Lunch-bunch met John Howell

Elke vrijdagmiddag gaan we met de assistant professor-lunch bunch (of een selectie daarvan) lunchen. Dat is gezellig. Vanmiddag waren we met z’n vieren: John Howell, Eelco Kappe (Nederlander), Jana Prigge (visitor, uit Mannheim), en ik. John Howell is een interessant figuur (de rest ook wel hoor, maar die kende ik al beter).

John is een quant – een modeler, type Bayesian statistics. John is sinds augustus in State College. Hij heeft een vrouw en drie kinderen. Vorig semester heeft hij ook drie secties Marketing Strategy gehad, dezelfde cursus als ik heb gedaan, dus. Met dat verschil dat hij zijn cursus helemaal anders heeft opgezet dan ik. Het is erg zinvol om ervaringen uit te wisselen.

Mormoon

John Howell komt oorspronkelijk uit Utah, en is mormoon. Officieel hoort hij bij het “Latter Day Saints” genootschap. De mormoonse kerk is oorspronkelijk opgericht in Utah (zie de reis van Michiel en mij). Gelukkig wist ik al een klein beetje wat Mormoons geloof inhield. En hoewel ik bij de grote meerderheid van de geloven op deze aarde vraagtekens zet, toon ik graag belangstelling en leer ik graag wat precies de kern van zo’n voor mij onbekende religie is. Dan kan ik tenminste rekening houden met de dingen die een ander belangrijk vind (ook al deel ik zijn of haar geloof niet).

Een paar dingen vielen mij op. Een mormoon mag (officieel) meerdere vrouwen trouwen (in de praktijk gebeurt dat haast niet meer). Een mormoon mag geen koffie en geen zwarte thee drinken, en ook geen alcohol. Het idee daarachter is dat je geen middelen tot je mag nemen die je geestelijke vermogens beïnvloeden.

Gun laws

Maar even later had John het over de gun laws hier in Pennsylvania – en wat blijkt, hij heeft meerdere geweren! Hij wist er alles van: wat ze kosten, wat voor registratie je nodig hebt, en welke merken o.a. gewoon bij de Walmart liggen. Op zich vind ik het al ongelooflijk dat men hier zo geweren kan aanschaffen (voor 300 euro heb je er al eentje…!) maar dat dat ook nog gewoon is toegestaan bij de zo conservatieve John, daar kon ik niet bij.

Dus een slappe bak koffie mag niet, maar dodelijke wapens mogen wel! Dat snap ik niet. Schiet mij maar lek!

3 gedachtes over “Lunch-bunch met John Howell

  1. Lucas 22:36: “Maar wie nu een geldbuidel heeft, moet die meenemen, evenals zijn reistas, en wie er geen heeft moet zijn mantel verkopen en zich een zwaard aanschaffen”. Ik denk dat John zich ergens op voorbereid, haha.

    • Hee Roelant, dat is een diepe gedachte. Mooi…
      Ik hoop niet dat daar waar John zich met al z’n geweren op voorbereid ook mijn kant op komt… Overigens heb je hier meer aan sneeuwscheppen dan wapens!

  2. Pingback: Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s