De populariteit van Mexicaanse cola

Frisdrank kost hier haast helemaal niets. Een tweeliter fles voor minder dan een dollar is heel, heel gewoon. Zet daar tegenover dat gewoon water in een flesje haast net zo duur is, of dat bijvoorbeeld melk en sinaasappelsap een meervoud is van die prijs. Wat dat betreft is het niet zo raar dat mensen hier veel meer cola drinken dan in Nederland.

Mexicaanse cola!

Laatst zag ik een man (type hipster) met een heel pak vol met kleine glazen flesjes met cola (van CocaCola). Dat bleek Mexicaanse cola te zijn. En dat is hier helemaal hip. Reden? Mexicaanse cola is net als Nederlandse cola gezoet met suiker afkomstig uit suikerbieten. En dat is helemaal natuurlijk. (Nee, ik ga niet zo ver om te zeggen dat het ‘gezond’ is. Het blijft suiker.)

High Fructose Corn Syrup

Ter vergelijking, verreweg de meeste producten in Amerika zijn gezoet met ‘high fructose corn syrup’. Dat is dus een suikerstroop afkomstig van mais. En er zijn een hoop mensen die die siroop niet vertrouwen. Men denkt dat je verslaafd kan raken aan die zoetstof, dat je er obees van kunt worden (en dat zou dan aan die siroop liggen, niet aan het feit dat het nog steeds suiker is), en men denkt dat de boel genetisch gemodificeerd is. Allemaal enge dingen.

En dus betalen sommige mensen heel graag voor een cola afkomstig uit een niet-high fructose corn syrup gebruikend land, zoals Mexico. Wat een verschil: 1.69 dollar voor een klein flesje van 250 ml, tegenover 80 cent voor 2 liter!

(Note to self: misschien moet Michiel ook Nederlandse cola gaan importeren!)

Echte zoete cola!

Echte zoete cola!

4 gedachtes over “De populariteit van Mexicaanse cola

  1. He zus,
    Eigenlijk moet Michiel dan weer iets nieuws importeren: cola gezoet door stevia. Dit is de nieuwste in NL. En t zit in een heel gezond ogende groene fles: lekker natuurlijk!

  2. Grappig hoe mensen dingen gezond vinden die dat dus helemaal niet zijn. Heel herkenbaar van hier. Alles is hier zo zoet (ja zelfs het brood en melk) dat dingen die ik zoet vind de Colombianen helemaal niet zo vinden haha.

    • Oh dat van dat brood ken ik. Gewoon (dat wil zeggen, niet-zoet) brood is hier ook amper te vinden. Dan zit je echt vast aan Italiaans ciabatta brood (voor 4 dollar per stuk) of aan een ambachtelijk Italiaanse ‘pane’ (van 6.50 dollar…). Brood eten doe ik eigenlijk helemaal niet zo vaak hier… en melk drinken ben ik ook mee opgehouden. Maar dat dat zoetige ook in Colombia is, geloof ik graag! Goed zoeken naar alternatieven, dus!

  3. Pingback: Musea in Amerika versus musea in Europa | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s