardoor kwam Michiel wel al om 11 uur aan op Schiphol vanochtend in plaats van om 12 uur – en dat is natuurlijk pure winst!

Maar het vriest wel!

Kijk, wij noemen het zomertijd, hier heet het ‘daylight savings time’ (dus ‘daglicht opspaar tijd’). Hetgeen eigenlijk correcter is. Want lente, laat staan zomer, is het hier niet echt. Het was vanochtend weer vrolijk min tien (koude lucht!!), en die koude temperaturen komen later deze week ook nog wel weer terug. Het is wel langer licht ‘s avonds, en dat vind ik wel prettig.

Ik ben erg benieuwd wanneer ik hier de eerste krokussen (of wat ze hier aan bloemen en planten hebben) ga zien. Ze hebben me ook gezegd dat ik hier in de lente ‘groundhogs’ tegenkom (“en veel ook!”). Dat zou leuk zijn, maar die dingen hebben zich vooralsnog goed verstopt, ik heb er nog geen een gezien. Heeft vast te maken met het uitblijven van de lente.

Ze hebben me hier wel verzekerd dat deze winter uitzonderlijk koud is, en ook uitzonderlijk lang. Normaal gesproken is het rond Spring Break echt wel lekker weer. Nu niet. Wat een verschil met Spring Break in Austin, Texas – daar hebben we toen echt de 30 graden regelmatig aangetikt!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s